Direktlänk till inlägg 20 april 2009

Lycka!

Av Jenny - 20 april 2009 16:06

Jag åkte in till Slussen och mötte Magnus, vi tog en mumsig lunch på Muggen, där jag var med Alexandra för några veckor sen. Det är lite dyrt, men vansinnigt gott och därmed värt slantarna. Sen promenderade vi mot MVC, gående på den soliga sidan av vägen. Kände mig lite nervös men hyfsat lugn.


Vi satt en stund i väntrummet. Ett annat par kom in med en alldeles nyfödd bebis. Pappan tog upp den lille och la i sitt knä. Både Magnus och jag tittade på dem och log fånigt. Jag fick tårar i ögonen, tänkte på den dagen när vi sitter med vår lilla bebis på samma sätt. Förstår fortfarande inte att det faktiskt kommer komma ut en liten bebis, på riktigt, skapad av våra gemensamma gener!!


Vi fick komma in nästan på en gång. Vi började med att prata lite om oron som varit. Sen frågade hon om jag börjat med järntillskottet. Jag sa då att jag tar flytande istället för tabletterna. Glädjande nog verkade hon anse det helt ok. Har ju hört om barnmorskor som blir lite griniga för att deras patieneter inte tar det som de får rekomenderat. Hon bad mig bara ta med flaskan till nästa gång (jag hade glömt namnet) så hon kan kolla hur mycket jag får i mig mm.


Sen var det äntligen dags att kravla sig upp på britsen. Drog upp tröjan och drog ner byxorna en bit. Fick samma slags gele på magen som man får vid ultraljud. Hon hade en stav kopplad till en liten manick med högtalare. Hon förde runt staven över magen för att leta efter hjärtljudet. Hon sa att då jag är smal så är chansen större att höra, men lovade återigen ultraljud om det inte skulle lyckas. Oftast låter hjärtat väldigt avlägset så här tidigt, kan vara svårt att uppfatta. Jag låg och andades lugnt medan mitt eget hjärta bultade hårt. Hon lyssnade lite för högt upp gissade jag, borde prova längre ner (Magnus sa efteråt att han tänkte samma sak). Efter ett par minuter sa hon att hon skulle lyssna längre ner mot blygdbenet. Hon hann knappt sätta ner staven mot magen så hörde vi hjärtljuden. Hon lät nästan förvånad över hur bra det lät:

- Åh, här är hjärtat, det låter otroligt bra och tydligt, va roligt. Hjärtat slår med 145-148 slag i minuten, helt normalt.

Lyckan visste inga gränser, det gick inte att hålla emot gråten, jag grät som ett barn. Men kämpade ändå emot för magen började hoppa och det brusar för mycket i apparaten då.


Magnus tog fram mobilen och spelade in ljudet, vår Lilla Stjärnas hjärtslag. Det var en otrolig upplevelse, jag hade inte riktigt förväntat mig det. Att få höra ett ljud från vår lilla bebis var obeskrivligt.


I hissen på väg ner lyssnade vi på inspelningen, jag bubblade av glädje när jag hörde de tydliga hjärtslagen. Vi ska se om det går att lägga upp ljudfilen på min blogg ikväll så får ni som är intresserade också höra.


Vi firade med att gå och fika på ett bageri vid Mariatorget. Vi satt där och mumsade chokladmuffins, maräng och chokladboll och skämtade och pussades som två nykära tonåringar.

 
 
Ingen bild

Anna T

20 april 2009 16:17

Vad underbart att få höra hjärtljuden!!
Skönt att allt gått bra, precis som jag trodde!
Tänk vilka volter lilla stjärnan måste göra nu när mamma o pappa fått höra hjärtljuden.
Kramar Anna

 
Ingen bild

Jeanette

20 april 2009 16:28

Oj vad skoj bra att allt känns o var bra Men förstår din oro gumman väntar på ljudfilen av stjärnans hjärtslag Kramis på er tre

 
Emelie

Emelie

20 april 2009 17:01

Åhh vilken lycka! Vad skönt att få allt bekräftat! Skulle vara jätteskoj att höra ljudfilen. Och tack för tipset, det måste vi med spela in på nästa besök hos bm. Stor kram!!

http://semlesara.wordpress.com

 
Ingen bild

Sara W

20 april 2009 17:02

Å vad härligt att höra, så underbart:)Kram på dig

 
Ida

Ida

20 april 2009 17:12

Gud va mysigt! :)

Vilket mvc går du på?

http://fixit.blogg.se

 
Ida

Ida

20 april 2009 17:13

den uppgången blir bra klockan 14 :) Ska bli jätteskoj att se dig! Kram

http://fixit.blogg.se

 
Ingen bild

Britt-Inger

20 april 2009 18:01

Å vad lycklig jag blir att det gick bra på MVC - en ivrig Liten Stjärna har ni hört hjärtljuden på. Många kramar å pussar till er 3./Britt-Inger

 
Ingen bild

sandra

20 april 2009 18:35

Hej gumman!
Åh va underbart! Jag blir så lycklig när jag läser din blogg! Jag vill jätte gärna höra hjärtslagen, va myyyysig!
Kram till er alla tre!
Sandra

 
Mia

Mia

20 april 2009 18:50

Åh vad härligt att höra att allt gått bra. Jag får genast en liten tår i ögat och gåshud på armarna, underbart!!!

Kram

http://miascrapparochler.blogg.se

 
Ingen bild

jarven

20 april 2009 20:07

Underbart! Tårar! Leende! Glädje! Lycka! Förväntan! = Sammanfattar mina känslor! Kramar till er tre!

 
Ingen bild

Linda

21 april 2009 07:59

Vad roligt och skönt att få en bekräftelse på att allt är bra! Kramar Linda

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards