Alla inlägg under november 2008

Av Jenny - 18 november 2008 12:35

Jag var trött igår, la mig redan kl. 21. Sen vaknade jag vid 4 imorse, har gjort det två dagar i rad nu. Hade lite migränkänningar igår, förmodligen pga mensen och då blir jag trött.


De ringde från kliniken idag och undrade om vi kan komma 14:20 istället, så jag får åka från jobbet om ca en halvtimme. Ringde Dr Ma och bokade av min akupunktur idag, då jag inte vet om jag hinner hem i tid.


Har fått en del gjort på jobbet i alla fall, får se om jag åker hit igen eferåt eller om jag åker hem.


Ska bli skönt att få träffa läkaren och prata om allt som tynger oss nu.



IVF
Av Jenny - 17 november 2008 19:07

Nu har min läkare ringt, vi ska dit imorgon kl.14:40 Jag skrev inte det förut men min mens har i princip tagit slut efter bara en dag, vilket jag tycker är konstigt. Min läkare höll med och vill göra ultraljud imrogon för att se om det var riktig mens eller en mellanblödning. Han sa att mensen inte ska påverkas för att jag gjort en IVF-behandling nyligen. Han höll också med om att vi inte ska chansa bara för att få det gjort utan göra allt så bra som möjligt för mig.


Jaha, så imorgpn avgörs det om det blir någon IVF innan jul eller inte. Snacka om att man ska passa sig för att saker och ting för givet.

IVF
Av Jenny - 17 november 2008 14:19

För att nästa IVF ska gå som bäst är min startdag av mens avgörande. Som jag skrivit i ett tidigare förvirrande inlägg ska jag för bästa resultat starta min behandling på mensens första dag. Men det beror i sin tur på vilken veckodag det infaller. För att minmera riksen att det blir ÄP (äggplockning) till en helg när Huddinge sjukhus är stängt, är det ultimata att få mens mån-ons, men tor-lör går också bra. Den absolut sämsta dagen att få mens är en söndag. Vad tror ni händer.....jo menshelvetet kom igår......söndag. Känner mig så förbannat besviken. Jag vill inte riskera ett dåligt sista gratis försök då första försöket var nära att avbrytas pga att min kropp svarade så dåligt på hormonerna. Men slutligen valde min läkare att vi skulle gå vidare ändå. Min nästa behandling kommer vara av en annan form med andra hormoner som jag också berättat förut. Med den är det väldigt viktigt att starta på rätt dag. Min IVF-läkare ska ringa mig i eftermiddag/kväll, då kommer jag kräva att få veta oddsen för att starta den här omgången ändå jämfört med att vänta. Jag vet att det kan gå åt skogen även om jag startar rätt dag, men då har vi i alla fall gjort så gott vi kan. Jag vill inte chansa och så blir det bara pannkaka av alltihopa. Det jobbiga med att vänta är att då sker inte nästa försök förrän i januari pga jul- och nyårsledigt på IVF-avdelningen.


Suck, nu får jag bara vänta på att läkaren ska ringa så jag får någon klarhet i den här förbaskade dimman. Jag önskar verkligen att ni som läser detta och inte har barn ännu, ska slippa gå igenom det vi går igenom. Det är ren skit ibland och man får kämpa för att orka med en normal dag.


IVF
Av Jenny - 16 november 2008 17:51

Har precis sett filmen Things we lost in the fire, en av de bästa filmer jag sett. Helt otroligt bra spelat av Halle Berry och framförallt Benicio del Toro som borde få en Oscar, så övertygande rollprestation har jag sällan skådat. Ni som inte sett filmen, SE DEN!

Av Jenny - 16 november 2008 15:29

Nu har vi kommit hem, ätit lax med potatis- och morotsmos, broccoli och pesto. Man kan inte äta makaroner och falukorv efter vår fantasktiska helg på Friiberghs Herrgård. Vi anlände igår vid 14-tiden och gick till vårt rum, det var ett så sött hörnrum med två fönster och blommiga tapeter. Vid 15 var det dags för eftermiddagsfika, de dukade upp med färskt bröd av olika sorter, ostar, marmelader, matiga bullar, snittar, kladdkaka, hallonpaj, cheesecake, chokladmuffins, fruktkompott, kakor mm mm. Våra ögon rullade i skallen och saliven läckte ur mungiporna när vi såg allt. Vi var ju tvugna att smaka på allt så det blev mindre bitar av alla sorter.

När vi mumsat klart gick vi ner i relaxen, Mangus bastade och jag simmade några rundor i poolen. Sen la vi oss i bubbelpoolen, de spelade klassisk musik så det var väldigt avkopplande. Vi satt där i en timme tills fingrarna var mer skrynkliga än russin. Lagom trötta och mosiga gick vi upp på rummet och förberedde oss inför middagen. Matsalen var väldigt vacker och överallt är det små rum med gamla möbler, tavlor av gamla kungligheter på väggarna och öppna spisar lite här och var. Och alldeles nedaför herrgården ligger vattnet, det är nog toppenmysigt på sommaren.


Måste skriva om kvällens meny:

Förrätt: Lime- och olivmarinerad hälleflundra med rostade pinjenötter och parmesanost.

Varmrätt: Stekt kalvrostbiff med tryffelsky royal på Karl-Johansvamp samt pancetta och potatismos

Dessert 1: Ostbuffe med fikonkompott

Dessert 2: Citrontema - Citronfromage, citrondonout, citron creme brule och lemon curd.

Detta var bland det godaste jag någonsin ätit i hela mitt liv. Smakupplevelsen var helt enastående. Ska man väl betala för att åka iväg så här och fira något så ska det hålla hög klass och det gjorde det med besked. Vi satt nästan och blundade när vi åt för det var så gott.


Min kära man tog 4 rundor till ostbordet:-) Jag satt och pös i stolen och orkade bara två rundor. Under hela gårdagen mådde jag toppen hela tiden så jag hoppas att den här helgen blev ett nytt positivt kapitel för min mage:-)


Efter maten spelade vi biljard med ett annat par som kom samtidigt till biljardbordet så vi beslöt att spela ihop istället för att vänta på varandra. Åh var roligt det var, jag har inte spelat biljard sen 1997 när jag gick på komvux i Falkenberg. Självklart var den andra tjejen gravid, sneglade avundsjukt på hennes mage, hon var nog bara i 4-5 månaden så magen var inte jättestor. Det som var så skönt var att hon pratade ingenting om det så till slut tänkte jag knappt på det tack och lov, utan hade roligt här och nu istället.


Vid midnatt stöp vi i säng och sov som små grisar innan vi gick upp till den härliga frukostbuffen. Vi satt en stund vid en brasa och läste och mös innan vi styrde kosan hemåt. Vi hade gärna stannat en vecka.


Nedan lite bilder tagna med min mobil så ingen höjdarkvalitet, men så ni får en lite bild av hur det såg ut. En bild på vårt rum, en på utsikten från vårt rum och en på ett av rummen med de fina möblerna och brasan med Magnus i bakgrunden.

Av Jenny - 14 november 2008 13:25

Idag har vi haft månadsmöte på jobbet från 9:00-12:30 och nu har vi precis varit iväg på lunch. Det var gott med mat i magen så nu ska jag renskriva mötesprotokollet och ringa en kund för kort intervju inför vårt nästa Nyhetsbrev innan jag tänkte ta helg. Hm, behöver göra en sak till kom jag på....men SEN ska jag ta helg:-)


Det är grått och blött ute, så det ska bli trevligt att sitta och mysa framför tv:n ikväll och titta på Idol. De ska sjunga soul och duetter, det ska bli kul att se:-)


Måste jobba nu så jag blir klar.

Kram från mig!

Av Jenny - 13 november 2008 19:17

Har varit på akupunktur idag, det var jätteskönt. Det är som att meditera att ligga där och slumra till den kinesiksa musiken som spelas lågt i högtalarna. När Dr Ma satte nålarna idag frågade hon om jag gått ner i vikt. Jag låg på rygg och lyfte på huvudet för att titta ner på min mage, min höftben syns när jag ligger på rygg men det har de alltid gjort. Minns att jag hade komplex för det när jag var tonåring. Jag svarade att jag inte vet, för det är inget jag tänkt på. När jag kom hem frågade jag Magnus om han tyckte jag gått ner i vikt. Han har inte märkt nåt sa han. Men vi ses ju varje dag och då ser man inte förändringar lika lätt. Men jag tror att jag kan ha förlorat lite vikt pga av att jag faktiskt inte ätit massa skräp på ca tre veckor pga min mage. Så det är nog det det beror på. Jag har ju alltid varit smal. Men om det är något jag är bra på så är det ju att äta:-) Förutom senaste tiden. Jag vill verkligen inte bli smalare, det är därför jag styrketränar för att bygga upp min muskelmassa.

Nåväl, det är nog ingen katastrof. Har precis ätit en stor portion mannagrynsgröt, det är så vansinnigt gott, som att äta bomull.


På måndag ska min IVF-läkare ringa, jag vill fråga honom inför nästa behandling som kommer börja inom en vecka ifall min magkatarr kan påverka eller påverkas av behandlingen och det faktum att jag äter mina gastabletter.


Föresten har jag även jagat vår kontaktperson i över en vecka på Familjerätten för att boka ny tid. Igår ringde hon äntligen kl 19 på kvällen när hon satt och jobbade över. Nu har vi en ny tid inbokad 1 december, känns bra. Vi måste ju som sagt hålla alla dörrar öppna.


Av Jenny - 13 november 2008 15:06

Sitter på kontoret och dricker aniste och njuter av lugnet så jag kan jobba. Var nere på Konsum på Sveavägen på lunchen för att köpa Proviva Svartvinbärs dryck som min kollega med magproblem rekomenderat. Jag har aldrig gillat Proviva förut men den här är ganska god faktiskt.

På Konsum har de börjat med självutcheckning precis som på Ikea. Det är en röst som säger Välommen, berättar hur du ska registrera dina varor, hur många kassar du vill ha mm. När jag står där och betalar så hör jag att rösten är precis samma som på Ikea. Hm, vem är det som pratar egentligen, som har suttit och spelat in allt.

Tänk alla belopp: 20 kr, 20,50 kr, 21 kr, 21,50 kr.............987 kr, 987,50 kr.....osv. HAHAHAHA. Jag ser framför mig hur det sitter en kvinna bakom väggen och har fullt upp med tanke på att det finns flera kassor. Och som dessutom jobbar på alla Ikea-varuhus, damn vilken ambitiös människa. Hon kanske är kollega med den där stackars killen som styr trafikljusen, finns en liten film om hans dag på jobbet nedan:-)

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards