Direktlänk till inlägg 29 januari 2009

Ruvardag 3

Av Jenny - 29 januari 2009 10:19

Det här inlägget skulle lika gärna kunna heta: biverkningar och djävulskap.


Det började redan igår eftermiddag, kände hur det började sticka och klia i underlivet. Kändes som begynnande svampinfektion. Det hade jag ofta när jag var yngre så den tom klassades som kronisk. Minns hur jag låg i i sängen hos mamma och grät för det gjorde så jävla ont till slut, det var sommar och temperaturen hög vilket gjorde allt mer jobbigt. Kom till barnmorkan som smörjde med en lila vätska som dövade allt inom några sekunder, jag drog lättad efter andan.


Jaha, så nu var det dags igen, det blev värre allt eftersom kvällen led mot sitt slut. Jag har nog inte sovit så dåligt på evigheter som jag gjorde i natt. Hade min första "gravid-dröm" Drömde att jag hade en stor alldeles rund mage. Det drog och kändes obehagligt, vaknade och kände samma känsla, somnade om osv. Gick upp ungefär varannan timme och kissade och knep ihop ögonen och bet ihop tänderna för att inte börja böla.


I morse stod jag inte ut, ringde Fertilitetsenheten på Huddinge redan kl 07:00. En timme senare blev jag uppringd av en barnmorska som bekräftade utav mina symptom att jag fått svampinfektion av Progesteronet (som jag i gårkväll och i morse fick ta "där bak" istället....jättemysigt) Hon sa att jag kan ha en annorlunda bakterieflora den här gången och därför fått denna biverkning.


Frågade på samma gång hur det gått för resterande tre embryon.....men enligt vad hon kunde se så kom inga till frysen, för många avvikelser:o(

Så nu får vi be att Lilla Stjärnan verkligen trivs där inne och inte bryr sig om att blivande modern är neurotisk just nu och skulle kunna gå lös på inredningen för att det kliar så förbannat...


Gick till apotket på väg till kontoret och köpte salva som jag tacksamt tagit nu. Söta tanten på apoteket var mycket hjälpsam. Barnmorskan sa att jag skulle säga till personalen på Apoteket att jag kan vara gravid så de inte ger mig något som inte är bra. Jag sa som det var till söta tanten, att jag precis gjort en IVF och inte vet än om jag är gravid men att jag förmodligen fått svamp av Progesteronet. Hon hjälpte mig att ta fram rätt salva. Jag tackade för hjälpen och vände mig för att gå, då utbrister hon plötsligt:

- Åh, vad jag hoppas att du blir gravid.....jag ska hålla tummarna, hon knep om sina tummar med övriga fingrar och log mot mig.

- Tack så mycket, sa jag lite ynkligt. Fick bita ihop för att inte börja gråta.

Jag är så känslig så om någon är så där rar mot mig så bryter jag ihop direkt. Kämpade emot tårarna på väg till kontoret tills det gick över, men det var en bra känsla. Att en medmänniska visat mig så mycket omtanke utan att känna mig, det gjorde min dag.


Jobbar några timmar sen åker jag hem efter lunch. Men jag jobbar hellre lite nu och lite imorgon så slipper jag MASSOR på måndag. Tror klådan har lagt sig liiiiite tack och lov, puh.

IVF
 
 
Ingen bild

Sara W

29 januari 2009 10:42

Å stackare att du ska råka ut för det nu:( Hoppas du mår bra i alla fall/ Kram

 
Ellen

Ellen

29 januari 2009 12:35

Ja att man inte bara kan få njuta av tillvaron utan att det ska bli en massa annat strul...

O svamp...usch..roligare kan man ju ha...

Minns att ja ahde svamp när ja gick med Alice...som ja först försökte "bota själv" men till sist så stod ja inte ut utan fick uppsöka läkare...

Fick hoppa upp i favoritstolen...blotta mitt allra heligaste o då säger doktorn:

-Oj här var det verkligen mycket svamp...

Pinsamt värre men ja fick det ja ville ha... både salva o vagiatorier....men gud vad skönt att äntligen bli av med klådan....:-)

Hoppas att du snart är "frisk" igen o att Lilla stjärnan vill bosätta sig i din mage...

Ja tror du...eller rättare sagt ni kommer bli alldeles underbara föräldrar....

Sköt om dig o bamsekram

http://jagochlivet.bloggagratis.se

 
Nina

Nina

29 januari 2009 19:13

Oh, jag hoppas att det blir bättre snart... ruvardag 3 för mig också. Hoppas att Lilla stjärnan trivs så bra där inne :-)))
Biverkningar eller så har jag inte alls, det är bara vid IVF man får i sig så mycket mer Progesteron än vad kroppen skulle producera själv antar jag. Vad menar det mes #för många avvikelser" exakt? Undersöks alla befruktade ägg så noggrant innan de sätts tillbaka eller bara inför nedfrysning. (Ursäkta mia frågor)
Hoppas du får sova lugnt ikväll...
/Nina

http://kinderwunsch.bloggagratis.se

 
replicawatches

replicawatches

19 juli 2010 13:53

Great post your research is very interesting!thanks for sharing.

http://www.watchesday.net/rolex-watches.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards