Direktlänk till inlägg 9 november 2008

Hälsomässan var kanon

Av Jenny - 9 november 2008 19:42

Nu har Sara och jag tillbringat 7 timmar på Hälsomässan......det trodde jag aldrig att det skulle bli så länge. Men vi tittade inte på klockan mer än en gång, det kändes inte viktigt. Vi strosade runt, smakade, provade och handlade en del. Vi gjorde även tre behandlingar: handmassage, shiatsu och taktil massage.


Shiatsu har sitt ursprung i Japan, den innefattar flöden i kroppen ungefär som akupunkturens teori. Till skillnad från klassisk västerländsk massage knådas inte musklerna, utan behandlas med tryck (lite som akupressur blandat med mjukare massage) och stretching.


Taktil massage har sitt ursprung i Sverige och innebär mjuk och följsam beröring (mjuk massage) som ger otrolig avslappning. Taktil betyder beröring. Används mycket på funktionshindrade personer och på bebisar då fysisk beröring är så grundläggande för vårt välbefinnande redan från vi är nyfödda.


Sara som har svårt att slappna av höll på att somna under sin Shiatsu behandling:-) Den var helt fantastisk. Så nu är vi taggade att hitta någon bra att gå till snart igen och få full behandling då det är kortare på mässan.


Man ligger på en mjuk madrass på golvet när man får Shiatsu behandling och det var faktiskt mer behagligt än att ligga på den klassiska britsen vid andra behandlingar. Själva terapeuten är vara ganska vig för hon hoppar elegant över en när hon byter sida. Själv ligger man och blundar och allt sorl som hörs från mässhallen av alla männsikor känns långt borta på något sätt. Sara sa att det kändes som att hon var hemma och skulle sova, så avslappnande var det.


Taktil massage var också skönt, på mig masserde hon armar och händer, på Sara dekolltaget, ansikte och hårbotten. På en hel behandling tar de hela kroppen, nu fick man välja ett område. Kan tänka mig att en hel behandling är bedårade skön.


Träffade min akupunktör Dr Ma, hon hade en monter. Hon kände igen mig direkt och sa: "Hej Jenny, hur är det med din mage?" Hon är så gullig och omtänksam, så nu kunde jag boka in en tid till imorgon då jag glömde ringa i fredags, det kändes toppenbra då det var över en vecka sen jag var där.


Efter sju timmar gick vi rödmosiga och behagligt trötta därifrån och åkte hem. Normalt sett skulle jag vara helt slut efter så många timmar, men tack vare behandlingarna så blev det inte så:-) Hälsomässan är härlig, nu har jag laddat batterierna inför en ny vecka.


 
ANNONS
 
Ingen bild

jarven

9 november 2008 23:34

Låter som du haft en härlig helg och det är dig väl unnat :-)
Du har inspirerat mig så nu har jag precis kört lite yoga, tänkte det var en bra idé innan sängen :-)
Hoppas du får en bra början på veckan!
Massa kramar till er båda!

 
Jenny

Jenny

10 november 2008 10:46

Va kul gumman att jag inspirerat dig:-) Ha en bra vecka du också.
Kram!

http://barnlangtan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sara W

10 november 2008 11:07

Ja vad ska man säga, vi hade det hur bra som helst:)
Vi måste ta tag i våran dröm, känner mig helt avslappnad i dag också, hur skönt som helst:) Ha det så bra på akupunkturen/ Kram

 
Jenny

Jenny

10 november 2008 14:30

Sara, vi måste absolut prata allvar om det här:-) Så underbart att investera i sin egen hälsa samtidigt som man får ge andra av sin kunskap och passion.
Kram

http://barnlangtan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Sara W

10 november 2008 16:28

Absolut;)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Blogkeen
Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se