Alla inlägg under mars 2009

Av Jenny - 17 mars 2009 10:24

Igår var jag på MVC för cellprovtagning, det gick jättebra. Fick även besked att läkaren där skrivit ut allergimedicin som jag kan hämta idag. TOPPEN! För det betyder att jag kan åka till mostrarna i helgen:o) Det ska bli så roligt att se dem igen!


Jag äter omega 3 och 6 som tillskott (har jag gjort i flera år) Men nu under graviditeten är det extra viktigt. Dessa fettsyror kan enbart tillföras genom födan. Lyssna på det här:

Moder natur prioriterar alltid barnets behov och tillgodoser detta genom att utnyttja mammans hjärna som näringsresurs. Detta innebär att de för fostrets utveckling så viktiga fettsyrorna frisätts från moderns hjärna, för att sedan transporteras genom placentan till fostret för dess hjärnas utveckling. Denna helt naturliga process resulterar i att en kvinnas hjärna krymper med ca 3-6 procent under en normal graviditet. (Mumomega)


Haha, äntligen har vi svaret på varför många kvinnor känner att de blir mer glömska och förvirrade när de får barn. Har flera vänner med barn som sagt så till mig.


Idag ska jag besiktiga bilen, ha, jag kom ihåg. Är lite nervös, vet inte om man kör in bilen själv i garaget och parkerar över gropen. Shit, jag är livrädd att jag ska köra snett. Jag får väl spela korkad hemmafru och be dem köra in bilen. Får göra som min vän Anna som skulle fika medan de besiktigade hennes bil för några år sen. Hon gick in i personalrummet och fikade, haha (förlåt kunde inte låta bli) Du är så söt Anna.


Av Jenny - 16 mars 2009 10:14

I lördags åkte vi till Mariefred tidigt på förmiddagen. Vädret blev lite sämre ju närmare vi kom med lite snöblandat regn. Men när vi väl var framme ljusnade det igen. Jag ville gärna gå en promenad så jag blev glad åt att solen  kikade fram. Lite senare kom Magnus moster med tre vovvar. Då tog vi vår promenad och det var LJUVLIGT. Jag fick vårkänslor, fåglarna kvittrade och snön hade börjat smälta undan. Jag knaprade skorpor mest hela tiden för att stilla min konstanta hunger, hade med mig i jackfickan.


Väl inne i stugan igen började vi med förberedelser inför middagen. Magnus mamma och pappa gjorde det mesta kring maten. Magnus gjorde maränger och jag var chokladsåsansvarig. Det blev en fantastisk trerätters. Till förrätt blev det avocado fylld med en blandning av smör, räkor, citron och vitlök som var inne ugnen. Till varmrätt blev det västerbottenostfylld fläskfile med rösti och madeirasås. Till efterrätt marängsviss med hemmagjord vaniljglass, med våra egenhändigt gjorda kola- och chokladsåser och maränger.


Under matkoman kollade vi lite på melodifestivalen, sen blev det Texas Holdém. Jag åt en del godis också, Marianne i tre olika smaker och Dajm. Är inte så van att äta godis nu för tiden och har framförallt inte haft godissug sen jag blev gravid. Men det slank ner en del kan jag erkänna.


 Igår åkte vi hem på förmiddagen. Vi åkte inom Hedlandet, ett lågprisvaruhus mitt ute på bondvischan. Hittade inget intressant den här gången. Sen åkte vi inom Netonnet för att kolla digitalkamera och sen blev det Ica och Coop för matinköp. Det blev lax igår, mumsigt fillibabba.


Senare på kvällen började jag må illa, men det kändes annorlunda. Det var inte det där graviditetssymptomen. Låg på soffan och helt plötsligt blev jag alldeles varm i hela kroppen. Det sköljde över mig en enorm hetta, inte så jag blev svettig, bara tokvarm. Samtidigt mådde jag jätteilla, var på toa tre gånger och kämpade ut det onda den naturliga vägen. När jag låg där på soffan och var tokvarm, bad jag Magnus öppna balkongdörren. Så fort jag kände den första svala brisen svepa över mig blev det succesivt bättre. Tillslut låg jag och frös, men ville inte stänga. Svepte om mig en filt istället som jag fick av Magnus mamma i helgen, den värmde skönt. Sen somnade jag som en stock i soffan tills Magnus kom och väckte mig försiktigt vid 22-tiden. Då mådde jag lite bättre, men gick raka vägen till sängen och somnade om.


Imorse blev det toabesök igen och då kom jag på att mina symptom varit en klassisk magkatarratack. Det var därför jag mådde piss igår. Hade förmodligen ätit för mycket godis och sötsaker. Kan också vara det varma smöret på förrätten, jag kan reagera på sånt ibland. Min mage är lite känslig. Nu mår jag bättre, kände för varje gång jag var på toa att det onda bit för bit äntligen lämnade mig. Åt som vanligt mannagrynsgröt till frukost och det är rena bomullen för magen, kändes bra.


Ska till MVC idag för cellprovtagning och för att förhoppningsvis få allergimedicin utskrivet av läkaren där. Sen efteråt tänkte jag promenera bort till Skanstull och inköpa mer Omega 3 och för att få en promenad i det fantastiska vädret vi har idag.


Bilden föreställer Gripsholms slott som ligger i Mariefred. Har fortfarande inte varit där, men i år skulle jag vilja det. Älskar att besöka historiska platser.

Av Jenny - 14 mars 2009 08:45

Min man är inte frisk, jag vaknade kl 8 av att han gick upp och stökade lite i köket. Själv höll jag på att spränga kissblåsan så jag var tvungen att gå upp ändå. Han stod i tränigsskläderna och drack proteindrink, på väg ut att springa en runda. Han är duktig som ger sig iväg nu, vi brukade göra så förut. Varje lördag och söndag blev det löparrunda respektive gymmet på morgonen. Nu skulle jag inte palla springa med endast en proteindrink i magen. Men vi ska till Magnus föräldrar idag som bor i Mariefred, tänkte ta en promenad när vi kommer dit. Vi drar så fort vi är klara efter frukost.


Igår blev det samma visa som förra helgen, jag la mig tidigare (fast den var 23:30 hör och häpna). Magnus var kvar uppe för att se klart Matrrix.

Kl. 02:00 vakanade jag, Magnus låg inte i sängen, jag tassade upp. Jodå, han låg även denna gång i fosterställning och sov som en hjälte i soffan. Jag klappade honom på kinden tills han vaknade och sa att han FÅR ligga i sängen om han vill. Det ville han, han var lite sur som hade somnat mitt i de coola slutscenerna i filmen. Jag låg vaken en bra stund......hungrig, vad annars. Tillslut var jag tvungen att gå upp och dricka ett glas Jordgubbs-Proviva, sen somnade jag om på fyra sekunder.


Har faktiskt mått lite mindre illa de tre senaste dagarna, lika många dagar som jag varit utan Progesteron helt och hållet. Undrar om det var dem som förvärrade läget. Jag ska avvakta ett par dagar till för då vågar jag nog dra den slutsatsen. Har haft mina sea-band varje dag, men bara när jag ska iväg på saker i förebyggande syfte. Men de har åkt av hemma för då är jag ändå i trygg och lugn miljö. Det jag känner mest nu är "dragvärken" (svår att beskriva) i livmodern. Men det är bara positivt, den växer en del nu och det vore konstigt att inte känna något.


Får se om jag skriver något mer idag, annars återkommer jag imorgon när vi kommer hem. Ha en underbar helg allesammans!


Lägger med en bild från vår bröllopsresa där vi bland annat var i Venedig. Vi står mitt på en bro som i en romantisk film:o) Det var en fantastisk resa som jag fortfarande tänker på med glädje och med en längtan att åka tillbaka.

Av Jenny - 13 mars 2009 15:42

Nu till något roligare än arbetsförmedlingen. Vad händer i lilla magen vecka åtta?


Embryot är ungefär lika stort som ett krusbär och liknar allt mer en liten människa i miniatyr. Nu ser man tår och fingrar tydligare. Hjärt-konstruktionen är utvecklad. I ansiktet kan man se överläppen, nästippen och ögonlocken. Bröstkorgen växer och sträcker ut embryot. Man kan redan nu mäta viss aktivitet i hjärnan. Barnet rör sig hela tiden och vilar endast korta stunder åt gången. Moderkakan är självförsörjande. Armbågarna och knälederna utvecklas och armarna blir längre.

Längd huvud till stjärt 19 mm, vikt ca 2 g.


Jag kan inte sluta förundras över hur fantastiskt allt fungerar i kroppen. Tänk att allt detta pågår inuti mig:o)

Av Jenny - 13 mars 2009 15:21

Åkte till det obligatoriska basinformationsmötet på arbetsförmedlingen i morse. Det var faktiskt, hör och häpna, intressant. Mannen som höll i det var från Danmark och jämförde lite länderna emellan om vad som gäller. Där finns nämligen jobb för de som är intresserade med ca 60 % högre löner än i Sverige. Han sa tom att han vet att vi är vuxna människor och bad om ursäkt om det verkar som att han pratar till barn. Det är standardinfo han måste ge oss som kan tyckas vara för människor med lägre intelligens. Wow, vilka pluspoäng han fick av mig. Det var fullt med människor i rummet, blandade åldrar och nationaliteter, ingen såg precis korkad ut så det var skönt att bli behandlad som den vuxna person man är. Han skickade runt en lista där man skulle pricka av sitt namn, mitt stod inte med?? Efter mötet frågade jag honom varför jag inte stod mer, men han sa att det måste ha blivit en miss av receptionisten så han la bara till mitt personnummer. Inga problem, sa han.


Döm om min förvåning när jag kom hem öppnade posten. Brev från Arbetförmedlingen:


"Vi har meddelat din a-kassa att du är avanmäld från och med 2009-03-11. Ej deltagit i basinfo 2009-03-11 kl 10:15. Du får inte längre arbetslöshetsersättning"


För att sno ett uttryck från min kära mor så tände jag på alla åtta! Ringde kundtjänst direkt med frustande näsborrar.


"Du har plats.....50 i kö" (ingen kommentar på den)


När jag väl kom fram fick jag prata med en trevlig tjej. Hon såg att det stod dagens datum i min handlingsplan, dvs att det var idag jag skulle på basinfo, inte den 11/3. Men hon kan inte påanmäla mig utan måste kontakta min handläggare på arbetsförmedlingen och sen ringa tillbaka till mig. Jag satt och trummade med fingrarna och försökte göra annat i ca en timme medan jag väntade på att hon skulle ringa upp. Sen stod jag inte ut. Jag tänker inte sitta hela helgen och fundera på något som jag inte ens är skyldig till, jag åker tillbaka till arbetsförmedlingen istället, de stänger 15 och klockan var 14. Sagt och gjort, på med jeansen och hopp in i bilen med mina papper.


Fick tack och lov prata med en vettig man som snabbt såg att de gjort fel och påanmälde mig dirket. Jag försökte skämta till det genom att säga:

-Ja, nu får väl den skydlige ha dumstruten på sig.

- Nja...sånt här är lätt hänt, svarade han allvarligt.

- Jag skämtade bara, sa jag lite förläget.

Men han var trevlig och frågade om hur det går med jobbsökande och jag sa att jag träffat en rekryterare som ska skicka ut min CV till fem kunder. Det tyckte han var fantastiskt, hans ögon fördubblades i storlek när han hörde det. Berättade att jag är gravid och då blev han så glad igen och förstod att att det är det viktigaste för mig just nu och önskade mig lycka till.


På vägen hem kände jag mig 10 kilo lättare i sinnet. Krämade på hög volym och sjöng HÖGT hela vägen hem (tur att inte Lilla Stjärnan kan höra än...)


Den trevliga tjejen från kundtjänst ringde, men vi fick ingen kontakt så hon skickade ett sms istället att hon inte fått svar än och återkommer senast på måndag. Jag mailade direkt när jag kom hem till kundtjänst och bad den som läser att hälsa henne att allt är löst.


Phu, vilken pärs.






Av Jenny - 13 mars 2009 08:35

Igår träffade jag min vän Alexandra. Vi skulle ses vid Medborgarplatsen 13:45. Hon blev lite sen för hon hade varit hos tandläkaren. Jag roade mig med att läsa min bok, men det slutade med att jag stod och studerade människor istället. Medborgarplatsen är en bra mötesplats, man tar sig lätt till de flesta ställen på söder därifrån. Men där hänger också en del skumma typer, det var främst dem jag hade koll på, så att de höll sig borta från mig. 


När Alexandra kom så trippade vi hungriga iväg till Muggen. Beställde varsin hälsotallrik med kyckling, till det var det fritt antal bröd med supergod olivröra. Vi åt så vi storknade och pratade massor. Efter en stund var det dags för efterrätt. Jag tog kladdkaka och Alexandra tog sin favorit morotskaka. Det var inga små bitar de serverade. Men så gott. När vi var klara hade båda något frånvarande i blicken. Alexandra hängde över bordet för att inte känna sig döende mätt och jag vräkte mig bakåt för det kändes som om magen inte fick plats annars. Alexandra säger:

- Men det syns ju att du är gravid! Kolla magen.

- Det är maten.....jag lovar, så här brukar jag inte se ut (*skratt*)

Jag svullnade upp som en ballong (nu tex när jag sitter här och skriver så är magen som vanligt igen) Jag hade kunnat åka in och föda när som helst kändes det som.


Jag fick en jättefin present av henne, en Bola (ett gravidsmycke) Det är ett mexikanskt smycke för gravida. Inuti finns en xylofon. På den dansar en boll som ger ifrån sig ett svagt ljud när kvinnan rör sig. Smycket bärs långt ner på magen och från cirka 20:e veckan när fostret kan höra. Det rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och bir lugn.

Jag blev jätteglad, den är mycket fin och jag ser fram emot att få bära den. Ljudet är som ett svagt vindspel, jag älskar vindspel. Mor och Jan har flera sådana på gården och jag är van att höra och själv känna ro av dessa ljud. När man skakar smycket försiktigt intill sitt öra så låter det jättehärligt.


Idag ska jag till arbetsförmedlingen på ett obligatoriskt informationsmöte 10:15. Sen är det äntligen helg och jag är så glad som gjort alla saker som var inplanderaade. Var rädd att jag inte skulle orka med allt, men det har jag.


Igår var Alex här och lämnade en födelsedagspresent till Magnus från honom och Sara. En jättefin kryddkruka, jag blev jätteglad, haha. Och två chokladpinnar som man kan doppa i varm choklad för att det ska smaka ännu godare (mums). Tack Sara och Alex för toppenfina saker (även om det nu var till min kära man så är även frugan glad:o)

Av Jenny - 12 mars 2009 10:23

Inatt sov jag i 10 timmar, det var ljuvligt. Undrar om kroppen behöver mer sömn kanske. Har tagit det lugnt på morgonen och mår bra, har inte ens tagit på mig mina sea-band. Har känt som stickningar i livmodern, det liksom småhugger lite. 


Vi gjorde varma mackor igår med squash, färska champinjoner och egen tomatsås och ost. Till det åt vi avocado och ruccola med balsamvinäger och olivolja. Det smakade himelskt gott. Sen tryckte Magnus i sig lite tryfflar som jag köpt till honom. Vi kollade lite på en fånig film som gick på TV, sen däckade jag vid 22-tiden och vaknade 8 i morse (förutom nattligt toabesök)


Har i ca 1-2 veckor tagit 1 progesteron om dagen bara för att jag hade kvar och för att det kändes bättre att göra det. Men igår på MVC fick jag veta att min kropp nu har tagit över försörjningen av Lilla Stjärnan, navelsträngen är på plats och pumpar in blod till pyret. Så med fyra progesteron kvar tog jag det mogna beslutet i morse att inte ta några fler. Så nu står jag på egna ben. Låter kanske knäppt, men det är så jag känner. Har ju genom hormoner och diverse behandlingar blivit gravid. Har fått tillföra extra gulkroppshormon för att bibehålla det lilla livet då min kropp inte producerade det själv pga IVF-behandlingen. Och nu, helt plötsligt ska jag klara mig själv. Det är lite läskigt men samtidigt skönt att slippa sätta larm på mobilen för allt som jag ska ta. Har gjort det nu ca två månader.....varje dag. Nu är det verkligen jag själv och min kropp som tar över efter all hjälp utifrån. Det är som att gå i skolan och ta studenten, helt plötsligt ska man efter tryggheten klara sig själv.


Idag ska jag träffa en gammal kollega och god vän, Alexandra. Vi ska gå på Muggen, haha. Det är ett jättemysigt café vid Slussen som heter Muggen. Det ser jag fram emot för det var länge sen vi sågs....i höstas någon gång. Så nu är det banne mig på tiden:o)

Av Jenny - 11 mars 2009 18:26

Idag har jag överträffat mig själv ordentligt. Förra veckan gjorde jag ju köttbullar som åkte in i frysen. Idag tog jag fram några och gjorde potatismos och brun sås till (sludder sludder, dubbeldreggel) Alltså, jag erkänner att när det kommer till brunsås så är det alltid Magnus som gör den. Men idag slog jag på stort och gjorde själv (hey, jag var ju ensam hemma). Och ta mig tusan, det var den godaste jäkla brunsås jag någonsin gjort. Potatismoset blev också väldigt gott, gjord på potatis från mor och Jans egen odling, riktig gul och fin. Jag hade ett hallelujah-moment när jag åt lunch. Till det hade jag så klart rårörda lingon och gurka. Det blev till två matlådor och det blev en skvätt sås och en skvätt potatismos kvar. Jag tog en slev och mumsade i mig resten direkt ur stekpannan och kastrullen högljutt njutande (efter att jag ätit min egna portion).


Sen ringde BM (barnmorskan) upp mig angående allergimedicin. Hon sa att läkaren kommer på måndag och att enligt de senaste rönen de fått ta del av så bör man inte äta av de receptfria förrän de testats mer. Men hon trodde att läkaren kunde skriva ut åt mig inför nästa helg. Hon bokade även in en tid till läkaren veckan därpå så vi får ses och då kan hon skriva ut mer. Men om jag bara kan få så det räcker i fyra dagar vore det toppen. Det vore ju skillnad om det var speciella tabletter mot någon skum sjukdom jag skulle ha, men allergitabletter borde inte vara några problem. Jag ska ändå dit igen nu på måndag för cellprovtagning (kom jag på efter samtalet) och då träffar jag BM och kanske om jag har tur även läkare, bara så att hon ser att jag existerar;o)


Har precis haft lite minispa hemma. Tog en lång dusch, filade fötter (har lite fotfobi och det krävs mycket att fixa det). Smorde in fötterna med Weledas fotkräm (underbar) och sen blev det ansiktspeeling och mask. Min hy är för bedrövlig nu, både på grund av årstiden och graviditeten. Jag har ALDRIG problem med finnar, men nu har jag tre jävlar som nästan går i baklås på hakan, de går inte att klämma. Det är som små bölder, blää. Men efter min lilla behandling känner jag mig i alla fall ett ton fräschare.


Nu kom Magnus hem för en stund sen, så nu ska jag ägna mig åt honom och våra blivande varma mackor:o)

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards