Alla inlägg under mars 2009

Av Jenny - 6 mars 2009 09:41

Idag går jag in i vecka 8, för en gång skull blir jag glad av att tiden går så fort. Igår mådde jag inte illa alls, var mest trött och började få liiite migränkänning på ena sidan (där fick jag för att jag nyligen skrev att jag inte haft migrän på så länge). Men det bröt aldrig ut, utan låg mest och lurade i bakgrunden. Magnus mamma ringde igår och vi pratade en bra stund. Vi ska åka dit nästa helg. Magnus fyller år på tisdag så vi ska åka dit för att fira honom. Han är inte mycket för att fira alls, så god mat och kortspel med familjen blir perfekt.


Sen var det dags för säsongspremiär av Medium på fyran. Visste först inte om jag skulle våga se den nu när jag är ensam hemma, men gjorde det ändå, för den är så bra. Sen började Two and a half men på trean direkt efter, perfekt. Då fick jag avsluta med bra komedi. Visserligen ett avsnitt jag redan sett, men den serien kan man se om och om igen.


Vaknade tyvärr med samma eländiga luriga migränvarning. Åt frukost och nu känns det lite bättre. Jag ska till arbetsförmedlingen idag och träffa en handläggare kl 11:15, kanske därför jag känner dessa spänningar. Jag har min CV, en ansökan till ett jobb och alla handlingar över jobb och utbildningar jag gjort sen jag föddes. Allt de ska med trots att de fick samma papper i januari förra året. Men jag ska vara duktig flicka och följa reglerna men minsta dumhet från deras sida så kommer jag lacka igen, var så säker.


Det har varit två tuffa veckor med känslor som pendlat mellan lycka och besvikelse pga jobbet och det underbara ultraljudet. Så jag är nog väldigt trött och vill bara att det ska bli fredagkväll så jag kan få slappna av ett par dagar utan omgivningens alla krav. Känns skönt att alla papper som ska skickas in är fixat, att jobbet är färdigt och snart även mitt besök på arbetsförmedlingen. SEN kanske jag kan få lite lugn och ro.

IVF
Av Jenny - 5 mars 2009 15:06

Igår kväll mådde jag som sagt så illa att jag trodde de var kört. Men en stund senare gick det över till värsta hungersnöden. Så strax efter kl. 20 igår kväll var vi tvugna att åka till Donken och köpa en hamburgare, det var nog den godaste jag ätit i hela mitt liv. Det verkar som att det är fett och proteiner min kropp behöver för jag är bara sugen på kött och fett, dvs grillad kyckling, revbensspjäll (har jag inte ätit än dock) och hamburgare. Mådde hyfsat efter burgaren och vi åkte hem och lyssnade på ljudboken. Vi låg skavfötters i gästsängen och försvann bort till 1300-talets Stockholm i över en timme. Mådde fortfarande bra när jag gick och la mig och kunde till och med ha bettskenan inatt. Hittills idag har jag inte mått illa alls, hoppas hoppas jag slipper. Kanske är varannan dag-syndromet som gäller för mig.


Skulle hem till Ullis idag, men hon har sovit så dåligt inatt pga smärta i sin fot så vi pratade ett tag i telefon imorse och bestämde oss för att försöka ses nästa vecka istället. Stackarn, hoppas hon blir bra snart.


Jag åkte iväg till Liljeholmen och hämtade Magnus halsduk som han glömde i tisdags på ett café när han var och fikade med en kompis. Magnus ska iväg på en ledarskapsutbildning i två dagar och kommer hem på lördag så jag sa att jag kan åka och hämta halsduken. Det är underbart väder ute, det var skönt att komma ut lite, hade min bok med mig. Passade på att handla på Konsum i Liljeholmen när jag ändå var där.


Nu har jag precis mulat i mig köttbullar och stuvade makaroner, fy faaaan va gott rent ut sagt.


Vill hälsa min kära vän Sara välkommen hem från sin semester:o) Ja, vi måste ses snart, saknar dig!


Ringde mina mostrar igår och nu har vi bestämt att Eva och jag ska åka till Britt-Inger som bor i ett mysigt hus ute på landet om två veckor över helgen. Vi ska bara mysa, ÄTA, sitta framför brasan, titta på film och prata massor. Längtar som bara den. Det är samma helg som Magnus ska iväg med sitt jobb utomlands och åka skidor. Han älskar att åka skidor så jag är så glad att han har ett jobb som åker på skidresa varje år:o) Själv har jag inte stått på ett par skidor sen jag var 14 år, när familjen var uppe i de svenska fjällen på vintersemester. Minns en brant backe vi skulle uppför (vi åkte endast längdskidor), jag kom inte upp, kämpade som en dåre. Tillslut fick jag ta av mig skidorna och hålla dem i famnen, spretandes åt alla håll inklusive stavarna och pulsa upp för backen i en alldeles för stor overall och en mössa som täckte halva ansiktet. Jag skrattade så jag höll på att kissa på mig. Det finns även bildbevis på detta tror jag. Min kära mor kan inte annat än instämma att skidåkare....nä det är vi inte i vår familj, haha.

IVF
Av Jenny - 4 mars 2009 16:53

Idag kom det ett blombud till mig. Tänk va bortskämd jag börjar bli, två blombud inom loppet av tre veckor. Det var från två av mina kollegor. De två som är områdesansvariga för alla konsulter i våra två regioner. Vi hade mycket samarbete och de hade skrivit ett kort:


"Tack för ett mycket gott samarbete.

Vi kommer att sakna dig"


Visst var det gulligt, jag började nästan gråta, vilken otroligt fin gest och uppskattning! Jag kommer verkligen sakna dem också. Skrev precis ett mail och tackade dem.


Gick en promenad efter lunchen idag på ca 40 minuter, postade samtidigt mitt brev till A-kassan. Nu är alla blanketter och handlingar ifyllda, undertecknade och postade. Så nu är det bara att vänta på besked och att alla pengar ska börja rulla in (*hånskrattar*)


För en stund sen började jag må jätteilla, precis efter att jag pratat i telefon med min moster (haha, det var inte därför:o). Var nästan nära att få springa på toa men det la sig efter några minuter. Shit, ska det börjas nu. Jag ska nog köpa skorpor, som både mor och Ellis tipsat om. Ska be Magnus köpa på vägen hem. Det lustiga är att nu är jag hungrig igen....lustigt och lustigt, snarare liiiiiite jobbigt faktiskt. Känner nästan för att gnälla lite;o)


Imorgon ska jag åka och hälsa på min goda vän Ullis, det var länge sen så det ska bli kul. Hon är opererad i foten och sjukskriven så det blir över dagen imorgon. Får packa med mig skorpor och Proviva att ha som nödproviant mellan målen, hehe.


Nu ska jag ringa min andra moster Britt-Inger, ska hälsa på i Roslagen i slutet på mars. Det lääääängtar jag efter jättemycket.

IVF
Av Jenny - 4 mars 2009 11:28

På grund av att jag biter ihop tänderna när jag sover har jag en bettskena som jag nu haft i nästan två år. Den har hjälp otroligt mycket då min huvudvärk jag ofta hade i princip är helt borta nu. Men igår kväll när jag skulle lägga mig kände jag att det går inte, mådde mer illa av den. Så i natt sov jag utan. Vaknade i morse och kände att käkarna ändå var avslappnade, så skenan har nog påverkat mina käkar positivt. Men jag mådde lite illa när jag vaknade också, det har jag inte gjort förut. Jag öppnade fönstret och lyssnade till vårfåglarna som hade serenad utanför och läste en stund och sen övergick illamåendet till hunger.Då gick jag upp och gjorde mannagrynsgröt och nu mår jag bra igen. Men i magen känner jag knappt någonting, har ju haft konstant molande värk i ca fyra veckor nu så det är klart att jag blir nojjig när symptomen ändrar sig.


Så som svar på frågan hur jag och Stjärnan mår så tror jag vi mår bra:o) Jag vet som sagt att vissa dagar kan vara helt fria från symptom. Ni som är gravida får gärna komma med kommentarer hur ni känner och mår. Det är alltid intressant att höra andras erfarenheter (och lite lugnande kanske;o)


Pratade precis med mamma i telefon och hon berättade att hon fortfarande kan minnas känslan av när jag sparkade för första gången i magen. Wow, vilken häftig upplevelse det måste vara. Det var kul att höra henne berätta om sin graviditet när jag var en liten fjärt i hennes mage:o)


Jag känner att jag har svårt att relatera till det faktum att jag faktiskt är gravid. Det beror nog på att det inte syns eller känns något. Hela situationen är fortfarande så overklig, vi har som sagt kämpat i så många år och nu är vi här. Helt galet....svårt att förklara. Jag är så oerhört lycklig, men jag tror inte att jag kan släppa loss den känslan än till 100 %. Det är nog ett sätt att skydda mig själv mot de faror som fortfarande lurar. Men samtidigt kan jag ofta fnissa till för mig själv och utbrista högt: 

- Jag är gravid!!!!!


Nästa nedräkning är till den 25 mars när vi ska göra  ultraljud nummer två...21 dagar kvar...

Av Jenny - 3 mars 2009 18:54

Jag kom till kontoret strax innan 14:00. Slank direkt in på Malins rum (hon arbetar som rekryteringsansvarig på det företag som sitter på samma våning som "oss") Hon var ju ledig förra veckan och hade blivit så chockad när hon fick veta att jag inte jobbade kvar längre. Hon kom fram och kramade om mig och stängde dörren. Vi satt och pratade en stund om allt. Hon ville ha min CV igen och vi ska äta lunch på tisdag, hon ska se om de kan hjälpa mig att få ett jobb. Hon är supergullig och vi har blivit mycket goda vänner sen vi lärde känna varandra för ca ett år sen.


Därefter gick jag in till kollegorna, det kändes konstigt att komma in på kontoret utan att gå fram till sitt skrivbord och börja jobba. Märklig känsla. Alla från styrelsen var där och tog leende emot mig, några kollegor var där också. Vi gick till matrummet och fikade. Jag fick även en present, en mullvadsfärgad keramikskål, jättefin. En av styrelsemedlemmarna som jag varit mest nerövs för att träffa sa att om vi får en flicka så skulle jag höra av mig. Han och hans fru har två döttrar och massor av barnkläder kvar i flera kartonger. Det uppskattade jag natrurligtvis. Såg på hans blick när jag kom att han var nerövs över hur jag skulle vara. Men jag har sen innan bestämt att inte bli bitter utan acceptera det som hänt och snarare se det som att det kommer leda till något bättre. Min tid fram till mötet med vår Stjärna ska vara fylld av lugn och ro och "må-bra-saker". Jag ska ta hand om mig själv och njuta av den extra tid jag fått. Om ett nytt jobb dyker upp, kommer det ändå vara mer på mina villkor.


De två senaste dagarna har jag inte känt lika mycket graviditetssymptom, vilket oroat mig. Men flera har sagt att vissa dagar känns det mindre. Men nu när jag kom hem började jag må illa igen, drack mitt beska örtte och vips var det borta. Så ljuvligt. Men samtidigt satt jag i soffan innan tedrickandet och mådde illa med ett leende på läpparna, hehe, jag är gravid. Det blir ju en bekräftelse på att allt är som det ska. Oron kommer komma och gå, men för det mesta är jag faktsikt lugn. Det finns inget jag kan göra, det är upp till min kropp.


Nu ska Magnus ge sig ut för att springa. Själv ska jag gå och lägga mig på soffan. Känner mig trött efter alla spänningar som varit i veckan. Imorgon har jag inget jag ska iväg på. Det känns så skönt, för vissa dagar vill jag bara helt kravlöst vara hemma och inte göra ett skvatt. Det enda jag måste göra imorgon är att posta till A-kassan, men det ska jag nog klara utan att säcka ihop;o)

Av Jenny - 3 mars 2009 13:13

Ska åka nu vilken minut som helst. Ska till kontoret för avtackning, känner mig nervös. Men det är klart det kommer gå bra. Bara det att situationen är lite speciell och jag känner mig lite osäker på hur jag ska vara (mig själv så klart, men...ja ni fattar) Ska posta lite till facket också, en ansökan angående inkomstförsäkringen så jag får högre a-kassa.


Skriver mer när jag kommer hem, håll tummarna att jag och Lilla Stjärnan står pall;o) Snart är det över...


Kram till er alla.

Av Jenny - 2 mars 2009 17:13

Idag har jag varit på arbetsförmedlingen och jag måste säga att jag återigen har fått det bekräftat: personalen på arbetsförmedlingen är ett gäng inkompetenta idioter!! Igår skrev jag in mig på deras hemsida, jag tillhör ett område som har försöksperiod med att skriva in sig med hjälp av bank-ID alternativt ID-Matris (som man får av arbetsförmedlingen) Då jag har bank-ID loggade jag in med den. Några dagar tidigare mailade jag till "min" arbetsförmedling och frågade om jag även ska boka in tid till en  handläggare. Fick svar att jag inte behövde det, utan att jag ska komma på måndag (idag) min första arbetslösa dag så ska de ordna allt.


Sagt och gjort, jag skrev in mig hemma igår för att slippa sitta där och göra det (blir ju hungrig och kissnödig hela tiden). När jag kom till avsnittet att boka in tid hos handläggare, hoppade jag över den delen eftersom det var den informationen jag fått via mail häromdagen.


Åkte dit imorse när de öppnade. Först får man stå i lång kö. Då är det en av de anställda som går genom hela kön och frågar om folks ärenden för att effektivisera. Det reagerade jag starkt på då jag anser att de bryter mot människor integritet att ha ett sådant system. De visar ingen respekt eller hänsyn till att vissa kanske inte vill berätta så alla hör. Märktes att flera besökare kände sig obekväma i situationen, försökte viska för att ingen skulle höra.


Fick prata med en donna till slut, gick in på ett rum. Jag var på väg att stänga dörren då hon snabbt sa att jag inte behövde stänga den. Återigen, jag kanske inte vill att alla andra ska höra om min situation (puckon!) Hon sa att hon inte kunde se att jag anmält mig via nätet. Konstigt tyckte jag för jag satt nästan en timme igår och fyllde i hela min livs historia. Hon sa att jag får göra om det. Då svarade jag att det inte kan vara möjligt att de inte kan se, jag använde ju min bank-ID och fyllde i alla mina tidigare anställningar och utbildningar mm. Hon hade aldrig hört talas om att man kan logga in med Bank-ID?!

-Eeh, det var ju konstigt, sa jag, det står ju på er hemsida???!!


Jag vägrade sätta mig och göra om allt. Hon sa då: 

-Jaha, då får jag väl gå och hämta min chef. För jag kan inte göra något.

-Ja, gör du det, svarade jag (idiot la jag till inombords)


Hon kom tillbaka med två personer, två män. Jag förklarde läget.

-Aha, sa den ena och vände sig till donnan. Du måste gå in här (visade på datorn) för att hitta Jennys anmälan. 

HA, tänkte jag elakt om donnan, där fick du för att du inte har koll.


Det visade sig dock att min anmälan inte var fullständig. Jag förklarade att jag varit i kontakt med en av deras kollegor som sa att jag inte behövde boka in tid till handläggare då jag skulle komma på måndag (idag). Då förklarde de för mig (de två männen var de första trevliga personerna med intelligens som jag träffat på en arbetsförmedling någon gång) att jag tyvärr blivit felinformead. Jag skulle ha bokat in tid via nätet, min anmälan till A-kassan skulle ändå registreras from idag. Dvs jag hade inte ens behövt åka dit idag!!! Jag svarade att det nog vore bra att informera all personal på arbetsförmedlingen om vad som gäller. Samtidigt borde informationen på hemsidan vara mer tydlig. Vi som blivit arbetslösa kastas runt tillräckligt som det är mellan olika institutioner. Glädjande nog höll de med om det. Hörde när jag gick ut från rummet att de fortsatte att prata sinsemellan om dessa brister....hm kanske inte var så dumt att säga ifrån, det kan ju leda till att det blir förbättringar.


Nåväl, jag fick en ID-matris att logga in med så jag kunde slutföra min anmälan på plats. Fick hjälp av en annan man som som återigen inte hade koll. Han avbröt mig hela tiden när jag skulle svara på frågorna. Mumlade vid ett tillfälle att det vore enklare om han kunde lyssna!!! Han hörde naturligtvis inte vad jag sa. Jag påpekade några brister med deras sidor som inte är självklara. Han sa att han hade varit med från starten minsann och byggt upp allt (jaja, men det var inte det jag påpekade, föresten desto mer anledning att ta åt sig kritiken) Men han erkände till slut att de fått många klagomål....


Jag var helt slut när jag en timme senare åkte hem. Fy fan för dessa ställen som saknar all form av kompetens och förståelse för människors situation. Herregud, man måste ju säga ifrån när systemet inte fungerar, det är otroligt viktigt att det rättas till så att de arbetssökande får rätt information. Jag accepterar inte att bli behandlad som om jag inte vet vad jag pratar om. Säger alltid vad jag tycker och tänker. Jag har inte alltid rätt, men i det här läget vek jag inte en tum. Det får banne mig vara nog, det är inte första gången jag stött på de här typerna av problem på en arbetsförmedling.


Sa till Lilla Stjärna att nu har du varit på arbetsförmedlingen för första gången, måtte det inte bli fler....


Ååh, vad skönt det var att få gnälla av sig rejält!!!  TACK!


Magnus ringde precis, han är i affären på väg hem från jobbet. Han ska steka pannkakor som vi ska äta med nyinköpt ekologisk blåbärssylt som inte är sötat med 50 % socker, utan med koncentrat från äppeljuice. Tänk att en sådan dag kan få ett sånt lyxigt och bra slut:o) MUMS!

Av Jenny - 1 mars 2009 16:37

Har nu äntrat 7:e veckan i min graviditet och det känns bra. Har senaste dagarna som sagt börjat må lite illa. Men inte så allvaraligt. Vips så är jag hungrig igen. Men jag har verkligen helt olika sug. Först var det ägg som  ni minns, sen var det makrill i tomatsås på macka (är fortfarande något jag kan bli toksugen på). Grillad kyckling är jag konstanst sugen på och igår höll jag på att dö om jag inte fick en smoothie (vilket jag fick av min kära man:o)


Vecka 7

Embryot kan nu röra sig lite. Det växer fort. Ögonen kan urskiljas som fördjupningar. Händer och fötter ser ut som små paddlar. Handled skapas och framtarmen utvecklas till magsäck. Hjärnan börjar dela sig i två hjärnhalvor. Embryot har en svans. Hjärtat slår och höger och vänster kammare bildas. Blodet strömmar fritt mellan hjärtats fyra rum.

Längd huvud till stjärt 13 mm.


Igår åkte vi iväg till Kungens kurva, jag satt en stund i hallen innan vi åkte för jag mådde illa. Men så fort vi kom ut gick det över. Vi började med Heron City, där Magnus klippte sig. Sen var vi hungriga båda två (konstigt att jag var hungrig....) och gick till Pizza Hut. Då fick jag äntligen chansen att frossa i kyckling genom att beställa en Caesarsallad med grillat kycklingbröst och massa grovrivna parmesanbitar. ÅÅÅÅÅHHHHH, jag höll på att dööööö så gott det var. Jag är helt galen i Caesarsallad....och därmed även kräsen, vet precis hur jag vill ha den. Rynkar direkt på näsan om jag äter det någonstans där de inte har koll på hur den ska göras. Magnus åt däremot pizza. Till förrätt åt vi vitlöksbröd och till efterrätt mjukglass med chokladsås. Snacka om nöjd i magen när vi gick därifrån.


Vi kollade runt en del på digitalkamerar, shit vilken djungel. Det kryllar av märken ocoh finesser. Vi bestämde oss för att kolla på nätet efter tips innan vi slår till. Kollade gåstavar till mig också, men då var jag så trött att jag inte orkade. Vi skulle ju även veckohandla så jag behövde spara mina krafter till det. 


På kvällen blev det film och mys (det var även då jag fick min superviktiga smoothie, hihi)


Idag strålade solen in genom fönstet när vi gick upp. Det blev frukost och sen en långpromenad på över en timme, superskönt var det. Har inte mått illa en endaste gång idag......än. Och det är jag tacksam för. Vi har lagat världens godaste fiskgratäng som vi glupskt mumsade i oss medan vi stönade med jämna mellanrum. Haha, tur att ingen hörde oss, de hade nog undrat vad tusan vi höll på med.


Nu är det dags för GLASS:o)


En bild på hur embryot ser ut vecka 7.


Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7
8
9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards