Alla inlägg under december 2008

Av Jenny - 22 december 2008 20:46

Idag blåser det kraftigt igen, det får man räkna med på västkusten. På vägen ner till Falkenberg fick vi indikation "Motorfel" på bilen. Vi har haft en del problem med elfel på bilen men blev ändå oroliga då motorfel inte är något man bara kan bortse ifrån. Ringde Mekonomen imorse och fick tid kl 13 idag. Vi åkte dit och mycket riktigt så var det ingen fara, kan var något som kommer framöver men just nu räckte det med att återställa allt. Skönt.


När vi kom hem igen, fick vi för oss att tvätta bilen. Vi avfettade och tvättade den. Det blåste som tusan och min lugg stog rakt upp så det var till att trycka ner en mössa på skallen. Vi for runt som vantar runt bilen och den som höll i vattenslangen fick hålla koll så inte den andra av oss och ena katten, som självklart skulle vara med och titta på, fick en rejäl dusch. Bilen blev ren och vi hann precis avsluta innan kvällsmörkret slukade oss som ett mörkt täcke. Det är verkligen från en minut till nästa det går från ljust till mörkt.


Vi lyssnade på flera kapitel av boken Geniet tills ögonen började gå i kors, då var det äntligen dags för kvällsmat:o)


I dag har mamma lagt in sillen och imorgon ska Magnus och jag göra köttbullar och pepparkakor. Mamma ska göra risgrynsgröt, den godaste som finns;o), det äter vi varje julaftonsmorgon. Det är så skönt, allt är lugnt. Precis som mamma skriver på sin blogg så känner vi ingen stress alls, men jag minns att det var samma lugn förra julen också. Jag tror det beror på att vi verkligen bestämt oss för att inte dras med i den kommersiella hysterin med mängder av julklappar och kravet på prefektionism. Det viktigaste är att samla familjen och njuta av god mat, skratta, umgås och spela spel:o)


Jag minns jularna som barn, mystiken och pirret som kändes i magen. Det är något som är barndomen förunnat. Som vuxen finns det inte kvar på samma sätt. Garntomten i ventilen som mormor satte dit....han skulle kolla att barnen var snälla så det fick julklappar. Ibland när man gick ut i köket var tomten där.....nästa gång man kom dit var den borta......som barn var man helt faschinerad och hyste största respekt för den lilla tomten gjord av garn. För oss var han magisk. När jag blev äldre avslöjades hemligheten....mormor for upp och ner som en jojjo, först på en stol och en upp på diskbänken och flyttatde tomten fram och tillbaka för att vi barn skulle tro att han bara var där ibland. Vi skulle aldrig riktigt veta när han kollade på oss. Det som är extra kul är att den traditionen höll mormor på med redan när min mamma, moster och morbror var små. Min moster har berättat om samma känslor för tomten som jag sen hade flera år senare.


Jag kan sakna den där härliga känslan kring julens mysterier som barn, men jag är samtidigt otroligt lycklig över att ha så härliga minnen. Idag är det mer en mysig känsla mer än mystik......men jag erkänner att när jag slår upp ögonen på julaftons morgon så känner jag fortfarande pirret i magen som jag gjorde som barn.....

Av Jenny - 21 december 2008 15:31

Äntligen semester!! Vi åkte igår eftermiddag till Mariefred där vi åt jättegod fisksoppa och nybakad morotskaka som var så god att caféerna i stan kan slänga sig i väggen. Sen kollade vi lite på TV och spleade spel. Kändes så skönt att komma iväg och få mysa med famljen. Vi satt uppe sent och jag var trött som en gnu när det väl var dags att gå och lägga sig. På morgonen när vi vaknade åt vi frukost och sen hade vi lite mini-julafton:o) Magnus bror tyckte det vore bra att byta julklappar nu då vi kan ha använding av vår under bilresan.........bergis choklad tänkte jag, hehe. Av Magnus föräldrar fick vi fick varsin inramad fotoram med bilder på oss när vi var små och från vår bröllopsdag. Det var så fint så jag började gråta. Av Thommy, Magnus bror fick vi en ljudbok, Geniet. Verkligen perfekt för bilresan (tom bättre än choklad;o)

Vi lämnade Mariefred vid 11:30-tiden, åkte en bit innan vi satte in första cd-n.......sen var vi fast. Jättespänannde och så otroligt givande att lyssna på när någon annan läser en bra bok. Det var premiär för både mig och Magnus att lyssna till ljudbok. Berättare är Allan Svensson, han gör det jättebra. Bilen fylldes av hans röst och vi drogs in i en annan värld av mysterier medan vi susade fram på vägarna.......


När vi kom fram till Falkenberg var vi på tredje skivan (av 10), stormen slet i oss när vi klev ur bilen. Magnus som körde sista biten sa att det kändes hur bilen krängde när han körde. Mor och Jan som satt i vardagsrummet och läste hörde inte ens när vi körde in på gården, så mycket blåste det. De kom förvånat ut i hallen när Magnus öppnade ytterdörren och sprang in för att inte blåsa bort.


Vi åt lite kvällsmat, mamma hade bakat massa bröd....himmelskt gott. Tröttheten tog över tillslut och när vi väl la oss tog det inte många minuter innan jag somnade, till ljudet av mysig storm och regn utanför.


Imorse när persiennerna åkte upp strålade solen in genom fönstret och det var i princip vindstilla.......vilken kontrast mot igår. Det är så skönt att lufsa runt här med myskläder och bara njuta av lugnet och den friska havsluften. Magnus och jag lyssnade på några fler kapitel på vår ljudbok och nu har vi precis ätit mat. Om en stund blir det fika med lussekatter:o)


Det är skönt att vara ledig......

Av Jenny - 19 december 2008 14:29

Tänkte som sagt passa på att köpa mina mediciner (eller vad det kallas) på lunchen och sen gå tillbaka och äta min mat. Kom till apotektet och fick vänta en stund medan de skulle göra i ordning allt. Sen var det dags att betala.......köp medges ej, kom upp i displayen. Hmm, konstigt.....men det kan bli överbelastat ibland, vi försöker igen sa apotekaren. Vi försökte 4 gånger.....även på en annan kassa. Till slut sa hon att det nog är bättre om jag går till en bankomat och tar ut. Sagt och gjort, jag knatade iväg till en som ligger ganska nära apoteket. När det blev min tur, knappade jag in allt...1500 kr blir bra tänkte jag....tag ditt kort stod det på displayen, tog det och väntade på pengarna.......och där stod jag sen snopet och tittade på luckan där pengarna ska komma ut......men det kom inga pengar. Då blev jag nervös.....mannen bakom mig i kön sa att jag skulle prova ta ut 100 kr......det funkade. Han gav mig sitt visitkort och sa att han gärna är vittne på att jag inte fick några pengar om banken skulle krångla.


Jag in på banken (inte "min" bank) tog en kölapp.....och väntade igen.....tänkte på den trevliga tjejen på apoteket som väntade med mina mediciner, jag skulle ju "bara" ta ut pengar. Banken ringde till dem som ser alla loggningar på bankomaterna och jag fick besked att uttaget inte var giltigt och därför inte fick några pengar, så jag skulle i alla fall inte oroa mig för att mina 1500 kr cirkulerade någonstans.


Gick ut från banken och ringde Magnus, han var på kontoret och kan logga in på vår bank så jag slapp gå till kontoret igen. Stod där på Sveavägen, bankkort och plånbok i ena handen, mobilen i andra och ett uppfällt paraply pga det envisa duggregenet som kommit tillbaka. Jag kände hunger (min mage är som en klocka, jag äter alltid samma tid varje dag), så jag började bli smått irriterad på situationen. Magnus kollade upp saken och ringde tillbaka. Jag skulle ju var duktig igår och betala alla räkningar innan jul, men satte betaldag den 23 december då vi får lön. Banken hade då så klart REDAN reserverat beloppet så därför kunde jag inte betala eller få ut några pengar. Alla våra pengar som är kvar på kontot är låsta till den 23 december?!! Min fråga till universum är(har inte pratat med banken än): Reserverar de alltid två bankdagar innan? Någon som vet? Helt galet anser båda jag och min kära man, som fick agera support. Han förde över pengar från sparkontot så jag kunde köpa allt tack och lov. Helt puckat, vi har pengar på kontot men måste ändå föra över. Pinsam situation som tog hela min lunchtimme.


Inte nog med det, mina ampuller med injektionsmedlet finns endast på ett apotek i stan. Så det blir till att gå dit på hemvägen, SEN har jag äntligen allt jag behöver för min trevliga sprutor i januari.........phu.....en tröst är i alla fall att jag har snygga naglar, hehe.

Av Jenny - 19 december 2008 11:16

Det ska bli så skönt att vara lite julledig nu, det behövs verkligen. På lunchen idag ska jag gå till apoteket och hämta ut all medicin inför IVF-behandligen. Tack gode gud för högkostnadsskyddet.


Glömde berätta om min trevliga date med Sara och Fia i måndags. Vi mötte upp efter jobbet och satte oss på ett fik och åt goda matiga mackor och avslutade med rejäla efterrätter:o) Med jämna mellanrum träffas bara vi tre, det är en trevlig tradition tycker jag. Vi är vänner genom våra respektive som är goda vänner sen innan, så vi har känt varandra i över fyra år nu (jösses vad tiden går) Vi tjattrar om allt mellan himmel och jord, det är så skönt att få träffa sina vänner och bara umgås.


Igår var jag hos min hudterapeut och vaxade mig och fixade naglarna, eller som min hudterapeut sa; en helrenovering innan jul (jag höll på att garva ihjäl mig när hon sa det) Hon är nyutbildad som nagelteknolog och vill gärna öva, så hon fick göra med tippar och permanent fransk manikyr på mig för 250 kr. Hon var riktigt duktig måste jag säga, så det kommer hon få göra fler gånger.


Ägnade gårdagskvällen åt att packa och förbereda inför vår lilla julresa. Magnus var på julbord med sitt jobb.....upptäckte att jag behövde en väska från källarförrådet, men är så mörkrädd så jag törs inte gå ner. Men tilllslut stålsatte jag mig, rafsade ner mobilen i fickan (så jag kunde ringa 112) och gick ner i den mörka källaren. Lampan var redan tänd.....då blev jag ännu mer skraj....shit någon är här.....men det var tomt. Sen in genom en tjock pansardörr där själva förråden finns. Jag hämtade min väska och låste och på väg tillbaka i källargången började jag fantisera om filmen Grudge och då var det kört. Kutade upp för trappan och gick sen i rask takt våra tre våningar upp till lägenheten........pust och stånk....men ack så stolt....HA, jag gick frivilligt ner i källaren på kvällen...ensam.....det ni;o)


Idag kommer vi försöka gå vid 16 från jobbet så vi kan åka hem och fixa det sista innan det är dags att bege sig till Mariefred ikväll.

Av Jenny - 18 december 2008 13:39

Igår skull min IVF-läkare ringa tillbaka för att meddela om det går att flytta min vecka på Huddinge i januari eller ej. Men klockan gick och han hörde inte av sig, vi var på gymmet igår kväll och jag såg till att hela tiden ha koll på mobilen men inte ett pip. I morse ringde jag kliniken och de skulle se till att han hörde av sig idag. Vid lunch ringde han äntligen. Han sa att han lyckats byta mig till v.5 och blev så glad att han glömde ringa mig;o) Han bad så mycket om ursäkt och naturligtvis förlät jag honom, haha.


Så nu ser den preliminära planen ut som följer: någongång mellan 5-12 januari kommer jag få min mens. Beroende på vilken dag så börjar jag med sprutorna allt från dag 1 till 3. MEN, om jag återigen får mens på söndagen den 11 januari ska jag ringa honom på studs fast det är söndag. För då måste han tänka till lite hur vi ska göra.


SÅ HÅLL TUMMARNA ATT JAG FÅR MIN MENS MELLAN 7-10 JANUARI VILKET SKULLE VARA DET ULTIMATA!


Shit, har aldrig bett om att någon ska hålla tummarna att jag ska få mens en viss dag....visst är det rubbat;o)

IVF
Av Jenny - 17 december 2008 11:10

Igår kom ett paket från min goda vän Mia, vi fick ett jättefint julkort där hennes son är en sprudlande tomte:O) Jättesöt, så nu sitter kortet uppe i köket och ler mot oss. Vi fick även två dekorerade ljus, hemmagjord rabarbermarmelad (supergod) och hemmagjorda tryfflar!!! Jag ääääälskar tryfflar, det ser vi fram emot att mumsa i oss. Magnus blev lyrisk när han kom hem och fick syn på allt, haha.


Igår kväll slog vi in alla julklappar, skönt att ha det gjort. En påse till Falkenberg och en till Mariefred. Passade även på att tvätta två maskiner, har en kvar som får tvätttas ikväll medan vi tränar. Slet bort lakanen imorse så jag blir tvungen att bädda rent sen:o)


Ringde Adoptionscenter imorse och ställde lite frågor kring processen. När vi anmälde oss vintern 2007 fick vi ett ärendenummer. Sen när vi är godkända efter hemutredningen kommer det ärendenumret ge oss en köplats. Så ju äldre ärendenummer, desto bättre köplats. Vårt godkännande från Familjerätten varar sen i två år. Tyvärr är det sådant tryck på adoptioner numera så det händer alltför ofta att många par inte hinner få barn inom två år och måste göra ny utredning.....suck.....all denna väntan. Hon var trevlig och hjälpsam men inte alltför positiv till att saker kommer hända inom den begränsade tidsramen. Allt beror på vilket land man väljer men det kunde hon inte svara på nu, det får man ta sen med sin konsulent när man blir ett "riktigt ärende" efter goskännandet.


Idag ska min IVF-läkare ringa igen och förhoppningsvis ge mig positivt besked att vi kan köra i januari som var bestämt från början......som sagt.....tålamodet är ju bra att öva på........men det känns som att jag kan det där med att vänta nu.......vore trevligt om det blev min tur nu......Jenny, det är äntligen din tur nu.....det är det jag allra mest önskar mig att höra!


Men nu är det julen som närmar sig och jag ska njuta av varje sekund, det kan ingen ta ifrån mig:o)

Av Jenny - 16 december 2008 15:58

Sitter på jobbet och har spänningshuvudvärk, det är så otroligt mycket att göra innan jul. Fler saker som jag vill få klart idag men kan inte pga att jag måste ha hjälp av en kollega som det är stört omöjligt att få tag på idag.


Min IVF-läkare ringde precis. Jag är preliminärbokad på Huddinge v.6, vilket är på tok för sent. Så nu måste han försöka få Huddinge att gå med på att flytta min tid till v.5, vilket tydligen är fullbokat redan!! Alternativt om jag får nästa mens för tidigt så får jag äta gulkroppshormon för att skjuta upp mensen några dagar. Som sagt, de här metoden är otroligt svår att planera. Och skulle jag få mens en söndag igen nästa gång (har ju fått det två gånger på raken nu) då får jag skjuta upp det igen en månad.....suck. Med tanke på att vi nu skjutit upp föräldrarutbildningen inför adoption till omgång två i mars pga IVF i januari så är det ännu sämre att inte få göra IVF i januari.......dubbel suck. Men jag ska tänka positivt, på nåt sätt kommer det att gå. Vi kommer få barn en dag i framtiden.....vi kommer fixa det! Jag VÄGRAR ge upp!

IVF
Av Jenny - 15 december 2008 15:56

Igår var vi på gymmet igen och styrketränade, så nu kan vi varken gå eller lyfta armarna, haha. Det är så skönt att ha träningsvärk. Sen var det lite fix och trix hemma innan det var dags att åka till stan. Vi träffade Sara och Alex, gick och käkade mat på Jensens Böfhouse på Vasagatan. Det var väldigt gott, framförallt efterrätten, apelsinfromage med chokladpudding...:o)


Sen var vi på bio och såg Keanu Reeves spela utomjording, den var faktiskt helt ok. Jag gillar ju Alienfilmer överlag, gör man inte det får den nog inte högsta betyg.


Idag har jag bokat in telefontid med min IVF-läkare till imorgon, fick min mens igår så nu är det dags att planer in nästa behandling. Har idag även postat ansökan till föräldrarutbildningen inför adoptionen.


Om en timme ska jag träffa Sara och Fia för lite måndagsmys med mat och prat:o)

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards