Alla inlägg under februari 2009

Av Jenny - 3 februari 2009 12:06

Nu är det prick en vecka kvar tills jag får veta om Lilla Stjärnan bor kvar eller inte. Då kommer avgörandet ske genom att kissa på en pinne som helst ska indikera två streck efter tre minuter. Så enkelt och ändå så nervpirrande.


Har sovit dåligt inatt igen och drömt skumma grejer, alla drömmar innefattar mitt tillstånd. Inatt drömde jag att jag fick en blödning och när jag vaknade var jag tvungen att snabbt kontrollera om det var sant eller inte. Har mer molvärk idag och samtidigt lite mindre ont i brösten vilket jag tycker är oroväckande. Men, men, det finns inga rätt och fel i det här har jag förstått. Fråga tio kvinnor om deras symptom och du får tio olika svar.


Magnus skrev nyss på msn att TV:n kommer idag, tjohoooo. De levererar den mellan 17-21 på kvällen så Magnus åker hem så han är hemma till 17. Jag påminde honom att ta en "before and after" bilder på tjockisen och sen tunnisen. Hehe, gissa om vi kommer vilja ta en veckas semester, stänga av alla telefoner och bara kolla på film:o)



IVF
Av Jenny - 2 februari 2009 21:43

Precis när jag skrivit klat mitt förra inlägg ringde Rebecca. Vi har pratat i över en timme. Hon sa att jag får lägga ut texten på bloggen. Så här är den vackra texten för er som vill läsa. Skriven till oss och vår Lilla Stjärna.


Jag har väntat, tåligt och längtat

Jag har letat, full av förväntan

Jag har drömt, blundat och sett dig här

Har bett böner, har hållit andan

Och blåst ut ljusen i tårtan år efter år

Har önskat samma sak

Och velat ha det som andra får


Har suttit och tittat ut genom mitt fönster efter dig

Har sett stjärnor blinka, som för att hälsa till mig

Har sett dimman lätta och trott att jag anat dig

Har sett stjärnor falla men dom måste ha landat hos andra,

fram tills nu


För du, du kom med regnbågen ner till mig

För du, du föll med snön som landade i mitt fönster

För du, du droppade med regnet som trummade på mitt tak

För du, du virvlade med vinden emot mig en dag


Denna gång var det min tur, min stjärna

Mitt hopp, min önskan

Och nu ska jag värma dig här hos oss

Visa de färger som finns i mig

Lära dig sångerna jag hört

Du ska vaggas av det hjärta som du rört

Och jag ska alltid, alltid låta dig lysa klart, precis som du är

Av Jenny - 2 februari 2009 20:15

Idag på väg till akupunkturen fick jag ett sms av en av mina bästa vänner Rebecca. Det stod: You got mail:o) Jag blev så klart nyfiken men fick vänta tills jag kom hem. Kan berätta att Rebecca sjöng och spelade på mitt och Magnus bröllop 2006. Hon skrev även en otroligt vacker kärlekssång som handlar om oss. Första gången jag hörde den var över telefon, hon sjöng och jag grät floder. Jag har erbjudit mig att sjunga på hennes bröllop en dag men av någon anledning är det inte lika lockande....jag förstår inte riktigt varför....hihi.


Nu när jag kom hem loggade jag in på mailen, hon berättade att hon skrivit en text till mig som säkert blir en sång, men som inte är klar än. Hon brukar aldrig dela med sig innan något är färdigt men ville göra det nu för att det skulle kunna lugna mig i min oro. Jag läste texten och började så klart gråta av glädje och kärlek till min vän. Det är en otroligt vacker text som jag inte kan dela med mig av i dagsläget. Den handlar om vår längtan och om Lilla Stjärnan. Jag har skrivit ut den och den ligger här brevid mig, tårarna rinner, jag ler. Jag ringde henne men hon svarade inte så jag bölade in ett meddelande på hennes telefonsvarare. Sen mailade jag istället. Men här på min blogg vill jag dela med mig till er och berätta om hur fantastikst glad jag är för att hon delar det med mig just nu när jag behöver det som mest.


TACK min älskade vän!

Av Jenny - 2 februari 2009 16:04

Idag har det varit en tuff start på veckan. Har varit så arg och irriterad på en viss person på jobbet. Det har varit skitjobbigt, men det har löst sig nu. Jag har fått medhåll av min chef som bekräftat det jag sagt som det rätta (Tack) Tänker inte dra storyn här, men vi var flera inblandade och det är en person som vägrar acceptera de rutiner vi har. Rutiner som ska underlätta mitt jobb, rutiner som funnits sen innan jag började jobba här. Grrrrrrrrr!!


Nog om detta. Har slitit som en gnu på jobbet och fått mycket gjort. Har för övrigt haft en bra dag med kollegorna som varit inne idag. Kom tidigt imorse för jag visste att det var mycket att hugga tag i.


Blev så klart orolig att frustrationen i förmiddags skulle påverka min Lilla Stjärna. Men jag chattade med Toksmula innan och hon sa: Nu har det redan fäst (eller inte), så det är inte mycket som kan påverka nu. Det har hon så klart rätt i. Har haft lite småvärk kring ena äggstocken, men vet inte om det kanske är ena sidan av livmodern. Jag är 37 år och vet inte skillnaden, haha. Jag kände i alla fall inte så förra gången. Det är väl för att Lilla Stjärnan klamrar sig fast där nu:o) (hoppas, hoppas, hoppas)


Natten till idag har jag sovit mycket dåligt, det var svårt att somna och jag vaknade flera gånger och kände mig lite olustig. Drömmer skumma grejer, saker som skadar Lilla Stjärnan, mardrömmar med andra ord. Men jag känner mig ändå konstigt nog inte så trött idag, förmodligen för att jag hållit igång som en Duracell-kanin;o)


Först nu har jag haft tid att gå in på min blogg, så jag har verkligen inte haft en sekund över. Men jag har inte stressat, så oroa dig inte kära mor (hih) utan har bara haft att göra hela tiden. Det är så jag trivs att jobba.


Men nu ska jag snart gå för dagen och få lite akupunktur. DET behöver jag verkligen nu. Lite egentid och hitta min harmoni igen.

IVF
Av Jenny - 1 februari 2009 21:22

Ryckte upp mig på förmiddagen, vi åkte och handlade efter frukost och lyssnade på den spännande ljudboken i bilen. Det har blivit min nya grej, att lyssna på ljudbok, fattar inte varför jag inte upptäckt det fenomenet tidigare. Det har vi Magnus bror att tacka för som köpte vår första ljudbok i julklapp.


Vi planerade nästa veckas matsedel, fiskgryta och köttbullar bland annat. Vi brukar köpa färdiga köttbullar (Mamma Scans ekologiska) Men i affären bestämde vi att, what the heck, vi gör egna i stället, så det blev ekologisk nötfärs istället:o)


Väl hemma lagade vi först fiskgryta med massor av färskriven pepparrot i, vaaaaansinnigt gott!! Om ni har tur kanske jag lägger upp receptet någon dag på bloggen, för det är så gott och så enkelt att laga. Efter maten kollade vi på en film, sen var det dags att göra köttbullar. Magnus rullade för glatta livet och jag stekte, det blev i alla fall 52 stycken! In i frysen och sen är det bara att göra potatismos och brun sås i veckan, mumsigt fillibibblan.


Då vi snart ska skiljas från vår fina tjock-TV, så kände vi oss tvunga att se på lite film;o) Först (mellan fisken och köttbullarna) blev det "Varg" med Peter Stormare. Den var okej men den slutar lite tvärt tycker jag, kunde har rundat av den lite snyggare. Den andra filmen vi såg (efter köttbullarna) var "Ghost Town". Vi hade inte hört talas om den men den verkade intressant. En drama/komedi och precis som det står på framsidan: He sees dead people....and they annoy him. Riktigt sevärd faktiskt. Några rubbade karaktärer men ändå charmiga. Några av replikerna känns som blivande klassiker, bedårande roliga.


Som sagt, det har blivit mycket film den här helgen. Skönt att få fly in lite i någons annas värld och slippa nojja sig. Plus att det är så mysigt att ligga skavfötters under samma filt, med skitväder utomhus och kolla på film.


Slutsats: Film + Filt = Hög mysfaktor

Av Jenny - 1 februari 2009 15:01

Idag har jag lite mer molande värk, vet inte ett skvatt om vad som är normalt eller inte. Det så olika för alla. Igår på kvällen när vi kom hem och även nu på morgonen har jag känt mig lite apatisk, varken glad eller ledsen, utan bara "är" på något sätt. Har ju snart gått halva tiden innan testdag och det är lite av psykisk tortyr att inte få veta NU. Det påverkar mig, men säg den som genomgår en IVF-behandling utan att det känns jobbigt och frustrerande ? Den personen skulle jag gärna villja se. Men trots det så ÄR jag positiv och för det mesta väldigt lugn. Men det är ovissheten som tär på en, den hade jag gärna varit utan...


Igår åkte vi till Alex och Sara, så roligt att ses igen. Sara hade gjort en grymt god Tacopaj i långpanna som vi glufsade i oss. Sen hade de köpt massa godis och delicatobollar;o) Jag satt och suktades utan att ta en enda då jag måste undvika socker just nu (socker göder svampinfektionen i kroppen). Sara och jag satt länge och pratade om allt mellan himmel och jord, vi har mycket gemensamt och det var skönt att få prata och att lyssna.


På kvällen åkte vi till Kista för att se på bio, det blev Valkyrie med Tom Cruise. Den handlar om tysklands motståndsrörelse och filmen skildrar det sista försöket att mörda Hitler. Den var riktigt bra, nagelbitar-spännande och jag kan rekomendera den. På bilden nedan syns de män som spelade huvudpersonerna i motståndsrörelsen.


Tänk att Lilla Stjärnan redan varit två gånger på bio:o)

IVF

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards