Alla inlägg under april 2009

Av Jenny - 24 april 2009 09:11

Vill gärna tillägga att receptet nedan kommer från boken:

"Klaras bästa mat för gravida" Jag fick den av mamma nu i påsk. Och jag måste säga att jag är frälst. Man behöver verkligen inte vara gravid för att uppskatta den. Recepten är goda, hälsosamma och enkla, precis som jag vill ha det:o) Ostkakan och mina muffins jag bakade häromdagen är hämtade från samma bok.


Så den vill jag passa på att tipsa om när jag ändå är i farten.

Av Jenny - 24 april 2009 08:45

Godmorgon, idag blev det sovmorgon, vaknade 08:10;o) Det var skönt att få sova ut lite. Kom hem ganska sent från bion igår. Tänkte börja dagen med att dela med mig av den godaste chokladmoussen, gör den i helgen!


Snabb Chokladmousse

100 g mörk choklad, cirka 70 % kakaohalt

2 ägg

2 msk socker

2 dl vispgrädde


1. Smält chokladen i vattenbad eller i micro (jag föredrar vattenbad)

2. Vispa ägg och socker fluffigt.

3. Vispa grädden i egen skål fluffigt (tills du kan vända skålen och det inte ramlar ut)

4. Blanda ihop den smälta chokladen med äggsmeten så det blandas ordentligt till en brun blank smet.

5. Tillsätt grädden, vänd ner den och blanda försiktikt med en slickepott eller sked.

6. Häll upp i portionsglas och servera direkt eller kyl den en stund.


Voila!


Tips på topping

¤ Alexandra föreslog att det skulle varit gott med hackade chokladbitar i smeten (jag höll med)

¤ Tina frysta bär (eller färska natruligtvis) och lägg på toppen

¤ Rivet limeskal

¤ Rivet apelsinskal

¤ Riven choklad

¤ Mald kardemumma

¤ Citronmelissblad

Av Jenny - 23 april 2009 19:09

Det var så kul att ha Alexandra här. Hon gillade maten jag lagat. La även till ungsrostade färska rödbetor och en sallad gjord på ruccola, bladspenat, avocado och coctailtomater.


Efter maten gjorde jag chokladmoussen. Vad kan jag säga om den....förmodligen en av de godaste jäkla chokladmousse jag ätit. Alexandra sa flera gånger att den var så god så god:o). Den var så len att att jag inte sett på maken. Kan lägga ut receptet om någon är intresserad.


Sen tog vi en promenad i Örby och frossade i hus, vi gillar det båda två. Det var otroligt varmt och skönt. Jag fick skala av mig ett par lager kläder, men det gjorde jag med glädje. Fick faktiskt lite ont i svanskotan igen efter en stund, trodde den värken var över nu. Men den gjorde sig påmind igen, så det var skönt att slå sig ner när vi kom hem igen. Jag blir så andfådd nu också, flåsar som en snuskgubbe när jag går och ska prata samtidigt. Alexandra häpnade över att min mage blev större efter ett par timmar, den blir ju det framåt eftermiddagen varje dag:o)


Magnus kom hem nu, han hade varit på Pralinhuset och köpt tryfflar åt oss båda, snyggt inslaget i ett paket. Åh, jag älskar tryfflar och det vet han. 

- Ingen alkohol i och inga nötter, säger han alltid när han beställer.

Det där med ingen alkohol har faktiskt inget med graviditeten att göra, jag avskyr choklad med alkohol i. Och nötter tål jag inte.


Magnus ringde från jobbet idag och undrade om jag ville hitta på något ikväll. Absolut, sa jag. Han sa att han har så dåligt samvete för att han har jobbat så mycket den här veckan, vi har knappt hunnit umgås. Men det är ok, så gulligt av honom att tänka på det i alla fall, att inte ta för givet att det är ok. Så nu ska vi dra iväg på bio om en timme och se Män som hatar kvinnor, yaaaay! Vi har läst alla böckerna båda två, så det är med stor glädje och förväntan vi ska se filmen. Alla vi känner som sett den har gillat den, även de som läst böckerna. Min personliga recension kommer imorgon. 


Ha en underbar kväll i den vackra kvällssolen!

Av Jenny - 23 april 2009 12:03

Nu är det hyfsat städat och fint här hemma. Om en timme kommer Alexandra, så jag ska snart förbereda lunchen. Ska göra lax i ugn med ugnsrostad potatis och morötter. Älskar kalla såser till fisk så jag gör en creme fraiche sås med lite lime och sweet cilli i. Till efterrätt ska jag göra en chokladmousse. Slurp!


Ska bli kul med lite besök, erftersom Alexandra jobbar skift så kan man träffa henne så här mitt på blanka förmiddagen. Sen går vi nog ut på en promenad så man får rastas lite. Det är så skönt idag, huvudvärken borta. 99 gånger av 100 är den borta efter en god natts sömn (sen kan man ju diskutera om föregående natt var god;o) Ett fåtal gånger sitter värken i två dagar i sträck, då är jag nästan beredd att hoppa från balkongen i ren desperation.


Ok, dags att gå ut i köket och kavla upp ärmarna.....hm...har ju linne på mig....vad ska jag då kavla upp?! (guuud vad tråkig humor jag har ibland) Ber allra ödmjukast om ursäkt för detta;o)

Av Jenny - 23 april 2009 09:12

Igår kväll smög sig min förbannade migrän på igen. Hörde vid ett tillfälle hur telefonen ringde långt borta, men det fanns inte på världskartan att jag kunde gå upp och svara. Hörde på telefonsvararen att det var bonusmoster. Här får du svaret varför tråkmånsen Jenny inte svarade;o)


Min migrän är ändå inte lika jävlig som den var förr, innan bettskena och behandling. Men när den väl kommer är det ändå en sådan konstig och obehaglig värk ihop med förlamande trötthet. Låg som en zoombie på soffan, tog värktabletter och släpade mig till sängen. Men sen var det ju kört att somna. Som jag skrev igår så skulle ju ytterdörren vara olåst för att Magnus glömt nycklarna. Jag brukar ibland sova med en eller två öronproppar (sover oftast på ena sidan, därav en öronpropp). Ligger aldrig på rygg, men gjorde det ändå för att kunna lyssna efter ljud. Somnade till några sekunder vid ett tillfälle och vaknade av att jag SNARKADE till!!! Sen inbillade jag mig vid flera tillfällen att både yxmördare och seriemördare tassade omkring i lägenheten för att överumpla mig. Min fantasi kan verkligen skena som en panikslagen häst. Fick sms av Magnus att han var på väg hem. Då först rullade jag över på sidan för att försöka somna, tänkte att han hinner kanske rädda livet på mig om en seriemördare hinner före.


Plötsligt hör jag ett ljud, sätter mig upp i sängen, någon smyger utanför sovrumsdörren. Det är väl Magnus. Jag ville inte göra samma misstag som blåsta kärringar i skräckfilmer genom att ropa:

- Hallåååå, är det någon dääääär......älskling, är det duuuuu...

Han kom in i sovrummet och la sig. Hm, undrar om seriemördare vill sova en stund innan de sätter igång med slakten...


Tjuvkikade och såg så klart min kära man försvinna in i drömmarnas land. Den obligatoriska alkoholdoften började sprida sig så till den grad att jag kände att här går det inte att somna nu. Tog mitt täcke och kudde och trippade på tå bort till gästrummet där vår underbara Hästens står. Kände först på ytterdörren att den säkert var låst, SEN somnade jag äntligen.


Vaknade i morse och hörde hur Magnus smög så gott han kunde i köket, jag gick upp. Han log och såg väldigt pigg och fräsch ut. Han hade inte druckit mycket alls igår, när jag förklarade varför jag dragit på natten. Han berättade om kvällen och de hade ätit så gott att jag dreglade (som vanligt) när han förklarade menyn. De hade varit på Berns och ätit japansk avsmakningsmeny med bland annat sushi, som jag äääälskar. De kom in med stora fat som alla själva fick plocka ifrån. Är det inte som en dröm så säg. Berättade om min skräckfilmsnatt och Magnus skrattade, men förstod till 100 %, han är nämligen likadan, hihi.

Av Jenny - 22 april 2009 16:56

Har hällt upp lite frysta jordgubbar i en skål och väntar på att de ska tina. Till det ska jag äta naturell yoghurt och linfrön och antingen banan eller flingor. Äter ca två teskedar linfrön varje dag och magen har varit i topptrim länge nu. Hoppas det håller i sig, vet att man kan få problem under graviditeten.


Har en begynnande huvudvärk som kommer från spänningar i nacken. Typiskt att det är just idag när Magnus inte kommer hem förrän sent ikväll när jag somnat. Han brukar massera rygg och axlar och ibland ansiktet när jag har ont, det hjälper så bra. Resten av städningen får vänta till imorgon. Då kommer min föredetta kollega Alexandra och hälsar på. Vi jobbade ihop för ca fyra år sen och håller fortfarande kontakten. Vi bor rätt nära varandra så hon kommer hit imorgon och äter lunch. Det ska bli trevligt. Sist åt vi ju så vi storkna på Muggen på söder;o)


Igår gjorde jag min utrensning. Städade undan alla tröjor och byxor jag inte kan ha längre och gjorde plats för mer gravidvänliga kläder inklusive allt fint jag fått låna av Anna. Känns toppenbra nu när jag drar ut lådorna och kan ta översta plagget om jag vill utan att behöva gräva omkring för att hitta något som passar.


Har plöjt ett par Ugly Betty-avsnitt också. Ska se om jordgubbarna tinat och äta lite till nästa avsnitt.


Av Jenny - 22 april 2009 13:34

Jaha, då har jag varit i stan och pinkat i en burk och åkt hem igen...min vardag är fylld av intressanta händelser;o) På vägen dit trodde jag att jag skulle pinka genom öronen, så nödig var jag. Var riktigt stolt över att jag klarat att hålla mig i fyra timmar. Magnus som åkte lite senare till jobbet imorse, körde en nyhetsuppläsning för mig på norska efter frukost. Jag låg i soffan (tittade på Nyhetsmorgon) och höll på att garva ihjäl mig:

- Sluta! Jag kissar på mig, tjöt jag plågat.

Ibland är han så jäkla rolig att jag inte vet vart jag ska ta vägen.


Ikväll ska han ut och äta med vänner. När jag lämande MVC ringde han och sa att han glömt nycklarna hemma. Suck, jag har inte lust att bli väckt inatt och gå ner tre trappor för att öppna porten (herregud, jag kan ju skrämma någon om de ser mig den tiden på dygnet). Så han fick hoppa på tunnelbanan och åka två hållplatser till mig och hämta nyckeln som går till porten. Så får ytterdörren vara olåst. Jag befinner mig oftast i komatillstånd så fort klockan passerat 22.


Har precis ätit lunch, kyckling och ris från igår. Nu ska jag rengöra badkaret och jaga runt i lägenheten med dammsugaren. SEN ska jag slänga mig i soffan och köra "Ugly Betty-maraton". 

Av Jenny - 22 april 2009 08:23

Jag misstänker sen några dagar tillbaka att jag kanske har urinvägsinfektion. Pratade med min barnmorksa precis och hon sa att jag absolut ska komma och lämna ett prov idag för att kolla. Det är viktigt att behandla UVI när man är gravid annars finns risken att det kan gå upp i njurarna. Senare i graviditeten kan det även leda till för tidig födsel, men den risken föreligger knappast hos mig:o)


Problemet är bara att urinen som ska lämnas måste ha legat i blåsan i minst fyra timmar.....jag drack precis ett stort glas vatten. Var på toa vid 07:30 så jag måste nu knipa i tre timmar till. Barnmorskan lägger fram en remiss i receptionen, jag bestämde mig för att ta provet där istället för hemma. Jag har fasen ingen burk att pinka i heller.


Det kommer ta ca en vecka innan provsvaret kommer. Känns bra att göra det för att antingen utesluta eller behandla. Symptomen kan vara ganska diffusa, inte som när man var liten då det sved som fan. Det jag känner nu är att jag går ofta, känner mig tokkissnödig, men det kommer inte så mycket. Det huggvärker lite kring underlivet också.


Nu ska jag äta frukost och försöka att inte tänka på porlande bäckar....

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards