Alla inlägg under november 2008

Av Jenny - 11 november 2008 08:43

Tack alla för era uppmuntrande ord angående mina planer på att sadla om i mitt liv!


Igår var jag på akupunktur för första gången på ca två veckor, jösses vad den gjorde susen. Var först lite nervös då jag fortfarande kan få ont om jag ligger på magen. Men Dr Ma ör så söt och tog fram en kudde som jag kunde lägga under magen när nålarna skulle in i ryggen. Det var väldigt bekvämt att ligga på magen då. Ta mig tusan, jag blev så påverkad av behandlingen igår att jag till och med slumrade till!!!


Sen var jag lagom flummig på hemvägen och väl hemma satt jag som i komatillstånd i soffan, la mig vid 21-tiden, läste en stund och sen var det god natt för min del.


Men redan från att jag vaknade kände jag mig irriterad och undrade vad i hela friden det var med mig. Vid frukostbordet satt jag mest surmulet och glodde ner i min tallrik med fil och åt. Magnus märkte det och reste sig, gick runt bordet och ställde sig bakom mig och började massera min rygg och mina axlar och armar. Jag stannade upp med skeden i handen och satt alldeles stilla för att inte bryta förtrollningen. Magnus sa att vi måste hjälpa varandra. Om en av oss märker att den andra är stressad får den ena med lugna metoder hjälpa den andra att slappna av. Jag kände mig mycket bättre och kände att det nog är min pms som spökar. Den är tyvärr svår att styra bort, men man kan mildra det i alla fall.


Tack min älskade Magnus för att du är världens bästa man!!!

Av Jenny - 10 november 2008 10:40

Jag är så taggad att besluta vad jag ska göra när jag blir stor. Har kollat runt på nätet och hittat både vart jag kan göra Shiatsu behandling och vart jag kan utbilda mig. Det som är så bra är att utbildningen är på helgen en gång i månaden, därefter en intensivkurs-vecka på sommaren och en kring jul, så det kommer inte påverka mitt nuvarande jobb då jag bara kan ta semester under intensivveckorna. Är så sugen på att söka, den börjar i februari och kostar 19 050 kr. Men då kommer den här frågan igen, tänk om jag bli gravid och får barn vilket är högsta drömmen. Jag har tänkt så förut och struntat i andra saker ibland pga av att jag faktiskt kan förhindras av graviditet. Men varje gång har jag blivit lika dragen vid näsan. Nu gör jag visserligen IVF-behandling som ger större chans att bli gravid, men vet inte riktigt hur jag ska resonera i alla fall. Alternativt kan jag ju gå utbildningen när jag är mammaledig (vilket underbart ord).


Jag kan ju inte ha pausknappen intryckt i mitt liv pga min ofrivilliga barnlöshet. Måste följa min dröm, för mitt kall i livet är helt klart att jobba med männsikors hälsa i någon form. Det ligger mig varmt om hjärtat och jag har drömt om det så länge men inte vetat på vilket sätt. Min kära mor har även bidragit som stor inspirationskälla då hon redan är i branchen med ekologiskt och sunt tänkande som fokus i hennes företag. 


Av Jenny - 9 november 2008 19:42

Nu har Sara och jag tillbringat 7 timmar på Hälsomässan......det trodde jag aldrig att det skulle bli så länge. Men vi tittade inte på klockan mer än en gång, det kändes inte viktigt. Vi strosade runt, smakade, provade och handlade en del. Vi gjorde även tre behandlingar: handmassage, shiatsu och taktil massage.


Shiatsu har sitt ursprung i Japan, den innefattar flöden i kroppen ungefär som akupunkturens teori. Till skillnad från klassisk västerländsk massage knådas inte musklerna, utan behandlas med tryck (lite som akupressur blandat med mjukare massage) och stretching.


Taktil massage har sitt ursprung i Sverige och innebär mjuk och följsam beröring (mjuk massage) som ger otrolig avslappning. Taktil betyder beröring. Används mycket på funktionshindrade personer och på bebisar då fysisk beröring är så grundläggande för vårt välbefinnande redan från vi är nyfödda.


Sara som har svårt att slappna av höll på att somna under sin Shiatsu behandling:-) Den var helt fantastisk. Så nu är vi taggade att hitta någon bra att gå till snart igen och få full behandling då det är kortare på mässan.


Man ligger på en mjuk madrass på golvet när man får Shiatsu behandling och det var faktiskt mer behagligt än att ligga på den klassiska britsen vid andra behandlingar. Själva terapeuten är vara ganska vig för hon hoppar elegant över en när hon byter sida. Själv ligger man och blundar och allt sorl som hörs från mässhallen av alla männsikor känns långt borta på något sätt. Sara sa att det kändes som att hon var hemma och skulle sova, så avslappnande var det.


Taktil massage var också skönt, på mig masserde hon armar och händer, på Sara dekolltaget, ansikte och hårbotten. På en hel behandling tar de hela kroppen, nu fick man välja ett område. Kan tänka mig att en hel behandling är bedårade skön.


Träffade min akupunktör Dr Ma, hon hade en monter. Hon kände igen mig direkt och sa: "Hej Jenny, hur är det med din mage?" Hon är så gullig och omtänksam, så nu kunde jag boka in en tid till imorgon då jag glömde ringa i fredags, det kändes toppenbra då det var över en vecka sen jag var där.


Efter sju timmar gick vi rödmosiga och behagligt trötta därifrån och åkte hem. Normalt sett skulle jag vara helt slut efter så många timmar, men tack vare behandlingarna så blev det inte så:-) Hälsomässan är härlig, nu har jag laddat batterierna inför en ny vecka.


Av Jenny - 9 november 2008 08:59

God morgon alla morgonpigga. Idag är det Hälsomässan, det ska bli superkul! Magnus sover, jag ska väcka honom om en timme så han kan köra mig. Vi bor ganska så nära, tar väl ca 30 min om jag skulle gå men trampa runt på en mässa blir jag väldigt trätt av så då är det skönt att få spara på benen i förväg. Sara och Alex kommer sen och då kör de Sara dit, om de nu inte är så otroligt pigga att de är här vid 10, vi får se:-)


Igår var vi i Mariefred, det var väldigt mysigt. Vi åt kalasgod mat och jag var så glad som kunde äta allt utan att min mage sa ifrån. Till och med mumsíg cheesecake åt jag:-) De bor permanent i sin sommarstuga med åretrunt standard som de ska bygga ut. Vi fick se på ritningarna, det kommer bli väldigt fint och mycket plats för barn och barnbarn. Så vi måste ju se till att producera en liten rackare snart;-)


På vägen hem var det väldigt mycket dimma, vi körde försiktigt för att inte krocka med något djur. Rätt var det var stod det två små söta rådjur vid vägkanten. Magnus stannade bilen, då knallade rådjuren upp på vägen och skuttade i lugn takt framför oss medan vi krypkörde efter. Deras söta vita rumpor lös framför oss. Magnus tutade lite och då travade de ner från vägen ut i det gröna igen. De var så bedårande söta, jag ropade att de skulle hålla sig ifrån vägarna för nästa gång kanske de inte har tur.


Nu måste jag gå och äta frukost och göra mig i ordning för min hälsosamma dag.


Av Jenny - 8 november 2008 10:58

Nu har vi precis ätit frukost och Magnus ska snart iväg för sin PT-tid. Sen åker vi till Mariefred och myser resten av dagen. Men först ska jag ta ett ryck och fixa lite hemma medan Magnus tränar. Tvättmaskinen är redan igång och snart även diskmaskinen.


Det är så skönt att ha olika grejer inplanerade på helgerna som man kan se fram emot. Det här med barnlösheten prägar mitt liv väldigt mycket, men trots det har jag mycket att vara glad för. Världens bästa man, familj och vänner inklusive bloggvänner:-) Jag har ett hem jag stormtrivs i, ett jobb och jag är så vitt jag vet frisk för övrigt. Det är sista pricken över i:et som fattas, en lite knodd som består av både mig och Magnus. Det måste vara helt fantastiskt att få bli förälder och jag ber till gud att jag ska få uppleva den dagen.


Läser flera bloggar om barnlöshet och även om jag inte alltid ger mig till känna så ser jag dem som mina medsystrar. Flera vet säkert inte ens om att jag lusläser deras bloggar. De ger tröst, man gläds och sörjer med varandra. Så ni som befinner er i samma situation och kommer in på min sida, och som jag själv inte alltid skriver något, vill jag ändå önska välkomna att ta del av mina tankar och känslor. Jag hoppas kunna ge er något så som de bloggar jag läser ger mig.


Önksar er alla en härligt lördag, det är världens bästa "sitta-inne-och-mysa-väder"

Av Jenny - 7 november 2008 22:12

Kvällens Idol är nog en av de bästa veckofinalerna. Jösses, va bra alla var. Den enda som var lite tråkig var Lars som bara stod rakt upp och ned som om han vore fastspikad i golvet. Ska bli intressant att se vem som åker ut.


När jag kom hem från jobbet gjorde jag en soppa som jag aldrig gjort förut och den blev så god att jag bara måste dela med mig av receptet:-) Det enda jag lagt till själv är creme fraiche för det är så gott att ha i soppa.


Grön och god soppa

1 knippa salladslök

1 st huvudsallad

olivolja eller smör att steka i

2 st hönsbuljongtärningar

500 g frysta gröna ärtor

8 dl vatten

2 dl creme fraiche

150 g skalade räkor

1 tsk salt eller efter smak

1 krm nymald svartpeppar eller efter smak


Finstrimla lök och sallad

Fräs löken mjuk i en gryta utan att den tar färg, 1-2 minuter

Smula ner buljongtärningarna

Tillsätt salladen och ärtorna, fräs under omrörning 2-3 minuter.

Tillsätt hälften av vattnet, koka upp och låt sjuda i ca 3 minuter

Finfördela med stavmixer

Späd med resten av vattnet

Tillsätt creme fraiche

Vispa eller använd stavmixern igen för att blanda ut creme fraichen

Ge soppan ett uppkok

Krydda med salt och peppar

Servera soppan kall eller varm

Garnera med räkor, ringla ev över lite olivolja 

Servera gott bröd till

Enjoy!


Av Jenny - 7 november 2008 16:06

Nu har vi bokat in nästa helg på http://www.friibergh.se/

Det ska bli så otroligt mysigt, längtar så det pirrar i hela kroppen. Gå gärna in på länken och se själva hur det ser ut.

Fick tipset av Thoresta Herrgård där vi var med jobbet förra månaden, ett fantastiskt ställe. Men de har inte öppet på helgerna och de rekomenderade istället Friiberghs Herrgård.

Av Jenny - 7 november 2008 10:21

Tänk vad skönt, jag har jobbat en hel vecka nu utan att behöva vara hemma med magkrämpor. Har känt till och från nästan varje dag, men det blir mindere och mindre för varje dag och jag är så tacksam för det. Senast jag hade sådana här enorma problem med magen var 1994, då mådde jag illa och hade magkatarr varje dag i flera månader. Tillslut blev det gastroskopi, tjolahopp vad det var mysigt. Jag var ju 23 år då och var ute och festade mycket (tjuvrökte lite också......usch;-) Men det la jag av med på studs och har inte ägnat mig åt det sen dess. Min rädsla nu var att jag skulle råka ut för samma sak, må dåligt under lång tid. Men det känns inte så nu tack och lov.


Är fortfarande försiktig med vad jag äter, undviker stekt, kryddig mat och rött kött. Tror det är bra att göra ett tag, är dock otroligt sugen på hamburgare typiskt nog. Har även upptäckt att jag inte tål glutamat. Jag kommer i ett senare inlägg skriva mer om det.


Nåväl, i helgen blir det mysigt. Imorgon ska vi åka till Magnus föräldrar i Mariefred, det ser vi fram emot!


På söndag ska Sara och jag gå på Hälsomässan i Älvsjö. En kollega på jobbet har även biljetter till matmässan som är samtidigt, hon vet inte om hon ska gå på det och sa att jag i så fall kan få de biljetterna.

Sara, vi kanske får gå på den också och provsmaka massa gott:-)


Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards