Alla inlägg under januari 2009

Av Jenny - 2 januari 2009 17:54

Igår såg vi filmen Traitor, den kan jag varmt rekomendera. Mycket sevärd och manar till eftertanke. Lägg den till er "se-på-film-2009-lista".


När filmen var slut kollade vi på tv och jag gav till ett glädjetjut när jag såg att E.T precis började, så den såg vi också. Det var många år sen sist, underbart söt film. Minns när den kom 1983 eller 1984, då bodde jag i hålan som gud glömde......Hyltebruk. Såg den på bio där med klasskompisar och vi var helt tagna av filmen, den var så fantastisk. På raden framför minns jag att det satt en kille som tydligen redan hade sett den en gång och satt och berättade handlingen i förväg för sina kompisar vilket var något irriterande, haha.


Idag var jag på jobbet i ca 3 timmar för att jobba undan lite med fakturering och beta av inkorgen. Så blir det inte så våldsamt stressigt nästa onsdag när allt sätter igång igen. Ska in ett par timmar på måndag också. När jag kom hem lagade vi köttbullar med stuvade makaroner, sen drog jag till min hudterapeut för lite renovering;o)


Hörde i helgen att på grund av den ekonomiska krisen i världen kommer adoptionerna öka, dvs det ska inte bli lika lång väntetid. När jag hörde det blev jag alldeles varm i hjärtat av glädje. Det är självklart inte roligt att länder lider av ekonomisk kris. Men det faktum att det kan leda till kortare kötid gav mig hopp då ens godkännande endast gäller i två år och det finns inga garantier att man hinner få ett barn inom den tiden. Jag har själv inte tagit del av artikeln och skulle väldigt gärna vilja det, så om någon av er läsare känner till det här får ni mer än gärna tipsa mig om det verkligen stämmer och var jag kan läsa mer om det. Den spontana glädjen jag kände visade än mer att adoption känns mer och mer rätt för oss. Magnus och jag pratade om det igår och vi är tack och lov rörande överens om att det vore fantastiskt att få ta hand om ett barn från en annan del av världen. Jag satt och funderade lite......att någonstans i världen finns en kvinna som kommer bära vårt blivande barn.....undrar vad hon gör just nu....


Nu undrar ni säkert om vi har gett upp att få barn på egen hand. Nej, det har vi inte. Jag kommer börja nästa IVF-behandling nästa vecka förhoppningsvis. Både jag och Magnus ska göra vårt bästa för att det ska gå vägen (inte mycket vi kan göra dock) men vi känner båda två väldigt lite hopp om att det ska lyckas, vi är nog för realistiska för det. Jag känner att jag måste ha en plan som sträcker sig längre än så, dvs adoption. Det blir så svårt att komma över ett till misslyckande annars. Och om det nu skulle lyckas med nästa försök så är det en gudagåva naturligtvis. Det skulle kännas helt overkligt att efter fyra års kamp bli gravid, jag skulle svimma av lycka.


Nu är det, hör och häpna, filmtajm igen. Vi ska äta glass och mysa i soffan framför vår fiiiiina tjock-tv.....hehe. Men nu jäklar har vi en tv på gång att köpa, samma modell som den vi hittde i helgen....som var slut. Den finns att beställa på både Dustin och NetonNet, återkommer garanterat när den är på gång:o)


I helgen åker vi till Mariefred och hälsar på Magnus föräldrar och morfar.

Av Jenny - 1 januari 2009 18:07

Idag vaknade jag 12:20!!! Har inte sovit så länge sen jag var tonåring. Det KAN ju bero på att vi var uppe halva natten, men jag brukar ändå inte sova så länge. Hoppas ni alla hade trevligt nyårsfirande igår och att ni mår bra idag:o)


Vi hade det toppen igår. Dagen började med att städa lägenheten, sen tog vi en promenad och slängde massa skräp som vi fyllde i en IKEA-kasse. Vi gjorde oss i ordning och strax innan 16 kom Fia och Erke, de skulle sova över och kom för att lämna av sina grejer. Vi tog deras bil in till stan (vår vågar vi knappt åka med nu) och mötte upp Sara och Alex vid "SMAK på restaurangen". Vi klev in i en härlig miljö med leende personal och skön loungemusik i bakgrunden. Alla bord var fint dukade och det låg partyhattar på alla platser, fanns tom partyhattar på krokar inne på toaletterna.


Maten bestod av 7 rätter i form av en avsmakningsmeny, som såg ut så här:

Citron - "strut" löjrom, svartrot

Koriander - "cocktail" hummer, tomat

Ingefära - "soupe" pumpa, vaktelägg

Tamarind - "confit" anka, spetskål, mandel

Pepparrot - "en Velouté" gös, champagne, avrugacaviar

Tryffel - "rossini" fois gras, kalv, rotselleri

Nougat - "sandwich" hjortron, vaniljglass


Det var löjrom med citronkräm, hummer, soppa med vaktelägg och vaktelfilé, gös med pepparotsås (kalasgott), anka som smakade som leverpstej;o), kalv med karl johanssvamp och tryffel (vansinnigt gott), hjortronsorbet med makalöst god chokladsås som var alldeles blanksvart. Hälften av grejerna hade jag aldrig ätit förut så det var kul att få prova på. Rätterna kom in en efter en av två personer varefter vi fick en presentation av varje rätt innan vi började äta.


Strax efter kl. 20:00 lämnade vi restaurangen och åkte hem till oss. Sara och Alex som hade närmast till sin bil fick ta våra nycklar så de kunde komma in i lägenheten så länge. Magnus slängde dem till Sara, men de hamnade på marken (viktigt att veta för fortsättningen). När vi kom hem stod Sara och Alex i trappuppgången utanför våran dörr och sa att de inte kom in. De hade provat i ca 5 minuter utan resultat. Magnus tog nycklarna och provade, överlåset fungerade men inte underlåset......nyckeln hade blivit sned....förmodligen av att den kastades och landade på marken. Vilket är konstigt, för hur många gånger har man inte kastat ner nycklar från balkongen till någon som ska in, utan problem! Nåväl, där stod vi i trappuppgången, finklädda, på nyårsafton och kom inte in. Jag ringde Magnus syster i stan som har extranycklar, de var på en middag hos vänner och vi började planera lite smått fnissande hur vi skulle hämta våra nycklar. Under tiden plockade Sara upp en nyckelbricka av metall ur väskan och gav Magnus: "Prova att banka ut nyckeln med den här". Inom 10 sekunder var dörren uppe. Halleluja, vilken lycka, haha. Vi hade sett framför oss en nyårsafton i en trappuppgång....lite unikt i och för sig.


Vi ramlade in i lägenheten lyckliga som få, jag har aldrig varit så glad över att komma hem som då:o) Klockan var nu närmare 21:00 och vi ägnade tiden fram till 12-slaget med att lyssna på musik, spela Tjo och några drack diverse alkoholhaltiga drycker. Strax innan midnatt tog vi på oss kläderna, tog fram bubbelvintet och gick ut, vi tog med mina nycklar för säkerhets skull;o) Det small som tusan och fyrverkerierna sprakade runt omkring. Jag ringde min mamma och hon undrade om kriget hade kommit av allt dånande i bakgrunden. Vi såg två skumma eldklotsliknande saker som tyst for fram över himlen och sen försvann. "UFON".....tjöt vi fanatiskt. Senare när Magnus pratade med sin pappa hade de sett samma typ av eldklot, eller va fasen de nu var. Skumt var det i alla fall.....vi måste ha sett roliga ut.....som tagna ur en filmscen av Independence Day eller något.


Vi skippade att ta skydd i skyddsrummet i källaren och gick upp i lägenheten och spelade Alias istället. Sen åkte Alex och Sara hem  och vi andra stupade i säng. Jag måste som vanligt, oavsett vad klockan är, läsa en stund innan jag kan sova. Men kunde ändå inte somna.....har alltid så svårt att somna om jag missar mitt sömntåg som går senast vid midnatt. Låg vaken till framåt 04:00 innan jag äntligen somnade....


Idag har vi suttit och kollat på lite roliga klipp på Youtube, sen åkte Fia och Erke hem. Nu har Magnus och jag precis ätit pasta carbonarra och kollat på Ivanhoe. Kvällen fortsätter med filmtema och mysbrallor.

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards