Alla inlägg under oktober 2008

Av Jenny - 22 oktober 2008 15:53

Har precis av Anne-Lie fått en till laddning med bilder på Magnus när han var bebis. Jag svimmar så söt han är. Kommer lägga ut ett par bilder på bloggen, för ni bara måste se! Men det får bli när jag kommit hem.

Nu ska jag strax iväg på akupunktur.


Känns skönt att dagen gått bra, jag mår bättre och det glädjer mig! Jag ler av kärlek när jag ser bilderna på Magnus, världens finaste! Det ger mig hopp och tro att vi ska lyckas producera en kopia;-)



Av Jenny - 22 oktober 2008 14:48

Har fortfarande ont i min muskel och får nog be om lite nålar där idag igen när jag har min akupunkturbehandling. Ser faktiskt fram emot det, att få ligga där och slappna av till musiken med min låda på magen. Det blir lite som meditation.


Dagen har faktiskt varit till belåtenhet, väldigt tacksam för det.


En sak till som känns jääääkligt skönt är att jag precis alldeles nyss fick veta att det där problemet på jobbet var en miss från annat håll och definitivt inte mitt fel. Ett, "ops det här måste vi kolla upp", var det jag precis hörde bakom skärmen. Tack vare att jag tog kontakt med leverantören och fick ett svar som jag skickade vidare till ansvarig här.

Det viktigaste är att ha god stämning på arbetsplatsen, vara öppen mot varandra och stå för sina misstag så blir det nog kalas och alla trivs.


Ikväll är det Bonde söker fru som gäller, ja jag vet att jag kollar på en del serier men det är så mysigt tycker jag. Magnus håller dock inte med. Men han brukar sitta brevid och jobba med sin bärbara så vi umgås ändå på sätt och vis.

Av Jenny - 22 oktober 2008 11:52

Imorse när jag vaknade kände jag att det var svårt att se, gick in i badrummet och tittade mig i spegeln. Man kan milt uttryckt säga att jag såg ut som Sylvester Stallone i Rockyfilmen när han precis åkt på massa stryk av Dolph Lundgren. Oh my god, hur ska jag få fason på det här, blir alltid så dagen efter jag gråtit mycket, speciellt om jag är ledsen på kvällen precis innan jag ska sova. Blaskade massa kallt vatten i ansiktet och jag säger bara, tack gode gud för sminket. Efter ett tag såg jag hyfsad ut och spåren var nästan borta.


Kände mig lite olustig på väg till jobbet, satt och läste i min kriminalroman men tankarna fladdrade ofta iväg så jag fick läsa om vissa stycken. Men väl på jobbet känns det faktiskt ganska okej, jag jobbar på med det som måste göras och det går bra måste jag säga. Skönt. Jag lyckades klättra upp på stegen en bit i alla fall:-)


Undrar hur jag skulle må om jag inte hade er alla nära och kära som stöttar mig. Som läkaren sa igår, ens partner är inte den bästa att ventilera med då båda är i samma båt, man måste göra det på annat håll för att inte kväva varandra, och vi höll med båda två. Kändes skönt att höra det från honom, han ser som sagt ledsna par dagarna i ända och vet vad alla går igenom. Han är så rar så han har tom gett oss sitt privata mobilnummer ifall vi har några akuta frågor utanför kontorstid så vi säkert kan känna oss trygga. Han ger det till alla som ska gå den korta behandlingen då den är lite svår att pricka in rätt, allt kommer ske på väldigt korta varsel. "Men det är inte till för att ringa och fråga hur jag mår", sa han med glimten i ögat.

Av Jenny - 21 oktober 2008 20:41

Så kom floden, dvs gråten, äntligen. Satt och tittade på bilder på Magnus när han var liten, såg framför mig hur vårt blivande barn kommer se ut som honom. Längtan efter den lyckan fick mig att börja gråta.

Anne-Lie, du får inte sluta skicka bilder för att jag gråter lite:-)


Jag formligen storbölade så Magnus kom springande till arbetsrummet. Det tog säkert 5 minuter innan han fick ur mig vad det var. Det är längtan efter en go bebis och skräcken över att kanske aldrig få uppleva det som gjorde att fördämningen brast. Jag kunde inte sluta gråta, men det var väl lika bra det. Magnus kramade mig och tillslut sa jag att jag befinner mig i ett mörkt jäkla hål och vill gärna ta mig därifrån, han svarade: tänd lampan så ser du stegen som du kan klättra upp på. Då började jag frusta av skratt blandat med gråt och Magnus stämde in med fnitter.


När jag ändå var i farten ska jag erkänna en sak. Jag sa att han fortfarande har chansen att bli ihop med någon annan som kan ge honom barn (patetisk-martyr-fason-beteende) Helt korkat, jag vet, men det är sådana knäppa tankar som far runt i skallen. Tack och lov är jag inte ensam om att känna så, det är många ofrivilligt barnlösa som tänker så. Magnus blev så klart arg, men sa vänligt men bestämt att jag snackade blaj. Detta hör till den patetiska-dåligt självförtroende-ge mig bekräftelse-fasen.


Vi pratade en stund om biologiska barn och om adoption, i helgen ska vi kolla på Adoptionscentrums hemsida för att vara lite pålästa inför mötet nästa vecka. Tanken att ev adoptera börjar mogna hos båda. Vi måste ju se till alternativen om vi vill bli föräldrar, och det vill vi ju otroligt mycket båda två. Men vi verkar få kämpa lite mer för att nå dit än vad vi hade tänkt oss.


Nu har vi ätit glass och snart börjar Desperate Houswives, sen ska jag sova.


Jag vet att jag är en stark person som pallar det mesta, men ibland är jag svag, precis som alla andra dödliga. Jag får helt enkelt tända den där lampan och klättra upp för stegen så är jag förhoppningsvis uppe imorgon.


Av Jenny - 21 oktober 2008 17:35

Tack alla för era fina ord, de värmer mitt hjärta. Den här bloggen hjälper mig så otroligt mycket. Skulle garanterat inte känna samma tröst om jag skrivit i en dagbok som jag sen gömde under madrassen. Känns så skönt och tröstande att veta att ni läser den och skriver små kommentarer ibland, jag uppskattar verkligen det! Som jag sa till Sandra tidigare idag på msn, bloggen är billigare än att gå i terapi. Vad skönt att höra, Toksmula, att du inte kände av några biverkningar, hoppas det blir samma för mig. Håller fortfarande tummarna att det ska gå bra för dig. Jag är glad att jag hittade dig i cyberrymden:-)


Nu har vi precis kommit hem efter att ha varit iväg och ätit sushi som jag var galet sugen på. Magnus åt en wokrätt med massa chilli som var så stark att det nästan rök ur öronen. Vi skulle egentligen träna, men ingen hade lust idag. Vissa dagar är skit och då får man väl vara lite lat och bara göra det man verkligen känner för.


Det känns fortfarande olustigt med jobbet, men jag får hålla mig till nästa vecka när vi ska ha möte om saken. Det är inget hemligt vad som hänt men vill inte berätta på bloggen vad det handlar om, utan hellre när vi ses eller hörs på telefon.

Av Jenny - 21 oktober 2008 16:23

Har precis kommit hem från läkaren, tyvärr tog jag händelserna från jobbet med mig och det ihop med att sitta hos läkaren som en annan försökskanin och prata om ett nytt försök med sprutor och hormoner för att få barn, blev för mycket. Börjate gråta så klart, men läkaren är så bra, han har full förståelse då han träffar sådana som oss varje dag. Orken och krafterna tar slut helt enkelt så nu måste jag hitta något sätt att ladda igen.


Min kommande behandling kommer vara annorlunda både gällande metod och mediciner. Jag kommer gå den korta, gammaldags behandlingen där medicinerna inte är lika syntetiska som de jag tog på första försöket.


För att inte få ägglossning (dvs vara färdigstimulerad och redo för äggplockning) under en helg då Huddinge är stängt så är det ultimata att få min mens i november (måste hoppa över en menscykel) på en onsdag, torsdag, fredag eller lördag. För då börjar jag behandlingen på dag 1. Om jag istället får min mens på en söndag, måndag eller tisdag får jag istället börja min behandling på dag 3 eller 4. Söndag är absolut sämsta dagen då det i så fall blir onsdag, dag 4 jag börjar, dvs lite sent. Detta på grund av att jag behöver en rejäl dos så fort som möjligt för att stimulera mina äggblåsor, därav viktigt att få börja dag 1.


Väldigt förvirrande med dessa dagar, och det är det som är nackdelen med den korta behandlingen, mycket svårare att styra för läkarna.


Själva behandlingen kommer innebära att jag ska blanda innehållet (Menopur) från 4 ampuller med en 5:e ampull som innehåller vatten och injecera i magen i ca 12 dagar. För att föhindra spontan/naturlig ägglossning kommer jag även från dag 6 injecera en spruta (Cetrotide) som skickar en signal till hjärnan att omedelbart stoppa en eventuell ägglossning. Så den kommer jag alltså att ta från dag 6-12 varje dag utöver Menopur.


Under tiden kommer jag kollas regelbundet med VUL (vaginalt ultraljud) och blodprov för att säkerställa att jag inte blir överstimulerad, vilket kan göra mig sjuk om det inträffar (dvs, att för många blåsor växer till sig).


Sen när min kropp är färdig (och det inte är helg) tar jag en ägglossningsspruta (Ovitrelle) 36 timmar innan ÄP (äggplockning) som då sker på Huddinge sjukhus.


Det här kallade min läkare för den gammaldags metoden för att det var den som användes innan medicinerna blev helt syntetiska. Men nu har man börjat gå tillbaka till den för att den visat sig ge bra och ibland bättre kvalitet på äggen, vilket är bra. Men metoden ökar inte chanserna att bli gravid, det har ingen forskning visat.


Så ser det ut, för er som orkade läsa ända hit.



IVF
Av Jenny - 21 oktober 2008 10:55

Idag är det skit, har på omvägar fått veta att jag fått skulden för ett misstag fast det inte är mitt ansvar. Blir så jävla förbannad. Varför inte komma till mig direkt istället för att berätta för andra?? Vi ska ha möte om ärendet nästa vecka. Men redan nu ringde jag min chef och berättade, han höll som tur vad med mig. Usch, idag suger jobbet rejält, vill bara åka härifrån.


Av Jenny - 21 oktober 2008 09:59

Måste pigga upp denna regniga dag med ett filmtips. Om ni inte sett "The Bucket list", är det på tiden att göra det. Fantastiskt bra film med två av mina favoritskådisar ever: Morgan Freeman och Jack Nicholson. De är två väldigt olika personer som får cancer och hamnar på samma rum på sjukhuset. De blir efter många om och men goda vänner och bestämmer sig för att ge sig ut på en resa, för att göra allt de drömmer om innan de kastar in handduken.

Se den!

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards