Alla inlägg under januari 2009

Av Jenny - 18 januari 2009 19:47

Igår efter frukost åkte Magnus och jag till gymmet och tränade. Magnus sprang 1 mil på löpbandet och jag sprang 2 km och styrketränade. Tog 90 kg i benpress vilket är mitt nya rekord:o) Det var skönt att få pumpa lite muksler till dunkande musik. Svettiga och utmattade ramlade vi in genom dörren hemma, nöjda med våra prestationer. En liten stund senare ringde det på dörren. Det var Magnus föräldrar som kom. Hoppsan, vi var inte klara än, men de var så klart välkomna. Det är ju familj så det var bara att komma in och känna sig som hemma medan vi gjorde oss iordning. Som tur var hade vi hunnit städa i alla fall;o)


Vi åt ungsbakad lax, med ugnsstekt potatis, kall creme fraichesås, ångkokt broccoli och fetaostsallad med ruccola och salladslök. Det blev succé, vi fick MVG, haha. Till efterrätt gjorde Magnus en sorts smoothie med glass och frysta bär som han sen ställde på balkongen i en timme. Det blev kalasgott och kändes fräscht att äta.


Resten av kvällen ägnades åt kortspel, vi spelade Texas Holdém, Tjo och Fyrmanswhist till långt in på nattkröken. Vid 21:30 när det var dags att ta sprutan tittade de faschinerat på när Magnus förberedde med alla ampuller och moment. Jag tjottade in den och sen fortsatte vi spela, de tyckte det kul att få se hur det gick till och imponerades över att jag tog den så obekymrat. Jag är så klart stolt över att jag är så cool gällande sprutor nu för tiden:o) En stund efter att jag tagit sprutan kom en obehaglig smärta kring livmodern, det satt i en halvtimme ungefär innan det klingade av. Ett tag var jag på väg att gå och lägga mig för det var så jobbigt. Hoppas det berodde på att äggblåsorna vaknade med ett ryck.


Idag har jag pratat med mamma, mormor är inne på sjukhus igen. Nu är det tredje gången på väldigt kort tid hon åkt in. Känns inte bra alls. Min söta mormor måste se till att krya på sig!


Idag lagade vi massa mat. Först gjorde vi grön ärtsoppa (recept finns i tidigare inlägg i bloggen) som matlåda till veckan. Sen lagade vi bandpasta med kyckling och pastasås gjord på matgrädde, kycklingbuljong, sweet chilli, vitlök och gräslök. Helt galet gott. Så nu har vi totalt 9 matlådor, yaay!


Är lite nervös, för imorgon gäller det. Imorgon MÅSTE det ha dykt upp minst det dubbla antalet mogna äggblåsor. Annars är risken att vi måste avbryta alltihopa och börja om från början. För nu kan vi inte slösa ett försök till byggt på dåliga resultat.


Hur det går får ni veta imorgon på dan, när jag är på jobbet igen. Nu är det myskväll i soffan med film som gäller.

IVF
Av Jenny - 17 januari 2009 08:57

Akupunktur var verkligen det jag behövde igår. Blev lugn av nålarna och otroligt avslappnad. Mediterade medan jag låg där, vilket brukar göra mig trött. När killen (assistenten) drog undan draperiet för att ta bort nålarna ryckte jag till och insåg att jag nästan höll på att somna.


Rödmosig i ansiktet och lite lagom svullen efter gråten på dagen, åkte jag tacksamt hem. Magnus hade åkte hem lite tidigare och stod med dammsugaren i full gång när jag klev in genom dörren och stereon på hög volym. Han släppte dammsugaren och kom fram till mig, vi kramades länge...utan att säga ett ord.


Vi åkte iväg och storhandlade, på vägen hem körde vi samma väg som Magnus körde i måndags när bilen pajjade. Det var lite roligt, han visade alla ställen där den hade stannat och hur siturationen såg ut. Jag skrattade...det gjorde vi båda (det var skönt och befriande). Jag insåg att jag skulle ha brytit ihop om det hade varit jag. Vissa situationer klarar jag av, många gånger bättre än andra. Men att köra en bil som stannar mitt bland all trafik....i Stockholm! Där går gränsen, jag flippar direkt.


Jag kollade på Lets Dance och sen litegrann på Runaway bride, som jag faktiskt inte hade sett förut. Men den var inte så värst rolig måste jag säga. Julia Roberts tillhör inte någon av mina favoriter i komedier (nu sitter nog många och säger emot;o). Hon är mycket bättre i dramafilmer enligt min åsikt.


Det gick bra att ta sprutan, det bekommer mig inte längre. Nu har jag vant mig. Det svider dock en stund efteråt i huden där jag stuckit. Men annars har det blivit en rutin, som att borsta tänderna. Känner till och från lite molande (som mensvärk), hoppas det är ett bra tecken på att blåsorna växer.


IVF
Av Jenny - 16 januari 2009 15:28

Tvekade innan jag började skriva det här inlägget för det är så privat. Men kom fram till att ingen har någon aning om vad det handlar om ändå, så jag gör det för att få lätta på trycket. Idag har jag fått veta något hemskt. Tänker inte tala om vad eller av vem. Behöver bara få ventilera mina tankar och känslor här på min blogg, skriva av mig utan att blotta ut någon. Fick veta något idag som gjorde mig så ledsen, jag började gråta och sprang ut från kontoret och låste in mig i ett konferensrum på våningen under och grät floder. Det har inte hänt mig eller Magnus något, så oroa er inte. Men i min närhet. Önskar det fanns något jag kunde göra. Tårarna bränner fortfarande i ögonen och det är svårt att koncentrera sig på jobbet, men snart är det äntligen dags att gå hem för dagen och få lite helg. Ska iväg på akupunkur om en timme, då ska jag meditera och sända positiv energi och massor av kärlek till er.

KRAM!

Av Jenny - 16 januari 2009 09:58

Jaha, då är vi inne på den sjunde dagen. Igår var det maxdos som gällde, det gick bra, förutom att en stor droppe hamnade utanför. Vet inte om det betyder något men jag blir lite nojjig för allt ska ju in. Men förmodligen är det ok. Det blir lätt att jag överanalyserar allt i den här situationen, men det beror ju på att jag vill göra allt jag kan för att göra rätt, eliminera risken för misstag. Känner att det kör mycket i magen på morgnarna, jag har ingen aning om det beror på hormonerna jag pumpar in eller om det är något annat. Hämtade fler ampuller på apoteket igår så jag klarar mig över helgen, det kommer gå samamnlagt 18 st fredag till söndag.


I eftermiddag är det akupunktur igen, det ska bli skönt. Jag får be henne sätta lite nålar som gör att blåsorna mognar fint över helgen, gärna väcka min högra äggstock också:o)


Har fantiserat om hur det känns att vara gravid, hur det känns att få se sitt embryo för första gången på ultraljud, se ett litet hjärta som slår. Det måste vara det mest fantastiska man kan uppleva.




IVF
Av Jenny - 15 januari 2009 17:10

Lade precis på luren, min läkare ringde och berättade att blodprovet, som han befarade, visade låga hormonvärden. Så från och med ikväll ska jag ta maxdos 450 enheter, mot 300 som jag tagit hittills. Sen ska vi ses på måndag morgon igen. Inte för att han tror att jag är klar för äggplockning då, men för att bevaka att jag helt plötsligt inte blir överstimulerad. Jag kommer även behöva ta en spruta till from måndag (om allt går enligt planerna) som bromsar min naturliga ägglossning. Det får inte ske spontant, utan alla ägg ska ju ligga kvar i blåsorna tills äggplockningsdagen på Huddinge. Hoppas bara att jag inte kommer påverkas av så hög dos, det är alltid jobbigt när det är över en helg då alla är lediga. Men jag ska träna och vila och leva som vanligt. I helgen kommer Magnus föräldrar och hälsar på från lördag till söndag, då ska vi äta god mat och spela TexasHold'em.


Ja, det är en del att tänka på när man ska göra barn, det är inte bara att göka på och avvakta;o) Tänk om det vore så enkelt.....


Av Jenny - 15 januari 2009 10:42

Klockan ringde 05:00 i morse, men av någon anledning så var jag inte trött utan snarare ivrig att komma iväg och få en statusrapport om hur det går för mina äggblåsor. Vi kom iväg ganska prick 06:00, det kändes lyxigt att få åka i sin egen bil då den varit så sjuk;o)


Vi kom fram till provtagningen 06:25, dvs 35 minuter innan de öppnar och det var redan två st före mig i kön. Jag satt och kände mig nervös medan jag fingrade på jackan, det var ju ett tag sen jag tog blodprov. När det blev min tur hade jag lyckan att få en så rar tant att hon skulle kunna få adoptera mig direkt. Det kändes knappt och redan strax efter 07:10 satt vi i bilen på väg till läkaren, en resa på ca en minut.


Jag slängde upp mig i favoritstolen för att få besked om hur det gått. Tyvärr inga roliga nyheter. I den vänstra äggstocken hade endast fem äggblåsor börjat växa, i den högra äggstocken....inga alls. Konstigt, för det är i den högra jag haft värk lite till och från. Han sa att det var dåligt resultat men vill vänta in svaret från blodprovet i eftermiddag. Då ringer han mig och beroende på svaret ska jag eventuellet nästan fördubbla dosen. Sen ska jag börja ta spruta nummer två, som ska bromsa en spontan ägglossning. Då blir det två sprutor om dagen, yaaay:o)


Men vi får se, jag får som sagt avvakta tills han ringer senare idag.


Igår var jag på akupunktur för första gången på några veckor. Så fort jag klev in drog jag in doften av örterna och kände välbehaget skölja över mig. Det var gudomligt skönt med behandlingen, hade saknat min lilla låda på magen:o). På fredag ska jag dit igen. Hon tycker jag ska göra fem behandlingar varav en ska ske samma dag som jag gör ET (embryo transfer).


Efter behandlingen var klockan 18:00, jag strosade iväg mot Östermalm för att gå på tjejträffen kl 19:00. Det var en skön promenad och jag log fånigt (gör jag alltid efter akupunktur) och jag gick i mitten av Valhallavägen där gångvägen är och kikade på husen och filosoferade lite.


Det var jättetrevligt på tjejträffen, det ger mig så mycket att gå dit, att känna att jag inte är ensam i det här. Sen kom Magnus och hämtade mig vid 21-tiden, han hade hämtat bilen på verkstaden efter jobbet. Vi styrde kosan hemåt, blandade sprutan och skjuts in i magen, sen var det god natt och uppställning kl 05:00. 

IVF
Av Jenny - 14 januari 2009 16:03

ÄNTLIGEN! De ringde från verksaden, bilen är lagad och den går jättebra sa dem. Kalaset går på ca 4500 kr, men det är som en dröm jämfört med 17 000 kr som det kunde ha varit.


Så nu kan vi brumma ner till Södertälje imorgon bitti med vår egen bil. Helt otroligt, haha. Det blir till att gå upp klockan 05:00, för en timme senare måste vi åka så vi kommer först i kön. Jag brukar sitt och läsa och Mangus tar med sig den bärbara och jobbar så vi roar oss utan problem den halvtimmen. Bättre att komma så tidigt än att komma 07:00 när de öppnar provtagningen och sen få vänta hur länge som helst på sin tur. För sen ska vi till IVF-kliniken som ligger en bit därifrån och sen hem med bilen och därefter till kontoret. Puh!


Nu ska jag snart iväg på akupunktur, det var ett tag sen jag var där så det ska bli skönt att leka nåldyna och koppla av lite;o)

Av Jenny - 14 januari 2009 12:57

Vilket underbart väder det är idag, solen strålar från en klarblå himmel. Det blåser knappt och termometern är på plussidan. Jag har för tusan vårkänslor mitt i januari. Men om det kan snöa i juli (hände i Hamlstad på 80-talet) och vara högsommarvärme sent i oktober (också i Halmstad 1990) så kan man väl ha vårkänslor i januari.


Jag var ute en sväng på lunchen efter att jag ätit, promenerade ner till Sveavägen där SPITI ligger, en underbar inredningsbutik med orientaliska influenser. Skrotade runt där inne en stund och tittade och pillade på alla fina saker. Sen gick jag till Konsum och handlade lite frukt så jag står mig till fikat på tjejträffen ikväll.


På väg tillbaka till kontoret gick jag genom Adolf Fredriks kyrkogård. Jag njöt av knastret av gruset när jag gick på grusgången, folk runt omkring såg så glada ut (de njöt kanske också av det fina vädret). Solen sken och jag frös inte. Just då kände jag mig lycklig, det var så härligt. Idag är en bra dag trots min nervositet i morse inför morgondagen. Den är som bortblåst nu. Just nu känner jag mig bara lugn som en filbunke med vetskapen att allt säkert ordnar sig på ett eller annat sätt.



Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards