Direktlänk till inlägg 9 oktober 2008

Intressant erfarenhet

Av Jenny - 9 oktober 2008 19:21

Nu har jag kommit hem efter min första akupunkturbehandling. Jag valde en kinesisk klinik då jag känner att om någon kan akupunktur så är det dem. De jobbar även med örtmedicin som komplement, vilket jag är villig att prova.

När jag kom dit fick jag först fylla i ett formulär med mina personuppgifter och lite annat om mig själv. Sen fick jag komma in i ett rum där båda läkarna ville titta på min tunga. De sa att jag har stress i mig och att jag är spänd och biter ihop tänderna (Magnus har många gånger på nätterna masserat loss mina spända käkar för att jag bet ihop så kraftigt, nu har jag bettskena sen ett år tillbaka) Det var lite intressant att de kunde se det:-) De kände på min puls och sa att jag har obalans i kroppen.


Sen var det dags för behandling. La mig ner på rygg, hade kudde under fötterna och huvudet. Den manliga läkaren började sätta in nålarna, på fötterna, benen, armarna och runt naveln och vid troskanten i höjd med livmodern. Usch, det gjorde faktiskt lite ont när de stack in dem, han frågade om jag var ok och jag sa ja, sen gick han iväg. Då sköljde det över mig ett kraftigt obehag, jag började kallsvettas och fick nästan panik och ville ta bort nålarna och dra därifrån. Var blöt på hela kroppen från topp till tå och sa för mig själv att det här gör jag aldrig om.


Just då kommer det in en yngre kineskille som knappt kunde svenska och hade en liten trälåda i handen, han la den på min mage. Mycket intressant, för då kände jag en otrolig värme och helt plötsligt försvann allt obehag och min kropp blev snustorr igen??! Jag fattade ingenting, men var ytterst tacksam för detta. Jag tänkte att det måste ligga nåt i den där lådan som är magiskt och uppvärmt. Jag lyfte på huvudet för att smygkika och såg nålarna, studerade dem lite och tittade även på lådan som hade ett yin och yang tecken på sidan. Aha, den ska återställa min balans tänkte jag lite intelligent. Sen kom den unga killen in och vred lite på nålarna och då såg jag när han lyfte på den lilla lådan att den var ju ihålig, tom.


Sen togs mina nålar bort, det kändes som elstötar. Fick lägga mig på magen, oh no, ska de sticka in fler nålar nu tänkte jag. Jag fick först vila en stund sen stacks det in nålar i nacken, ryggen och i vaderna. Men det kändes inte alls så obehagligt som framsidan. Sen kom den lilla låda på ryggen igen vilket jag belv glad för med samma sköna värme som strålade ut runt området kring njurarna.


När de nålarna sen togs ut var jag så avslappnad att jag nästan ville protestera när han sa: färdig, du klä på dig:-) Jag tänkte i början att folk som säger att de nästan somnar under akupunktur är inte riktigt kloka, men på slutet låg jag själv med betongnacke och ville bara slumra bort.


Ska dit på måndag igen och är väl lite rädd att samma obehag ska infinna sig i början, för det var väldigt jobbigt faktiskt. Men som den kvinnliga läkaren sa, det berodde nog på att jag är nålrädd och för att det var första gången.


Fick med mig diverse kinesiska örter att ta varje dag, bla ett som jag ska koka te på för att hjälpa till med min balans i levern och njurarna. Det ska bli väldigt intressant. Om det kan hjälpa så varför inte, jag lär ju inte må sämre eller minska mina chanser i alla fall. Vad är det som säger att den västerländska medicinen är bättre än den österländska. Jag tror man måste vidga sina vyer och inte med skygglappar bara tro på allt som de västerländska läkarna säger. Jag käner långt ifrån fullt förtroende för flera av dem. De är alldeles för pigga på att skriva ut mediciner för att ta bort symptom men sällan för att ta bort orsaken till problemet (syftar lite på min kära mormor som äter en mängd olika mediciner som bara gör henne sämre och sämre).


Jag tror på en kombination av båda kulturerna, tex ska jag göra en IVF och ihop med det lite österländsk akupunktur. Min IVF-läkare sa tom att jag absolut ska prova det om jag vill, han sa själv att metoden blir mer och mer erkänd i den västerländksa läkarvärlden.


Det blev ett långt inlägg men det var skönt att få skriva av sig, nu ska jag äta och sen lägga mig i soffan och titta på tjock-TV;-)

 
ANNONS
 
Ingen bild

Britt-Inger

9 oktober 2008 21:41

Skönt att det gick bra...du är så otroligt duktig - du som varit nålrädd. Måste vara en mycket bra metod akupunktur, tänk alla nervtrådar, blodbanor etc. vilket sammanhang allt befinner sig i och med nålarna frigörs väl kroppens egna endorfiner etc.
Jag har köpt en spikmatta - akupressurmatta - i början kunde jag inte ens nudda den, otroligt piggig och stickig. Den frisätter åxå endorfiner samt hormonet oxytocin. Gå in på:
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=531&a=247182
där finns en intressant artikel om oxytocin - läs den!!!!!
Lycka till nu ni två med kommande behandling/ar - tänk på vilken nytta den gör. Kramar från Britt-Inger

 
Mamma

Mamma

10 oktober 2008 09:30

Vad du är duktig, Jenny. Jag kan se dig ligga där med alla nålar och kallsvettas. Kommer du ihåg när du skulle allergitesta dig? Jag säger inget mer:-)))
Jag tror ju stenhårt på den österländska medicinen som du vet. De kan ju inte haft fel i flera tusen år, eller hur.
Tänk va bra det skulle vara om vi kunder kombinera det västerländska och österländska och få fler läkare att inse det.
Ha en bra dag. Pussar & kramar till er båda från mamma/svärmor

http://mellanhimmelochjord.bloggagratis.se

 
Ingen bild

sandra

10 oktober 2008 10:07

Hej gumman!
Va duktig du är, jag är så stolt över dig!
Många kramar till dig!

P.S tack för att du steg för steg förklarade hur jag skulle göra för att skriva på din blogg;0)
Äntligen som Gert Fylking sa;0)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Blogkeen
Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se