Alla inlägg under oktober 2008

Av Jenny - 13 oktober 2008 14:04

Jaha, då var det snart dags för akupunktur nummer två. Känns lite pirrigt då jag drabbades av lite panik förra gången (milt uttryck) Men nu vet jag ju hur det är så jag borde ju vara lite lugnare. Jag får försöka tänka att det faktiskt är för en god sak jag gör det. Har sådan träningsvärk sen i lördags så jag kan knappt klä på mig utan att kvida, haha, så jag hoppas det inte påverkar behandlingen (skulle i så fall vara att det hjälper mot träningsvärken enligt min kära Magnus)

Har även så ont i mitt knä, mend et beror på min vanliga klumpighet. Slog i knäslålen i sänggaveln i lördags och det gjorde så jäää......la ont att håret raknade på huvudet. Nu gör det ont när jag böjer på det och när jag går. Var kan man få tag på rullator?

Av Jenny - 13 oktober 2008 09:05

Har tänkt mycket på vår bröllopsdag på sista tiden. Om jag känner mig nere någon gång räcker det med att minnas sig tillbaka till den mest underbara dagen i livet för att genast dra på smilbanden. Att få bli Magnus fru är skitballt, haha. Usch vad jag uttrycker mig banalt, men det är sant. Det är så underbart att vara gift, jag kan varmt rekomendera det. Jag älskar att titta på bilder från den dagen och är fortfarande helt förundrad  över det fantastiska vädret vi hade. Då vi gifte oss utomhus så var ju vädret ganska viktigt.....två dagar efter bröllopet haglade det små ärtor från himlen. Bara för att få in lite glädje i min blogg;-) så har jag bestämt mig för att lägga upp en bild på oss från den dagen. Om vi är anonyma eller ej spelar ingen roll har jag kommit fram till, vi har svårt att få barn och det är inget att skämmas över. Så håll till godo gott folk, kolla in världens snyggaste brudpar;-)

Av Jenny - 12 oktober 2008 20:20

Idag har våra vänner Alex och Sara varit här hela dagen. Alex och Magnus satt i arbetsrummet och jobbade lite medan Sara och jag satt och kollade på alla repriser av A shot for love på MTV:-). Sen gjorde vi egen pizza som vi mumsade i oss, den blev kalasgod. En soft och mysig dag, vi umgås så ofta att vi numera strosar runt i myskläder och håret på ända när vi ses, vilket är jäkligt skönt, haha.


Mitt underbart goda te har faktiskt gått ganska bra att dricka idag. Kom på att jag kan späda ut hälften med vanligt vatten, så nu smakar det som svart te som dragit för länge:-)

Av Jenny - 11 oktober 2008 20:37

Igår kväll somnade jag som en gris under Idolpausen och vaknade lagom till utröstningen för att sen släpa mig in till sovrummet där jag somnade efter 0,2 sekunder.


Idag har vi gjort massor. Gick upp vid 09:00 i morse och åt frukost, sen drog vi till gymmet och körde stenhårt. Jag var så slut i mina muskler att jag knappt kunde lyfta handen för att klia mig på näsan;-) Fick tom hoppa över sista övningen, men det är jäääkligt skönt att köra skiten ur sig. Väl hemma satte Magnus och jag igång projekt storstädning (ja du läste rätt) Båda, helt slut efter träningen satte vi igång och feja. Magnus skrubbade båda badrumen från golv till tak och jag kröp runt på alla fyra och torkade lister. Det damsögs och dammades och skakades mattor ute. Efteråt rasade vi ner i ett varsitt soffhörn och njöt av vårt välstädade hem. Alltså, känslan av att allt är rent och doftar fräscht överallt ger sådan enorm tillfredställelse:-)


Sen lagade vi mat och tittade på en kul film med Eddie Murphy. Nu har jag precis kokat mitt kinesiska te (som jag inte orkade göra igår) Det var massa olika örter och blad som skulle koka och silas i tre omgångar. Jag lägger med en bild så ni får se, den är tagen när allt ligger i kastrullen. Nu sitter jag och dricker en kopp medan jag skriver och ursäkta mig men nu måste jag svära lite: Fy fan i helvetes jävla skit vad äckligt det smakar, bläääää!!!! Något beskare får man fan forska fram!!


Så där ja, det var skönt att avreagera sig lite. Nu ska vi se på Batman:-)

Av Jenny - 10 oktober 2008 15:02

Sitter på jobbet och diggar till P3 Street, snart dags att gå hem. Ska till min hudsalong i dag och vaxa mig, det ska bli skönt att inte längre se ut som en rysk kulstötare, haha. Idag har jag ätit lucnh med Magnus ute på stan, det var mysigt. Sen köpte vi muffins och gick till mitt jobb och bjöd mina två kollegor på fika och pratade en stund.


Min goa vän Sandra har jag också pratat med idag, hon har äntligen hajjat hur man skriver kommentarer på min blogg:-) Sorry Sandra, men du är så söt att jag kunde inte låta bli att retas lite:-)


Idag är en skön och soft dag, att sitta och jobba och digga riktig bra RnB är inte dumt, skönt att slippa all jobbig reklam! Bra musik gör mig så glad och avslappnad. Vad lustigt hur man påverkas av det. Det var ju som när jag gjorde min ÄP i september när jag hade Ipod och lyssnade på favvolåtarna, det gjorde mig koooolugn (plus lite morfintripp;-)

Av Jenny - 10 oktober 2008 10:24

Jaha, dagen efter min akupunktur så måste jag säga att jag mår bra. Äter örterna jag fick med, påminner om torkade bär (minns inte namnen har de på papper hemma). De ska hjälpa mig med blodgenomströmningen, jag vet ju att jag har lite taskig blodcirkulation. De smakar pyton, haha, men jag ska banne mig tugga i mig dem varje dag, är väl ingen mes heller, hehe. Ikväll ska jag koka mitt te jag köpte också, det kommer ta en stund så det får bli spring mellan spisen och veckofinalen av Idol.

Av Jenny - 9 oktober 2008 19:21

Nu har jag kommit hem efter min första akupunkturbehandling. Jag valde en kinesisk klinik då jag känner att om någon kan akupunktur så är det dem. De jobbar även med örtmedicin som komplement, vilket jag är villig att prova.

När jag kom dit fick jag först fylla i ett formulär med mina personuppgifter och lite annat om mig själv. Sen fick jag komma in i ett rum där båda läkarna ville titta på min tunga. De sa att jag har stress i mig och att jag är spänd och biter ihop tänderna (Magnus har många gånger på nätterna masserat loss mina spända käkar för att jag bet ihop så kraftigt, nu har jag bettskena sen ett år tillbaka) Det var lite intressant att de kunde se det:-) De kände på min puls och sa att jag har obalans i kroppen.


Sen var det dags för behandling. La mig ner på rygg, hade kudde under fötterna och huvudet. Den manliga läkaren började sätta in nålarna, på fötterna, benen, armarna och runt naveln och vid troskanten i höjd med livmodern. Usch, det gjorde faktiskt lite ont när de stack in dem, han frågade om jag var ok och jag sa ja, sen gick han iväg. Då sköljde det över mig ett kraftigt obehag, jag började kallsvettas och fick nästan panik och ville ta bort nålarna och dra därifrån. Var blöt på hela kroppen från topp till tå och sa för mig själv att det här gör jag aldrig om.


Just då kommer det in en yngre kineskille som knappt kunde svenska och hade en liten trälåda i handen, han la den på min mage. Mycket intressant, för då kände jag en otrolig värme och helt plötsligt försvann allt obehag och min kropp blev snustorr igen??! Jag fattade ingenting, men var ytterst tacksam för detta. Jag tänkte att det måste ligga nåt i den där lådan som är magiskt och uppvärmt. Jag lyfte på huvudet för att smygkika och såg nålarna, studerade dem lite och tittade även på lådan som hade ett yin och yang tecken på sidan. Aha, den ska återställa min balans tänkte jag lite intelligent. Sen kom den unga killen in och vred lite på nålarna och då såg jag när han lyfte på den lilla lådan att den var ju ihålig, tom.


Sen togs mina nålar bort, det kändes som elstötar. Fick lägga mig på magen, oh no, ska de sticka in fler nålar nu tänkte jag. Jag fick först vila en stund sen stacks det in nålar i nacken, ryggen och i vaderna. Men det kändes inte alls så obehagligt som framsidan. Sen kom den lilla låda på ryggen igen vilket jag belv glad för med samma sköna värme som strålade ut runt området kring njurarna.


När de nålarna sen togs ut var jag så avslappnad att jag nästan ville protestera när han sa: färdig, du klä på dig:-) Jag tänkte i början att folk som säger att de nästan somnar under akupunktur är inte riktigt kloka, men på slutet låg jag själv med betongnacke och ville bara slumra bort.


Ska dit på måndag igen och är väl lite rädd att samma obehag ska infinna sig i början, för det var väldigt jobbigt faktiskt. Men som den kvinnliga läkaren sa, det berodde nog på att jag är nålrädd och för att det var första gången.


Fick med mig diverse kinesiska örter att ta varje dag, bla ett som jag ska koka te på för att hjälpa till med min balans i levern och njurarna. Det ska bli väldigt intressant. Om det kan hjälpa så varför inte, jag lär ju inte må sämre eller minska mina chanser i alla fall. Vad är det som säger att den västerländska medicinen är bättre än den österländska. Jag tror man måste vidga sina vyer och inte med skygglappar bara tro på allt som de västerländska läkarna säger. Jag käner långt ifrån fullt förtroende för flera av dem. De är alldeles för pigga på att skriva ut mediciner för att ta bort symptom men sällan för att ta bort orsaken till problemet (syftar lite på min kära mormor som äter en mängd olika mediciner som bara gör henne sämre och sämre).


Jag tror på en kombination av båda kulturerna, tex ska jag göra en IVF och ihop med det lite österländsk akupunktur. Min IVF-läkare sa tom att jag absolut ska prova det om jag vill, han sa själv att metoden blir mer och mer erkänd i den västerländksa läkarvärlden.


Det blev ett långt inlägg men det var skönt att få skriva av sig, nu ska jag äta och sen lägga mig i soffan och titta på tjock-TV;-)

Av Jenny - 9 oktober 2008 11:51

Har precis lyssnat på Sommar med David Batra på P1 webradio. Han och hans fru var också ofrivilligt barnlösa och fick göra IVF-behandling. Jag grät och skrattade om vartannat. Ett tips om ni som vill höra en bra version om hur allt går till och hur man känner inför alltihopa är att ladda ner och lyssna när ni har tid. Jag kände igen mig i vartenda ord plus att det var intressant att höra en killes version.


Han beskriver bland annat så bra hur omgivningen var mot dem och hur han kände inför det, många är ju tyvärr osmidiga i sina kommentarer. Främst de människor man inte står nära, de som kommer med sin "goda råd" att man ska slappna av och inte tänkta för mycket på det så ska det nog lösa sig. Och en liten klapp på huvudet som pricken över i:et. I de lägena vill jag bara skrika Shut up!! För det hjälper inte ett dugg att höra, tvärtom, och det är så skönt att höra David ta upp de tankarna i sitt program. Jag hade ingen aning om att de kämpat med samma sak. Idag har de en dotter:-) Hans frus graviditet och förlossning var mycket dramatisk och där kan jag inte relatera till hur det känns, men tack och lov gick allt bra. Men själva grejen att vara i en situtation som ofrivilligt barnlös kan jag verkligen relatera till.


Så ni som vill förstå vår situation ännu mer kan väl vid tillfälle ladda ner och lyssna. Klicka på http://www.sr.se/cgi-bin/P1/program/laddaner.asp?ProgramID=2071 och scrolla ner till Sommar med David Batra 2008-08-09.


Som en sista sak vill jag bara säga att alla ni som står i vår närhet är fantastiska, fortsätt vara som ni är:-)


TACK!

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards