Alla inlägg under januari 2009

Av Jenny - 10 januari 2009 08:08

God morgon, vaknade för en stund sen och det och kände molande mensvärk, men inte en droppe. Igår efter gymmet kunde jag urskilja en svagt svagt färgad flytning. Det brukar vara så att om jag är aktiv så kan mensen komma igång. Så nu tänkte jag faktiskt dra ut och jogga en runda, både för att bli av med överskottsenergin och mina tankar, samt för att förhoppningsvis få igång den. La mig skapligt igår så att gå upp nu känns bara skönt. Jag gillar morgnarna för mig själv, Magnus sover fortfarande så jag får lägga en lapp så han inte tror jag har rymt:o)



Av Jenny - 9 januari 2009 23:09

Läste nyligen en bok jag vill rekomendera: "Mig äger ingen" skriven av Åsa Linderborg. Den skildrar ärligt och naket hennes barndom med sin ensamstående alkoholiserade pappa som jobbade som härdare på Metallverken. Boken är känslosam, sorlig, kärleksfull och otroligt humoristisk. En pappa som älskar sin dotter över allt annat men på grund av alkoholen inte alltid fattar de bästa besluten.Tänkte skriva ett litet stycke ur boken som smakprov:


"Farfar ringde varje morgon kvart över sex, han var rädd att vi skulle försova oss. Han kunde omöjligt acceptera att hans egen tid på Metallverken var förbi och som pensionär gick han fortfarande runt som en gårdvar och såg till att allt fungerade och att sönerna var på plats i fabriken. Ibland gick han in med reservnyckeln när vi fortfarande sov, satte sig på en stol brevid sängen och väntade tills det var dags för väckning. Han böjde sig fram och buffade på pappa med senig arm.

- Leffe, vakna! Leffe! Dags att gå till jobbet, Leffe! Gå upp, jänta!

Det var otäckt att ryckas ur sin sömn av dem gamle mannen i mörkret. Pappa, först skrämd och sedan kränkt, for upp i kalsongerna och började skälla. Farfar ställde oberörd tillbaka stolen och cyklade hem till farmor bara för att göra om samma sak några dagar senare.


Tre minuter i sju stämplade pappa in. Innan dess lämnade han mig på dagis och några år senare på fritids. Upp på cykeln, jag på pakethållaren. Jag minns inte att vi mötte någon. Alla andra satt och åt frukost. Läste tidningen, lyssnade på radion, bäddade sängen. Plockade fram fina kläder ur garderoben. Jag var första barn på dagis. Hade pappa mycket att göra på jobbet var jag där innan de ens öppnat.

- Det kommer snart någon, sa han och släppte av mig utanför porten.

Jag stod ensam i mörkret invid den låsta tvåvåningsbyggnaden i vitt tegel och tittade upp mot hyreshusen där kökslamporna tändes en efter en. Trampade på stället för att hålla kylan och rädslan borta. Jag väntade på att Gun, kokerskan, skulle visa sig mellan husen.

- Står du här Åsa? frågade hon och släppte in mig i det stora köket.

Gun serverade varm O´boy och Mariekex med smör. När dagisfröknarna kom och upptäckte att jag redan var på plats, sa Gun alltid att jag hade kommit samtidigt. Jag hade hemlisar med många vuxna.


Han kunde göra så där helt i onödan också. Gå upp som vanligt och skjutsa mig till ett stängt dagis eller fritids, säga att det snart skulle komma någon och trampa vidare. Efter några minuter hämtade han upp mig och körde mig hem, lade sig i sängen och somnade om. Han hade hela tiden vetat om att det var söndag, han ville bara uppleva känslan av att kunna vända på halva vägen: Jag ger fan i det här, jag åker hem och sover istället!

Av Jenny - 9 januari 2009 23:04

Har tittat på Lets Dance, intressant startfält. Har några favoriter redan: Magnus, Magdalena och Morgan. Men det kan ju snabbt förändras:o)


Var på massage igår efter jobbet. Jösses vad duktig tjejen var, kan varmt rekomendera henne för er som bor i Stockholm. Det kändes så otroligt mycket bätre efteråt och idag vakande jag som en ny människa.......förutom att mensen fortfarande lyser med sin frånvaro, nu är det morgondagen det hänger på, den MÅSTE komma då.


Idag har det gått som i raketfart på jobbet. Vi hade stora rensardagen på mitt bestämda initiativ;o) Vi fyllde 5-6 sopsäckar med skräp som jag sen släpade ner i källaren för att slänga. Guuuud va skänt och befriande det kändes, jag älskar att rensa och kasta skit. Det blir liksom lättare att andas och roligare att befinna sig i rummet efteråt, energierna stoppas inte utan flödar härligt och fritt. Pinnade på med resten av arbetsuppgifterna resten av dagen och det var riktigt kul. Den delen av jobbet som jag länge tyckt vara jobbigt börjar äntligen klarna och nu känner jag mig mer och mer självständig på den punkten vilket känns bra för mitt självförtroende.


Lämnade kontoret strax efter 16:30, Magnus och jag åkte till gymmet, vi har inte tränat sen 23 december. Normalt sett skulle jag sitta och dregla sovande i soffan vid den här tiden en fredagkväll, men tack vare att vi tränade så känner jag mig pigg och stark. Äntligen igång igen! Ska försöka träna varannan dag fån och med nu, styrketräning blandat med ren konditionsträning (promenad eller löpning) Sprang/gick 3 km på löpbandet idag plus styrketräning överkropp.


Min mormor har ramlat och skadat höften och legat på sjukhus i ca en vecka. Hon bor i Rimbo. I morgon ska vi till min underbara vän Rebecca på kalas (hon fyllde i onsdags), som bor i Norrtälje. Innan dess åker vi förbi mormor spontant och oanmält, det kan bli kul. Hon kommer bli paff. Vet att hon kommer vara hemma då hon har svår värk och knappt kan gå. Jag vill gärna passa på att träffa henne när vi ändå är i krokarna (och ofta blir det tyvärr inte).


Av Jenny - 8 januari 2009 14:41

Har suttit här i snart två dagar med min spända nacke och mina spända axlar på kontoret, bestämde mig för en timme sen att kolla efter någon bra massageklinik i stan. Hittade en direkt på nätet, HK-kliniken vid Hötorget. En av tjejerna som jobbar där är specialiserad på djupmuskelmassage och spänningsbehandlingar. Första besöket kostar 190 kr!! Jag slog till direkt och ska dit i eftermiddag 16:15 och se om det är något att hänga i granen;o) För nu står jag inte ut med värken längre. Vet att det blir bättre bara jag börjar träna, men nu har det inte blivit någon träning sen 23 december. Så jag får ta lite massage och sen har vi bestämt att vi drar vi till gymmet imorgon. Gillar att träna på fredagar, det är mindre folk då. Dags för sista rycket på jobbet innan massage och sen hem och däcka med Desperate housewives:o)


Av Jenny - 8 januari 2009 13:31

Vill bara säga Tack Ellen för den fina lyckoängeln du gav mig på din blogg! Skrev en liten kommentar hos dig, men vill även visa här att jag blev väldigt glad. Betyder mycket att ha dig och er andra som läser och visar stöd. Jag har både med- och motgångar, är glad ena dagen och ledsen nästa. Utan mitt andningshål här hade det nog inte varit så lätt alla gånger.


Mina vänner och min familj är fantastiska. Och som en bonus på verket har jag fått Bloggvänner, framförallt Ellen, Toksmulan och Pia. Tack för att vi kan dela varandras liv på det här viset.


Ellen, du inspirerade mig att ge samma sak, så här får du en lyckoängel av mig. Den tillägnas dig och alla andra som läser. Alla kan behöva en liten lyckopuff i livet....visst är hon söt:o)


Av Jenny - 8 januari 2009 08:49

I över tre år har vi försökt få barn och så många gånger som jag förbannat mensen när den kommit kan jag inte ens räkna till. Men nu vill jag inget hellre än att den ska komma...är på dag 26 nu så det är ju inget konstigt. Men jag måste verkligen få det senast på lördag för att kunna starta min behandling på rätt sätt. Kommer den på söndag......ja då är det kört igen. Tack vare akupunkturen verkar min mens ha blivit mer regelbunden, vilket är bra så klart. Men det ökar numera risken att få den på en söndag då jag fått det två månader i rad nu.


Igår jobbade jag min första heldag sen 19 december, det kändes. Jag fick massor gjort och kände mig så nöjd på vägen hem. Men ack, vilken spänningshuvudvärk jag hade. Somnade med den och vaknade imorse, med känningar kvar. Ägnade gårdagskvällen med att kolla ikapp på Prison Break, så nu har jag äntligen sett avsnitt 16 från säsong 4. Spännande som tusan, längtar till nästa avsnitt kommer.....


Kollade även ett par avsnitt av Desperate housewives......det var vad jag orkade med igår. Sen la jag mig före 22 och somnade bums, men vaknade flera gånger under natten....det brukar jag inte göra. Är nog många tankar som kretsar i skallen tror jag. Skönt att det snart är helg igen;o)



Av Jenny - 6 januari 2009 19:34

ÄNTLIGEN har jag sett filmen och den var lika bra, om inte bättre än vad jag förväntat mig. Den kommer sparas för att ses igen och igen.......

Av Jenny - 6 januari 2009 12:49

Idag är det rena värmeböljan om man jämför med de senaste dagarna, endast 2 minus mot 15 minus. Kölden bet i kinderna så det kändes som de skulle lossna. Tårna kunde man nästan bryta av när man kom in i värmen. Minns när jag red regelbundet på Nordsvensken Lucas (finns bilder på honom i tidigare inlägg på bloggen). Oavsett hur varma kängor man hade på vintern så leddes kylan av stigbyglarna i metall in i fötterna. Jag red oftast med benen dinglande utan stigbyglar och pressade dem emellanåt mot Lucas sidor där det var varmt. Trots att jag inte gillar vintern så var det mysigt att rida i snön. Det var skönt att komma tillbaka till stallet, hästen ångade av svett när man tog av sadeln. Jag torkade av med torr halm, sen la jag mina händer uppe vid jumsken på hästen där det alltid, oavsett temperatur, är varmt för frusna fingrar. Lucas verkade inte bry sig, han kände nog inte de stelfrusna fingrarna utan stod där lös i stallgången och tuggade hö och vände på huvudet ibland och kollade vad jag gjorde och buffade på mig med mulen. Åh, vad jag saknar det ibland, att vara i stallet och ta hand om världens underbaraste djur. 


Vi har precis ätit en låååång trevlig frukost och fantiserat om hur vårt drömhus ska se ut, naturligtvis har vi obegränsat med pengar när vi fantiserar. Jag kan se det framför mig, vi är överens om det mesta.....några kompromisser dock. Bland annat vill Magnus ha källare, det vill inte jag. Jag vill ha sovrum på markplan med dörr ut mot altanen (som går runt hela huset) Magnus vill ha sovrum på övervåningen med balkong i stället:o) Som tur är trivs jag så bra i vår lägenhet, så det är ingen stress med att skaffa hus. Men att fantisera är roligt.....och viktigt, för vi vill helst bygga och då är det bra att veta hur det ska se ut.


I helgen var vi i Mariefred hos Mangus föräldrar, på eftermiddagen åkte vi till Strängnäs och bowlade 6 serier. Sen när vi kom hem åt vi god mat och spelade Texas Hold'em halva natten.  Dagen efter hade jag ont i vänster skinka och höger underarm, höll på och garva ihjäl mig när jag kom på att det var träningsvärk från bowlingen. På söndagen åkte vi till Magnus morfar och hälsade på, vi pratade en del om Grand Canaria, där de har kontakter för att hyra boende på ett 5-stjärnigt lägenhetshotell på sydspetsen. Vi åker eventuellt dit i april med Sara, Alex och kanske Fia och Erke.


Igår var jag inne på kontoret mellan 11-15 och jobbade undan lite till, såååå sköönt. Tänkte dra tidigare imorgonbitti och göra de sista fakturorna i lugn och ro, då blir jag klar innan lunch. Hade jag inte jobbat i fredags och igår hade jag haft alla fakturering kvar att jobba med i minst två dagar. Har andra uppgifter på marknadsföringssidan som jag också behöver ta itu med innan helgen som jag kommer hinna nu.


Igår lämnade Magnus in bilen, de ringde vid lunch och sa att den indikerar tre felkoder nu och OM det är riktiga fel får man helt enkelt byta en del i taget, börja med den billigaste då de inte kan se exakt vilken del som är fel (dagens moderna bilar med massa el suger....) Den billigaste delen skulle kosta runt 2000 kr, den dyraste.......17000 kr!!! Ja, ni läste rätt, 17 papp....helt otroligt. Men verkstaden kontaktade Fiat som rekomenderade att vi ska börja med att uppgradera systemet, kostar 700 kr. Det kan hjälpa för att få bort felkoder som inte stämmer. Om sen felkoderna ändå dyker upp igen....ja då får vi hosta upp stålarna. Kul, med tanke på att man får nästan en IVF-behandling för de pengarna....Men nu ska jag inte måla fan på väggen, vi kanske har tur att det inte kommer tillbaka. När vi kom till verkstaden igår för att hämta bilen (de nollställde systemet så felkoderna är borta nu i alla fall) så ville de inte ha betalt!!!

- Äh, strunt i det, sa killen när Magnus halade upp plånboken. Vi tackade och bugade, för det kostar ju ändå deras tid som är minst 300 kr så det var ju otroligt schysst av dem.


Idag är det mysdag som gäller, ska kolla på Sex and the City.....jag vet, det är katastrof att jag inte sett filmen ännu. Men IDAG ska det ske, haha:o) Jag som älskar serien borde ha sett den för länge sen, men olika omsätndigheter gjorde att jag aldrig såg den på bio.




Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards