Alla inlägg under december 2008

Av Jenny - 10 december 2008 12:46

Var hos kuratorn in morse och det gick bra. Det är stora känslor att vara barnlös, men viktigt att acceptera det. Jag har rätt att vara avudsjuk på andra som har barn eller blir gravida. Finns inte en sportslig chans att jag ska kunna vara så glad för alla andras skull för deras lycka när jag också vill vara där. Skulle utplåna mig själv. Hon sa att det i slutändan blir en existensiell fråga, vem är jag om jag aldrig får barn? Jag har rätt till mina känslor. Om man ska jämföra så finns det alltid de som har det värre, men det ska inte jag behöva ta någon hänsyn till. Ska alla problem rangordnas så att de problem som hamnar högst på listan är mer legitima att känna sorg äver än andra? 


Kom till kontoret vid 11, satt och jobbade en stund och sen var det dags för lunch. Kom ner till lunchrummet och där. Jag blev stel som en pinne......idag fixar jag fan inte det här.......låtsades att jag kom på något att göra.....tog min matlåda och vände på klacken. Gick upp på kontoret igen och satte mig och åt en banan. En av mina kollegor som också satt i lunchrummet kom upp när hon var klar och gick fram till mig och frågade hur det är.

"Idag fixar jag inte att sitta och glo på en söt bebis som jag förväntas tycka är bedårande och som jag förväntas ge komplimanger för att hon är så söt och snäll. Orkar inte lyssan till alla detaljer om konsistensen på bajset eller hur mycket hon sover eller äter"

"Jag förstod det", sa min goa kollega. Hon är själv närmare 60 år utan barn. Så hon förstår min situation.


Mina hormoner spökar, är mer känslig då. Ska ha mens vilken dag som helst och ett par dagar innan blir jag en riktigt bitterbitch. Men vafan det har jag väl rätt till? Ska föresten inte skylla på hormonerna jämt, där här är mina känslor och de står jag för!



Av Jenny - 9 december 2008 20:14

Som några sett så hade ingen snott pengar från kortet. Jag ringde banken idag och fick hjälp av en jättetrevlig tjej. Vi gick igenom alla senaste transaktioner tillsammans och kom fram till att det var falskt alarm. De har som regel att höra av sig till kunderna vid misstanke om brott, så det är ju bra att de tar det säkra före det osäkra. Nu har jag ändå spärrat och klippt mitt kort och får ett nytt snart.....med ny kod att lära mig......det är det som är det värsta, kommer bergis slå in den gamla;o)


Idag har jag jobbat rejält, inte haft en sekund över till reflektion. Men det är ändå skönt att ha mycket att göra tycker jag. Har suttit i två möten på raken också, det tar ju dyrbar tid även om det är viktiga möten.


Ikväll har vi varit på gymmet. Finns inget bättre än att ge järnet på gymmet efter en slitsam dag på jobbet, känns superhärligt. Mina armar är som gele, men man ser resultat av min träning, jag har värsta musklerna nu ;o)


Imorgon ska jag göra två bra saker, träffa kurator på morgonen och gå på tjejträff för ofrivilligt barnlösa på kvällen. Ser mycket fram emot båda.


Har bokat in bio med Alex och Sara på söndag, vi ska se:

The day the earth stood still


Nu är det duschen som gäller och sen Desperate Housewives!

Av Jenny - 9 december 2008 08:17

Igår tog vi en längre promenad direkt när vi klev av tunnelbanan hemma. Det var skönt att gå och vi pratade mycket om livet och kärleken, framför allt den till sig själv. Det var givande och vi kände nog båda två att vi mådde bra efteråt.


När vi kom hem låg posten innanför dörren, jag satte igång att sprätta kuvert medan jag tog av mig ytterkläderna. Vi småpratade och mitt i en mening blev jag helt tyst och stirrade på brevet jag hade framför mig. Det var från banken:

"Vi har fått information om att ditt kort kan ha blivit utsatt för så kallad skimming, vid uttag i bankomat. Det innebär att informationen på kortets magnetremsa kan ha blivit kopierad. Vi rekomenderar att du snarast byter ditt nuvarande kort"


Det var som att få ett slag i magen, har någon jävel snott pengar från vårt konto? Jag rusade in på kontoret och startade datorn och loggade in på banken. Sen satt Magnus och jag och gick ignom alla transaktioner en tid bakåt. Jag ringde även spärrservice och de rekomenderade mig att spärra kortet, vilket jag gjorde. Som tur är har vi ganska bra koll på vart våra pengar går. Men diverse småsummor kunde vi inte förklara så jag ska ringa kundtjänst nu och se om de kan hjälpa mig tala om vart de inköpen är gjorda och vilka bankomater som uttagen gjorts på, de har ju nummer. De som gör sån här skimming är ju inte dumma, de tar endast ut små summor lite då och då från flera kort de kopierat och sammanlagt blir det stora summor. Allt för att udvika upptäckt.


Så nu är jag utan kort i ca en vecka, så min man får ge mig en slant så jag har lite kontanter. Det tar så pass lång tid att få ett nytt kort. Jag har en god vän som jobbar på banken vi har, ska fråga henne om råd också hur man gör i sådana här fall. Det lustiga är att varje gång jag tar ut pengar på bankomat tänker jag; "Undrar om mitt kort kan bli kopierat nu" För det händer tyvärr alltför ofta här. Konstigt att det inte går att göra mer säkra maskiner....men idioterna som gör så här finner ju alltid nya vägar i och för sig.

Av Jenny - 8 december 2008 15:06

På lördagen åkte vi hem efter frukost, vi körde ena kollegan med respektive hem till Vasastan. Då passade vi på när vi släppt av dem att hälsa på Magnus syster som bor i närheten. Hon satt och pluggade för fullt men tog en fikapaus när vi kom. Henns sambo kom efter en stund och det var mysigt att få träffa dem båda igen.


Sen bar det av hemåt, vi lagade tacos på lammfärs och tittade på två filmer. Men en bit in i andra filmen.....ca 21:00;o).....slocknade jag som om det blev strömavbrott i skallen, toktrött efter veckans slit. Sen vaknade jag en timme senare och vi gick då båda, trötta som få, och la oss för natten......kl 22 en lördagkväll.....vaknade 10 timmar senare!! Shit, jag brukar inte sova så mycket, men vi behövde det båda två. Jag gick upp och röjde lite i lägenheten, sen väckte jag Magnus. Våra planer att träffa vänner idag blev inställt så vi bestämde oss för att åka in till stan och handla julklappar då vi inte kommer ha så värst mycket tid för det framöver. Vi åkte till vackra Gamla stan och åt på restaurang: De svarta fåren, på Stortgorget. Sen vandrade vi runt och hittade lite smått och gott (mest till oss själva;o).....varför blir det alltid så). I år har min kära bror och syster bestämt att vi ska köpa en julklapp var för ca 100 kr och sen spela julklappsspelet. Mycket bra förslag, känns toppen, då slipper man hysterisk stress med att köpa massa julklappar som är lika ångestframkallande varje år. För mig är julen att vara med familj, vänner, äta god mat, spela spel, myyyyyyysa. Julklappar är kul, det erkänner jag, men kom igen, måste man köpa mängder av julklappar för massor av pengar för att få en bättre jul? Vi är ju vuxna allihopa och då värdesätter i alla fall jag andra saker. Tänker på dem som inte har någon familj att fira jul med.....eller de vars jular är allt annat än mysiga....


NÄR vi får barn kommer de självklart få julklappar, men till dess får vi spara varje krona för att överhuvudtaget kunna få barn då det kostar en halv förmögenhet för oss som inte kan få "gratis" genom den naturliga vägen.

Av Jenny - 8 december 2008 11:31

Fredag morgon, väckarklockan ringde 05:15. Upp och fixa sig iordning, tvätta håret, packa ner det sista mm. Blev upphämtad 06:45 och vi begav oss mot Gyllene Uttern, en resa på ca 3 timmar. När vi kom fram var det konferens hela dagen fram till ca 17:00, då allas respektive började anlända. Vi blev tilldelade rum och alla skulle bo i standardubbelrum ute i annexet. När det blev min tur att checka in mig och Magnus sa receptionisten:

"Hej Jenny, välkommen, ni ska få bo här i huvudbyggnaden en våning upp i våran svit"

Hon la nyckeln på disken, jag stirrade på den i ca två sekunder innan jag snabb som blixten slet åt mig den innan hon skulle hinna ångra sig. Jag blev lite ställd, på ett positivt sätt;o) Jag sa tack så mycket och kände en härlig lyxkänsla i kroppen. Magnus och jag gick upp och vi log med hela ansiktet båda två när vi klev över tröskeln. Wow, va fint. Det var en hall, ett vardagsrum, ett sovrum och två badrum och gigantisk utsikt över Vättern (eller Uttern som jag råkade säga vid ett tillfälle:o) Två av bilderna nedan är från sviten, tagna från deras hemsida. Vi sprang runt som två små barn och fnittrade, slet upp alla dörrar för att se vad som var bakom.


Innan julbordet samlades vi alla för att skåla i mousserande, jag brukar aldrig gilla att dricka det och sneglade kring brickan för att se om där fanns något alkoholfritt alternativ men såg inget. Ryckte på axlarna och tog en klunk......jösses det var ju kalsgott, första gången i världshistorien som jag slurpade i mig mousserande som saft....livsfarligt. Men jag tog bara ett glas. Kände mig inte riktigt redo att dansa på borden inför kollegor och deras respektive ännu;o)


Julbordet.....vad ska jag säga.....31 OLIKA SORTES SILL.......mamma mia, mängder med varmrökt, kallrökt lax, röding, ål mm mm. Plus massa varmrätter och för att inte tala om EFTERRÄTTSBORDET OOOOCCCHHH GOTTEBORDET!!! Anna T, du skulle ha varit där, haha. Ögonen rullade i skallen, vilket paradis. En av kolelgornas flickvänner åt av ALLA sillsorter, hon var så rolig, sen satt hon och var proppmätt i ca 30 minuter innan hon gav sig på efterrättsbordet, åt ingen varmrätt:0) Satt brevid vår VD under middagen och berättade att vi fick en svit, han sa att den som bokar för en hel grupp alltid får ett finare rum.....det hade jag ingen aning om....men inget jag tackar nej till:-)


Efter maten minglade vi runt i den vackra miljön. Det var disco i ett av rummen, så där blev det lite blandad kompott av modern dans;o) Ett gäng ville se våran svit så vi gick upp och satt där en stund och pratade. Vi hade otroligt roligt hela kvällen, det var länge sen jag skrattade så mycket. En av mina kollegor och Magnus satt och fånade sig så underhållning saknade vi inte.


Rasade i säng vid 01-tiden i våran svit:o)

Av Jenny - 7 december 2008 09:10

Nu är jag tillbaka efter alla äventyr. Börjar med att berätta om min Shiatsubehandling i torsdags. Kom dit vid 16:30, ett jättemysigt ställe på Karlbergsvägen. Vi satt ner och pratade först, hon ställde frågor om jag haft skador, äter några mediciner mm. Sen var det dags att lägga sig på madrassen på golvet. Behandlingen tog ca en timme och det var fantastiskt skönt, jag bad att tiden skulle stanna så jag fick ligga där en stund till.


När behandlingen var klar gick hon ut och kom tillbaka med varsin mugg varmt vatten (som kokat upp och sen svalnat av), vilket är det bästa att dricka för magen. Sen satt vi och pratade i närmare 40 minuter!! Hon berättade det hon kände om mina energier och slog huvudet på spiken ganska rejält. Hon var ju för tusan som ett medium som visste precis vilka min brister och svagheter var. Jag går inte in på detaljer då det skulle bli ett så långt inlägg, men hon berättade vad som genererar min stress och gav mig tips på verktyg hur jag kan hantera de situationerna.


Framförallt måste jag jobba på min kärlek till mig själv, det kändes jobbigt att höra, men jag vet att hon har rätt. Jag ställer väldigt höga krav på mig själv och då blir det ett tufft jobb att leva upp till dem. Minsta fel gör då att jag känner mig misslyckad. Med andra ord är jag för hård mot mig själv, istället för att intala mig själv att jag alltid gör mitt bästa och att det ÄR ok att göra fel, det gör ALLA. Att höra henne säga det kändes otroligt bra, för jag gick på något sätt en bekräftelse på att det verkligen är så och att jag inte måste vara "duktig flicka" jämt och ständigt. Måste lära mig släppa kontrollen och lita på att andra gör sin del utan att jag måste kontrollera det. Hm....skulle nog jobba som projektledare;o)


Nåväl, det gav mig mer än jag hade förväntat mig och jag ser fram emot utmaningen att jobba med de här sakerna.

Av Jenny - 4 december 2008 15:37

Det ska bli så skönt att gå på Shiatsu-behandling om cirka en timme. Har suttit framför datorn länge nu och skrivit vår marknadsplan för hela 2009, så nu värker det lite i axlarna. Men guuuud va skönt att det är klart. Nu kan man bara peta in event som kan dyka upp lite ad hoc.


Jag hittade stövlar på lunchen idag:o) helt otroligt! Så nu kan jag känna mig lite snygg imorgon, för snygg klänning har jag redan. Alternativet utan stövlar hade varit barfota, haha.


Ha en skän helg, för nu skriver jag inte mer förrän tidigast på lördag nästa gång.

Av Jenny - 4 december 2008 08:17

Igår kunde jag underbart nog gå från jobbet 16:40!!! Yaaay, va lyxigt. Åkte hem och bytte om sen raka vägen till gymmet och körde ben och rygg. Gjorde 16 armhävningar (på fötterna för er som undrar;o), det är mitt rekord. Mitt första mål är att klara 25 utan att dö....


När jag kom hem satt jag i telefon med min kära vän Anna från Halmstad, det är alltid lika roligt att prata med henne, vi kan sitta hur länge som helst. Vi hörs inte så ofta så när vi väl pratar finns det ingen hejd:o)


Magnus kom hem vid 20:30, han satt på kontoret och jobbade ikapp. Inte så kul, men ibland har nöden ingen lag. Det blir inte heldag för honom imorgon då han på eftermiddagen åker till oss för att delta i årets julbord. Vårt företag drar imorgon bitti mot Gränna där vi ska ha konferens hela dagen och sen julbord på kvällen och våra respektive ska vara med. Ser fram emot dessertbordet......Det blir roligt, men jag kommer nog vara ganska trött då jag måste gå upp vid 05:00 imorgon bitti......jag vet Sandra, du går upp ääääänu tidigare;o)


Idag måste jag hitta ett par stövlar när jag går ut på lunchen!



Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8 9 10 11 12 13
14
15 16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards