Direktlänk till inlägg 21 oktober 2008

Nya tag

Av Jenny - 21 oktober 2008 16:23

Har precis kommit hem från läkaren, tyvärr tog jag händelserna från jobbet med mig och det ihop med att sitta hos läkaren som en annan försökskanin och prata om ett nytt försök med sprutor och hormoner för att få barn, blev för mycket. Börjate gråta så klart, men läkaren är så bra, han har full förståelse då han träffar sådana som oss varje dag. Orken och krafterna tar slut helt enkelt så nu måste jag hitta något sätt att ladda igen.


Min kommande behandling kommer vara annorlunda både gällande metod och mediciner. Jag kommer gå den korta, gammaldags behandlingen där medicinerna inte är lika syntetiska som de jag tog på första försöket.


För att inte få ägglossning (dvs vara färdigstimulerad och redo för äggplockning) under en helg då Huddinge är stängt så är det ultimata att få min mens i november (måste hoppa över en menscykel) på en onsdag, torsdag, fredag eller lördag. För då börjar jag behandlingen på dag 1. Om jag istället får min mens på en söndag, måndag eller tisdag får jag istället börja min behandling på dag 3 eller 4. Söndag är absolut sämsta dagen då det i så fall blir onsdag, dag 4 jag börjar, dvs lite sent. Detta på grund av att jag behöver en rejäl dos så fort som möjligt för att stimulera mina äggblåsor, därav viktigt att få börja dag 1.


Väldigt förvirrande med dessa dagar, och det är det som är nackdelen med den korta behandlingen, mycket svårare att styra för läkarna.


Själva behandlingen kommer innebära att jag ska blanda innehållet (Menopur) från 4 ampuller med en 5:e ampull som innehåller vatten och injecera i magen i ca 12 dagar. För att föhindra spontan/naturlig ägglossning kommer jag även från dag 6 injecera en spruta (Cetrotide) som skickar en signal till hjärnan att omedelbart stoppa en eventuell ägglossning. Så den kommer jag alltså att ta från dag 6-12 varje dag utöver Menopur.


Under tiden kommer jag kollas regelbundet med VUL (vaginalt ultraljud) och blodprov för att säkerställa att jag inte blir överstimulerad, vilket kan göra mig sjuk om det inträffar (dvs, att för många blåsor växer till sig).


Sen när min kropp är färdig (och det inte är helg) tar jag en ägglossningsspruta (Ovitrelle) 36 timmar innan ÄP (äggplockning) som då sker på Huddinge sjukhus.


Det här kallade min läkare för den gammaldags metoden för att det var den som användes innan medicinerna blev helt syntetiska. Men nu har man börjat gå tillbaka till den för att den visat sig ge bra och ibland bättre kvalitet på äggen, vilket är bra. Men metoden ökar inte chanserna att bli gravid, det har ingen forskning visat.


Så ser det ut, för er som orkade läsa ända hit.



IVF
 
 
Mamma

Mamma

21 oktober 2008 16:30

Jag orkade läsa hela alltet. Det verkar som att det är mycket att hålla reda på. Det är väldigt bra att kunna läsa din blogg i lugn och ro och försöka förstå det hela.
Ja, det är ju mycket sprutor tydligen, men du börja väl bli van nu.
Jag tänker på er hela tiden, (nästan):-)
Pussar & Kramar

http://mellanhimmelochjord.bloggagratis.se

 
Anne-Lie

Anne-Lie

21 oktober 2008 16:52

Jag läste ända hit, det verkar vara mycket att ta in och hålla reda på - du gör det bra! Hoppas att allt går bra! Vi håller tummarna!
Kramar

http://www.anne-lie.net

 
Toksmula

Toksmula

21 oktober 2008 17:13

Såklart orkade jag läsa ända dit. =)Skönt att du har en bra läkare, de betyder mycket! Himla bra också att du får göra den korta metoden... jag har ju inte haft några biverkningar av sprutorna och så. Väldigt skönt! Kramar!

http://blogg.aftonbladet.se/26426

 
Ingen bild

jarven

21 oktober 2008 17:19

ojoj, det var en hel del detaljer.. Säger som din mamma, skönt att kunna läsa i lugn och ro och ta till sig det på ett annat sätt än över telefon.
Vad du är duktig som går igenom allt detta! Är glad att du har Magnus och dina vänner och släkt i närheten som kan stötta dig i allt!
Tänker på er!
Kramar till er båda!

 
Ingen bild

Sara W

21 oktober 2008 17:19

Hej vännen! Vilken underbar läkare ni verkar ha. Verkar vara mycket att hålla reda på, men det där fixar ju ni. Håller tummarna för er, du är så duktig som kan ta alla dessa sprutor/ Kram

 
Ingen bild

sandra

21 oktober 2008 19:17

Hej gumman!
Va duktig du är! Du är helt otrolig!
Vi är många som stöttar er till 100% och finns där för er när ni behöver det!
Kramar till dig och Magnus!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards