Direktlänk till inlägg 31 oktober 2008

Lite medicin kan göra susen

Av Jenny - 31 oktober 2008 11:17

Åkte till Närakuten i Solna i går kväll. Magnus körde och jag satt brevid och masserade min mage. Jag kände mig nervös för jag gillar verkligen inte att gå till läkare, är så rädd för allt de kan få för sig att hitta på. Jag gjorde gastroskopi 1995 och det var det vidrigaste jag gjort och lovade mig själv att aldrig göra om. Så det satt jag och tänkte på.....tänk om de vill att jag ska göra det igen. Jag passade på att meditera på vägen dit och det hjäpte mycket, när jag slog upp ögonen kände jag mig nästan sömnig och väldigt lugn.


Fick träffa en bra läkare, han ställde massa frågor och klämde överalllt på min mage. Det känns bra, sa han. Han sa att min symptom inte känns stressrelaterade utan han var nästan helt säker på att jag ätit något som jag blivit sjuk av. Utöver det har jag även fått magkatarr pga min oro för dessa symptom. Så det blev dubbelt upp av allt. Jag har ju haft så jäkla ont i tarmarna och det har bubblat massor, varit helt stopp. Läkaren sa då något intressant som jag inte hade en aning om. Han sa att den enda smärta du kan känna i tarmarna är luft, du kan ha en tumör i tarmen, men det ger inte smärta i själva tarmen. Det var lite häftigt att få veta tycker jag. Då jag ofta är gasig i magen så har jag alltså mycket luft i mina tarmar och det är det som gör ont. Han sa att jag inte ska oroa mig, det här kommer gå över (precis vad jag ville höra).


Jag avskyr att ta mediciner, men även jag har min gräns. Läkaren sa tom att det är BRA att inte vilja äta mediciner. Men när det gått så långt att man inte blir av med smärtan så måste man ta något till hjälp och till mig tipsade han om receptfria (så bra läkare, hur många läkare säger att det är bra att inte vilja äta massa tabletter!!) 


Så jag har köpt Zantac för magkatarren. Sen även Dimetikon mot gaserna. Den tabletten tas inte upp av kroppen utan går direkt till tarmen och verkar där genom att luckra upp gaserna så de passerar lättare. Inga kända biverkningar finns, det gillar jag:-)


Så nu ska jag ta dessa tabletter i en vecka ungefär tills jag känner mig helt bra. Hoppas slippa skriva om min mage på bloggen framöver utom att den ska växa och bli tjock framåt vintern/våren;-)


 
ANNONS
 
Toksmula

Toksmula

31 oktober 2008 11:24

Krya på dig!! Hoppas du snart blir bra!

http://semlesara.wordpress.com

 
Ingen bild

B moster

31 oktober 2008 11:55

Krya på dig och hälsa Kram

 
Ingen bild

Britt-Inger

31 oktober 2008 15:56

Va bra att du åkte till doktorn, det gör ju oron mindre. De e väl klart du ska äta medicin när du har så ont. Tänk istället att du aldrig liksom har ätit medicin i onödan. Jag visste inte heller att man inte kan ha ont i själva tarmen.
Vi ska till våra trevliga grannar på middag ikväll. Imårnbitti åker vi till Valö - uppe vid Östhammar - till Yvonne och Sören för den årliga krattningen på deras lantställe. Yvonne är jätteduktig att laga mat, det blir inte bara jobb utan god mat, öppen brasa och vin.
Ha de nu bra du å Magnus å koppla av i helgen./kram Britt-Inger

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Blogkeen
Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se