Direktlänk till inlägg 16 april 2009

Matt och rödgråten, men lite lugnare

Av Jenny - 16 april 2009 13:09

Imorse hade jag ytterligare flytning, fast mer beigefärgad. Både igår och idag har de kommit i samband med att jag gjort nummer två för att utrycka mig rumsrent. Brast i gråt av ren frustration. Däremellan har det inte synts någonting vid "vanliga" toabesök. Men hugg i magen som kommit och gått förstärkte min oro så jag ringde min barnmorska. Lämnade ett meddelande och väntade att hon skulle ringa upp. Under tiden kände jag en otålighet att jag bestämde mig för att även ringa MVC i Falkenberg. Fick prata med en barnmorksa som var kall och okänslig. Jag förklarade att jag var här och hälsade på min mamma, gravid genom IVF och nu fått färgade flytningar och rädd att allt inte är som det ska. Hon svarade bara att jag måste vända mig till gynmottagningen i Varberg eller Halmstad, ingenting för att dämpa min oro genom kunnig rådgivning.

- Jaha, sa jag bara lite förvånat och osäkert.

- Ja, lycka till då, sa hon och avslutade samtalet.

Kände mig så illa bemött och blev ledsen, men började inte gråta. När mamma kom in och frågade hon vad de hade sagt, blev hon arg när jag berättade. Kärringen kunde väl åtminstone ge mig ett telefonnnummer jag skulle ringa.


Vi letade upp det själva och jag ringde Varberg. Då fick jag äntligen prata med en jätterar barnmorska som ställde massa frågor. Hon förstod så väl att jag kände oro då vi kämpat så länge för att lyckas bli gravida. Så länge det inte kommer rent blod tyckte hon jag skulle avvakta, men blir det så är jag välkommen att ringa tillbaka. Hon gav mig växelnumret ifall det sker på kväll eller helg och sa att de har sökare på sig. Men hon trodde allt var helt normalt och att huggen i magen är för att lvimodern växer och drar för fullt nu. Att äntligen bli vänligt bemött när jag inte mådde bra, blev för mycket för mina svallande hormonkänsliga nerver. Jag brast återigen i gråt så det skvalade. Det var ändå skönt, för det var länge sen jag grät så rejält, det lättade en del på trycket.


Min fina vän Anna som jag var hos igår blev orolig när hon läste min blogg så hon ringde mig idag, vi pratade länge. Hon hade tom googlat för att hitta svar på mina symptom. Hon delade med sig av sina erfarenheter från sina egna graviditeter. Tack Anna, det hjälpte massor att prata med dig!


För en liten stund sen ringde även min alldeles egna barnmorska. Hon sa ungefär samma saker som barnmorskan i Varberg. Att ljusrosa flytningar förekommer hos vissa, men ingen vet egentligen varför. Huggen är garanterat livmodern som växer. Men om jag får värre symptom ska jag absolut kontakta Varberg igen, men hon trodde inte det var någon fara. Vi ska ju ses på måndag. Hon sa att vi först ska fösöka lyssna på bebisens hjärta och om det inte hörs något (inte alltid det gör det i vecka 14) så kollar vi med ultraljud. Hon lovade att vi när vi går därifrån ska ha fått en bekräftelse på att bebisen lever och mår bra.


Sen kan ni gissa tre gånger vad jag gjorde igen....böla så klart. Jag är så labil idag, har gråtit så enormt mycket. Känslorna svallar och så här jäkla nojig har jag inte varit en enda gång sen jag blev gravid. Nu skulle jag ju gå in i en lugnare period av min graviditet, jo tjena. Men som jag skrev i förra inlägget, inerst inne känner jag en känsla av att allt är som det ska. Magnus satte sitt öra tätt mot min mage igår och idag och sa att han hörde pickande ljud, som ett hjärta som slog fort. Jag har ingen aning om det är möjligt att höra, det ska jag fråga på måndag. Beroende på hur barnet ligger kan man höra tidigare och lättare på vissa magar har jag dock läst.


Känner mig något lugnare och trött, har lite huvudvärk som ligger och lurar bakom ena ögat, på grund av alla spänningar sen igår. Jag har gjort vad jag kan, nu kan jag inte göra mer än att bara ta det lugnt och invänta måndagens besök på MVC.


Tack Emelie, Pia och Jenny för era kommentarer!!!


Nu ropar mamma att maten är klar, sen ska Magnus och jag eventuellt åka iväg och kollar på bilar.......kanske jag tigger till mig en glass också....

 
 
Ingen bild

Sara W

16 april 2009 13:25

Hej min vän! Förstår din oro och finns här om du behöver prata. Jag tror att du inte behöver oroa dig, det ska vara ganska vanligt med lite rosa- brunaflytningar, en del har till och med som vanlig mens fast sparsammare. Det är nog ingen fara, det känner jag på mig/ många kramar till dig

 
Ingen bild

Ulrika

16 april 2009 13:36

Jag har läst och även hört från läkare att det kan hugga i magen OCH att det beror på att livmorden eller fostret rör på sig!
Alltså ingen fara med huggen, men jag förstår att du är orolig för flytningarna. Det skulle jag också vara!
Hoppas du kan kan vara så lugn som man bara kan i denna situationen och tänka på allt positivt som barnmorskorna har berättat för dig!
Må väl!

 
Emelie

Emelie

16 april 2009 13:41

Stor kram till dig Jenny! Ta hand om dig i helgen och unna dig nåt riktigt roligt att göra och smarrigt att äta!

http://semlesara.wordpress.com

 
Ingen bild

Jeanette

16 april 2009 13:48

Hej gumman Ja allt kommer bli bra ska du se kramis du vet att du kan ringa hälsa

 
Ingen bild

Maja

16 april 2009 14:51

Jag har 2 nära vänner som haft röd/bruna flytningar under sina graviditer och båda 2 slutade med en liten bebis efter normal gestationstid :-). Så jag tror inte att det är någon fara för dig! Men jag kommer iaf att hålla tummarna för dig (lite extra tur skadar aldrig :-)).

 
Ellen

Ellen

16 april 2009 16:59

*ger dig en kram*

Usch förstår din oro till 100%...man är å nojjig o man blir sååå orolig för minsta lilla...

Ibland så kan ja vara så nojjig o orolig att ja knappt vet vad som är sant eller inte...om ja ser i synen...ser sånt som inte finns..

Än idag så kollar ja på pappret efter ja har varit på toa för att se ifall..det är påfrestande för man vill ju verkligen njuta av o vara gravid...inte känna oro o vara ängslig hela tiden...

När var det du skulle på ultraljud?

Ja ska iväg den 18 maj o då hoppas ja att allt är som det ska vara o att min oro släpper o att ja vågar njuta mer o lita på att det kommer att gå vägen denna gång...

Hoppas att det inte har blivit nåt mer färgade flytningar för dig o att allt är som det ska..

Tänker på er...

Kram

http://jagochlivet.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Therese

16 april 2009 20:34

Hej min vän!!!
Inte läst på ett tag och blev orolig när jag höll på att läsa ikapp... förstår att du blir orolig... men skönt att det allt är som det ska och att stjärna verkar ligga bra där inne hos dig!!!
Ha så mysigt hos mamma nu och ät minst en glass!!!! Puss o kram

 
Mia

Mia

17 april 2009 07:35

Hej vännen!!

Usch, förstår din oro. Men som många andra skriver så är det nog inget att vara orolig för. Och det borde ju egentligen hugga, ja menar du har ju en liten bebis som växer i magen =)
Ta hand om dig nu, och hälsa Magnus.
Kram

http://miascrapparochler.blogg.se

 
replica watch

replica watch

19 juli 2010 13:56

Your idea coincides with mine and I think it's better.

http://www.watchesday.net/rolex-watches.html

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards