Alla inlägg under november 2008

Av Jenny - 6 november 2008 22:07

Måste göra lite reklam för en kanonbra serie som jag just sett klart på TV4, nämligen Medium. Huvudkaraktären Alison (spelad av Patricia Arquette) har en förmåga att kommunicera med döda. Hon löser brott genom att i sina drömmar se vad som hänt. Parallellt får man ta del av hennes liv med sin man och tre döttrar. Serien bygger på ett verkligt medium i USA som heter Patricia Dubois, som även är rådgivare till manusförfattarna. Kanonbra serie, det är fristående avsnitt. Se den!

ANNONS
Av Jenny - 6 november 2008 20:56

Jag säger bara: Indian Scalp Massage........

Kom till Åhlens spa och checkade in, satte mig ner och läste i en bok om huskurer medan jag väntade på min tur. Det är så mysigt att sitta i ett väntrum och ha något trevligt att se fram emot. Äntligen blev det min tur, en man i 50+ åldern kom fram och hälsade mig välkommen. Först visade han mig deras terass med utsikt över Stockholm, jösses vad vackert det var i mörkret med alla lampor från ovan. Väl i rummet fick jag sitta i en stol med en kudde under fötterna och en under händerna i knät. Det var lugn meditatonsmusik på låg volym. Han började massera axlar, nacke och sen armarna. Det var så skönt att jag glömde bort vad jag hette. Sen blev det nacken, hårbotten och slutligen ansiktet. Jag satt som en lam hyptontiserad trasdocka och bad att det skulle ta en timme istället för 35 minuter.


Efteråt kände jag mig lika avslappnad som ett nedsövd koalabjörn (det var det första som dök upp i huvudet;-)


På väg hem gick jag som i en bubbla medan folk runt omkring stressade förbi. Jag stod på tunnelbaneperrongen och tittade på alla som sprang in i tågen, ut från tågen, upp och ner för trappor. De småsprang fram och stod det någon i vägen småsprang dem på stället och fräste: "Ursäkta" lite lagom irriterat innan de trängde sig förbi. De pratade i mobiler och tittade på sina klockor. Och mitt ibland alla männsikor såg jag några enstaka som stod försjunkna i sina pocketböcker och stängde av världen utanför. Kändes så häftigt att stå där och göra dessa reflektioner med ett fånigt flin i ansiktet. Jag har också rusat runt som andra och gör det fortfarande ibland. Men jag kommer mer och mer till insikt: vad fasen håller man på med egentligen, stressar runt som en dåre istället för att bara stanna upp och njuta av nuet. På tunnelbanan sätter jag mig och tar upp min pocket, försvinner in i min värld och är glad för att jag just nu tillhör den kategorin som stänger ute världen för en stund.

ANNONS
Av Jenny - 6 november 2008 15:35

Måste bara berätta vad jag läste i Metro i morse. Läkarmissionen har en biståndsbutik på nätet, där man fritt kan shoppa hygienpaket, skolböcker och andra välgörenhetsprodukter. Den har blivit stor succé sen den startades förra julen. Nu förväntas årets julklapp bli kejsarsnitt på Panzisjukhuset i Kongo. Årets julklapp i Indien är däremot......en get.

Av Jenny - 6 november 2008 15:27

Snart ska jag iväg på min indian scalp massage, åh vad det ska bli skönt.

Det har varit en bra dag idag också, det känns positivt. Har jobbat mycket och löst en del vilket känns bra.


Vi har tittat på nya lokaler idag, vindsvåningen i huset som blir ledig i januari. Wow, vad fantastisk den är, men den kommer nog vara för dyr tyvärr. Vi får veta pris nästa vecka.

Alternativt tar vi ett rum till på samma våning, vilket också funkar. Men får man drömma lite tar jag hellre vinden med träbalkar, snedtak, kakelung och så vansinnigt trivsam...


Av Jenny - 6 november 2008 11:36

Tack alla för era tips! Nu har vi lite att klura på:-)

Det vi inte gör nu kan vi ju spara till vår bröllopsdag i sommar, jösses då firar vi 3-årig bröllopsdag. Tänk vad tiden går.

Intressant att mina egan tankegångar gått både åt Hasseludden och Rättvik. Det blev ju inget Rättvik eller Dalarna i somras, men nu till sommaren får vi se till att det blir av för då är det nog alldeles bedårande vackert där. Har ju sett alla dina bilder därifrån Britt-Inger.


En tanke slog mig plötsligt. Om ca två veckor börjar vi nästa IVF-behandling. Det var inte länge sen som det var två månader kvar känns det som. Oj, även om vi gått igenom detta en gång redan så känns det pirrigt. Ringde inte min läkare angående det jag skrev om i tidigare inlägg, jag vill inte skjuta upp det. Det är bara vissa dagar jag känner att jag inte orkar, vill bara gömma mig under en filt i soffan och slippa ifrån allt. Men tack och lov känner jag för det mesta helt tvärtom;  "Kom igen, nu sätter vi igång"

Av Jenny - 5 november 2008 21:23

Den 16 november firar Magnus och jag 4 år tillsammans. Vi vet inte riktigt vad vi ska hitta på. Antingen åka och bo någonstans mellan lördagen och söndagen, max 1,5 timmes bilresa från Stockholm eller göra något mysigt i Stockholm. Avkopplande och romantiskt är kravet:-) Vi har haft en tuff höst och skulle behöva lite lugn och ro tillsammans.

Någon som har några tips?


Av Jenny - 5 november 2008 19:42

Min kropp är som kokt spagetti, körde hårt på träningen. Som jag sa förut så tränade jag ben och rygg idag. Tog 70 kg i benpress vilket är mycket för min lilla lekamen. Kände mig stark när jag tränade, det är ett gott tecken på att jag är mer frisk än sjuk i alla fall;-)


Har precis tittat på Obamas och McCains tal på nätet, har ju missat allt kring valet då jag inte hunnit kolla på jobbet. Bådas tal var bra tycker jag. Hoppas att Obama kommer rocka fett i Vita huset nu.


Dags att duscha och sen titta på Bonde söker fru....(jag vet, men jag kan inte låta bli;-)

Av Jenny - 5 november 2008 17:39

Jag har fått så vansinnigt mycket gjort på jobbet idag, känns så bra. Har jobbat ikapp det mesta och efter morgondagen kommer jag vara ifatt med allt.


Fick telefonnummer till hon som har kurser i Mindfulness av min kollega idag. Han hade ringt henne igår och berättat om mig. Fick veta att hon ska vara med på Hälsomässan i helgen, så jag ska ringa henne imorgon och se till att träffa henne på söndag och ta reda på mer vad hon pysslar med.


Nu ska jag iväg och träna. 


Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14
15
16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Blogkeen
Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se