Direktlänk till inlägg 13 april 2009

Påskhelgen

Av Jenny - 13 april 2009 13:28

Nu har vi anlänt till Falkenberg, vi kom igår kväll och var så trötta att vi stöp i säng innan 22.


På långfredagen åkte vi till Mariefred efter lunch. Vi stannade först vid Kungens kurva för att kolla på skor. Både Magnus och jag behöver nya skor att ha på sommaren. Jag hittade tre par tygskor som var supersköna och supersnygga (enligt mig;o) Magnus köpte ett par finskor att ha på jobbet till sin kostym och ett par sneakers. Vi var kanonnöjda båda två. Lassade in i bilen och brummade vidare söderut. Vi lyssnade på ljudboken, Förföljd, som är så bra och spännande. 


Det var så skönt att kliva ur bilen och dra in doften av skog. Vi gjorde egen pizza till kvällsmat och sen blev det ganska tidigt i säng. På påskafton kom Magnus faster på förmiddagen för att fira med oss. Vi åkte hela familjen till Gripsholms slott som hade extraöppet under påskhelgen. Vi gick på guidad visning med en väldigt duktig guide. Det var så intressant. Jag älskar historia och suger in allt som en svamp. Måste även ta på allt som är så gammalt, är så faschinerad över att kunna känna på föremål som andra känt på för över 500 år sen. Efter turen blev det glass i solen och sen hem till stugan igen. Magnus syster och sambo kom lite senare. Tyvärr kom inte bonusmoster, hon var lite krasslig.


Magnus mamma hade förberett med att lägga in sill och gravat lax dagen innan. Sen stod hon och jag i flera timmar och lagade till en enorm påskbuffé som hon hittat i tidningen Hemmets Journal. Vi gjorde spenattimbal, potatispaté, skarpsås, quinoabröd, örtbröd med flingsalt och olivolja, kyckling marinerat med citrongräs och chilli i ugn (som blev så mört att man knappt behövde tugga), fläskfilé i ugn, fruktig sallad med sparris och ananas, ägghalvor. Plus citronsill, senapssill, ansjovis, gravad lax som redan var klart. Magnus mamma hade även gjort egen citrussnaps. Gissa om det var gott att hugga in på buffén:o) Jag tog kort på alla rätter men fick inte med sladden att kunna lägga in på datorn, så jag får visa lite bilder när vi kommer hem istället. Vi åt så vi storknade hela bunten, det var definitivt en av de godaste påskbufféer jag ätit någonsin. Kände mig så stolt som var delaktig i att laga maten. Svärmor och jag var ett bra team.


Senare på kvällen tittade vi på filmen Parfymen. Den utspelas i 1700-talets Paris och handlar om Jean-Baptiste Grenouille, som utvecklar ett överlägset luktsinne som han använder för att skapa världens finaste parfymer. Men hans sökande efter den ultimata doften gör att han måste ta till drastiska handlingar. Det är en väldigt vacker och snygg film rent fotografiskt. En, för mig, okänd skådespelare gör en grymt bra insasts som den väldigt speciella Jean-Baptiste. Otroligt bra handling hela vägen, jag var trollbunden från början till slut.


Det blev sent i säng, men vi hade otroligt trevligt så det gjorde inget:o) Sov lite halvdåligt pga all mat och godis som kroppen kämpade att med att smälta. Vaknade tidigt och var hungrig...igen. Kroppen är intressant på det viset. Kan ofta känna mer hunger dagen efter man svullat.


Vi åt frukost och umgicks på förmiddagen innan det var dags för avfärd mot västkusten. Vi kom iväg strax efter 13. Det var lite drygt att köra, jag var trött som en gnu. Höll på att somna flera gånger medan Magnus körde och vi lyssnade på ljudboken. Nu förstår jag att små barn somnar när man läser god natt sagor:o) Vi turades om att köra och var framme strax innan 20. Vi åt lite kvällsmat, sen var det i princip sängen som gällde. Somnade som två små grisar och vaknade äntligen utvilad i morse. Mamma och jag har tagit en promenad och Magnus har sprungit. Nu ska vi snart äta lunch. Jan bygger och renoverar för fullt, de ska renovera båda sina toaletter/badrum i huset. Njuter av doften från havet, här sprakar våren.

 
 
Emelie

Emelie

13 april 2009 14:01

Låter som en underbar påskhelg med nära och kära! Kram!

http://semlesara.wordpress.com

 
Ingen bild

Jeanette

13 april 2009 18:26

tjohej hoppas ni får en bra vecka ja härligt med doft fr havet Nu ska jag kolla Marley kram och hälsa

 
Ingen bild

Fru Papagelos

13 april 2009 20:37

Jag såg parfymen för något år sen.
En bra och annorlunda film, stundtals väldig osmaklig men som du säger fint filmad.
jag gick och funderade på den flera dagar efter och faktiskt till och från även efter det.
Hoppas ni har det bra hos mor kul att ha er lite närmare:)
Kram Anna

 
Ingen bild

Sara W

14 april 2009 13:09

Hej vännen, låter som om ni haft det bra:) Köpte den där lampcentreraren, vilket helvete det var att få allt på plats, men det gick till slut hihi... Hälsa din mamma och Jan/ Kram på dig

 
Jenny

Jenny

14 april 2009 16:05

Haha, ja lampcentreraren var bökig att få upp för oss också. Magnus svor några fina ramsor:o)

Mor & Jan hälsar tillbaka!

Kram!

http://barnlangtan.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Maja

15 april 2009 11:09

Om du tyckte om filmen sâ kommer du att älska boken, den är hundra gânger bättre (som vanligt ;-)). Den är otroligt bra skriven av Patrick Süskind, man lever sig in i figuren Jean-Baptiste pâ ett helt annat sätt än vad man gör dâ man ser filmen. Läs den eller lyssna pâ den :-)!

 
Ingen bild

Ulrika

15 april 2009 11:21

Hej Jenny
Jag måste bara kommentera vad Magnus köpte; finskor, alltså sådana man har på fötterna, inte tjejer från Finland?? hehe. Det var roligt att läsa vad han skulle ha tjejerna till ... kostym m.m hehe!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards