Alla inlägg under april 2009

Av Jenny - 10 april 2009 08:37

Idag är det långfredag, är glad att det inte är som förr. Då skulle barnen sitta finklädda, snälla och tysta hela dagen. Och inte en enda påskkärring såg jag igår. Minns när jag var liten, då var det stora grejen att vara påskkärring på skärtorsdagen och gå runt och ringa på, dela ut påskkort och få godis. Har jag missat nåt, gör barnen inte sånt längre? Eller bor det för många pensionärer här kanske;o) Det finns ett par jättefina förstorade bilder på mig i svart/vit, när jag var liten påskkärring. Men jag ville piffa till mig lite extra så jag tog en bläckpenna och målade ögonskugga på korten. Gissa om min kära mor blev överraskad....och framför allt glad? Nää, jag minns hur arg hon var, hihi. Men det hade varit kul att ha dem idag, så fy, dumma mig som gjorde så. Hmm, måste lägga till på min "att-göra-lista": "Rensa bort alla bläckpennor innan oktober"...


Magnus sover fortfarande, men jag går alltid upp senast 07:30 nu för tiden. Är som sagt vansinnigt morgonpigg, vilket jag inte klagar över. Älskar verkligen att kliva upp, allt är tyst och ljuset gör mig pigg. Det blir min lilla stund för mig själv innan dagen sätter igång.


Ja du Helena, nu skriver jag igen till dig:o) Jag undrar om du kanske har fel adress. Jag bytte efternamn när jag gifte mig, men det är fortfarande en yahoo-adress. För jag ser inte att du addat mig. Men vi kan väl göra så här. Skriv din msn-adress som kommentar på det här inlägget. Jag väljer att jag måste godkänna kommentarerna så ser ingen det. Sen tar jag bort det så klart. Vill inte gärna skriva ut min msn-adress öppet, för att delvis kunna vara anonym. Så addar jag dig istället. Bra va:o)


Jag väger mig varje fredagmorgon. Imorse vägde jag precis samma vikt som för en vecka sen. Hm...undrar om det är fel på vågen. När jag blev gravid hade jag gått ner ca 2 kilo, men det vet jag kan förekomma i början av graviditeten. Sen har jag sakta krypit upp gram efter gram. Men jag har fortfarande inte kommit upp i matchvikten. Min frisör berättade i och för sig att när hon var gravid gick hon knappt upp någonting förrän i sjunde månaden. Då for vikten upp med stormfart sa hon, mååååånga kilon. Äh, allt är nog i sin ordning. Jag väger mig mest för att jag gillar statistik.


Igår var det film på kanal 6, The longest yard. Den kanske är mer bekant med den töntiga svenska översättningen: Benknäckargänget. Såg den för första gången för flera år sen och det var då min första film jag såg med Adam Sandler - som jag gillade. Han var inte någon favorit innan dess för mig. I filmen spelar han en fotbollsstjärna som pga fyllekörning hamnar i fängelse. Han får i uppdrag av fängelsechefen att sätta ihop ett fotbollslag av fångarna. Sen ska de möta det sadistiska vaktlaget i en stor match som även ska sändas i tv. 

Den är mycket rolig och så klart emellanåt lite larvig. Men det är sköna karaktärer. Stora biffar med tjurnacke som blir uppfostrade som barn, underbart.


Jag vill önska alla en GLAD PÅSK! Och allt det där obligatoriska man ska säga: Ät inte för mycket godis, ägga upp er ordentligt, bla, bla, bla. 


Får se om jag skriver mer i helgen, ananrs återkommer jag när vi landat på västkusten. 


Skepp O´hoj!ANNONS
Av Jenny - 9 april 2009 13:06

Gick upp inatt för att gå på toaletten och hörde hur regnet föll mot fönsterblecket. Då log jag, det är världens underbaraste ljud att sova till, regn. Men då jag har öronproppar så fick jag endast njuta när jag var på toa.


Imorse åkte jag och handlade direkt efter frukost, skönt att ha det gjort så jag kan lufsa hemma resten av dagen. Har tvättat ytterligare två maskiner och börjat lägga fram det som ska packas ner. Jag älskar att åka iväg och att dagen innan packa och fixa. Har precis ätit lax till lunch (är helt tokig i lax) medan Al Bundy underhöll på tv.


Helena, om du läser det här. Jättekul att du hittat till min blogg. Jag skrev svar till dig under kommentarer på gårdagens inlägg. Men då jag är osäker på om du läser det så skriver jag här:o) Du kan väl adda mig igen på msn, jag har tappat några sen vi gjort om både dator och msn här hemma för ett bra tag sen. Skulle vara kul att ses och jag lånar gärna kläder av dig:o) Som sagt vi bor ju nära varandra. Jag kör till Farsta på ca 5 minuter.


Nu ska jag frossa i några Ugly Betty avsnitt på raken en stund. Men jag börjar nog med ett avsnitt av Desperate Housewives...tänk att jag har så mycket att stå i;o)

ANNONS
Av Jenny - 8 april 2009 20:45

Nu ikväll har jag pillat bort mina kompresser på magen och bröstet. Det gick bra och det har läkt jättefint, är som små sårskorpor. Fick lite blodad tand och bad Magnus, när han kom hem, att prova ta bort den på ryggen igen. Det gjorde ont (fattar inte varför det gör så ont på ryggen men inte så farligt på framsidan). Men vips så la han kompressen på bordet, den var borta. Sårskorpan följde med men det hade redan börjat bildas ett nytt hudlager under (fast tunt än så länge) så det var i alla fall torrt och fint. Känns toppen, nu kommer det gå som i ett nafs innan det är helt läkt. Har förträngt lite att svaret på analysen fortfarande väntar, ca tre veckor kvar. För det är ju så, bara för att jag nu har gjort detta och de är på analys så är jag så klart mer nervös än om jag inte hade gjort det.


Vi har mumsat på varm choklad med goda smörgåsar och nu ska jag snart ta lite fruktsallad innan det är dags att sova. Jag är så morgonpigg och så kvällstrött, riktigt tråkig att umgås med så fort klockan slagit 20:00;o)


Natti natti...
Av Jenny - 8 april 2009 17:14

Idag när jag klev upp bestämde jag mig för att ringa min vän Anna i Falkenberg. Det var ett tag sen vi pratade och vi ska ju ner nästa vecka och vi brukar försöka ses om det finns tid. En timme efter lunch gick jag för att hämta telefonen för att ringa. Precis då ringer telefonen.....det är Anna...


Det är ju helskumt att hon ringer precis när jag tänkte ringa henne och vi hörs inte varje dag. Snacka om tankeläsare eller ett sjätte sinne. Vi började samtalet med att prata om hur läskigt häftigt det är när två personer tänker samma tanke. Hur som helst, vi kom in på mammakläder, Anna har har två barn. Hon sa att hon skulle kolla igenom mammakläderna från sina graviditeter och att jag gärna får låna av henne. Åh, vad glad jag blev. Anna har väldigt god smak också så det blir ju en extra bonus;o) Om vi nu inte skaffar fler barn (vi kanske inte kan få fler eller orkar gå igenom IVF en eller flera gånger till) så känns det så onödigt att lägga massa pengar på kläder jag bara ska ha i några månader. Vi bestämde att vi skulle höras om några dagar och boka in en dag nästa vecka att ses. Hon bekräftade även tröstande att det där med magproblemen upplevde hon under båda sina graviditeter som en vandrande stinkbomb, haha. Skönt att höra ändå, jag har liksom inget att jämföra med. Det har väl ingen som är gravid för första gången.


Har tagit en promenad nu på eftermiddagen med min Ipod, utan att få ont i svanskotan, hurra! Smärtan kommer och går olika dagar, men jag avvaktar och ser om det kanske försvinner snart. Oftast är det nu i början man har dessa problem.


Längtar till helgen när vi ska iväg och träffa våra respektive familjer. På fredag åker vi till Mariefred, till Magnus föräldrar och stannar till söndag. Vi ska fira påsk med dem, Magnus syster med sambo och bonusmoster. Det ska bli så kul att träffa alla. Sen på söndag åker vi till mina föräldrar i Falkenberg, det ska visst bli uppemot 20 grader, hehe. Längar dit som tusan.


Har sökt några jobb den här veckan, det är tufft nu. Hård konkurrens om de jobb som finns. Och ju längre tid det går desto svårare kommer det bli för mig att få något. Men vi klarar oss tack och lov. Vi veckoplanerar alltid maten för en vecka i taget och handlar det vi behöver en gång i veckan. Däremellan blir det småinköp i form av mjölk, soyadryck och frukt bland annat. Det märks på vårt matkonto att det är under kontroll, vi slipper nog vara med i Lyxfällan;o) Kan faktiskt tacka min mor för det. Hon lärde mig pengars värde när jag bodde hemma och mitt ekonomiska sinne har jag tagit med mig och haft mycket glädje av kan jag säga. Periodvis har jag varit arbetslös i mitt liv men ändå lyckats betala hyra, mat och haft bil utan att behöva tigga i tunnelbanan.


Nu ska jag ta hand om tvätten....yaay...;o)


Av Jenny - 8 april 2009 11:58

Har varit flitig nu på morgonen. Har tvättat två maskiner, sytt fast knappar i favoritkoftan, diskat en maskin. Har även läst första utkastet av en bok som min vän Annas man håller på att skriva. Jag har äran att vara testperson och det är så roligt, jag älskar ju att läsa.


Magnus är förkyld som attan. Det började i förrgår med halsont. Han har hällt i sig Echinaforce flera gånger om dagen och även ett par huttar Kan Jang. Idag är han fortfarande lite krasslig men mår mycket bättre. Hoppas han mår bra till påsk när vi ska på Sverigeturné och att jag inte blir smittad. Men so far so good.


Däremot har jag en krånglande mage. Jag säger inte mer än att det inte doftar hallonbåtar där jag drar fram. Vafasen, kan det ha med graviditeten att göra att magen strular. Suck; WHY? Jaja, aptiten är det inget fel på i alla fall. Sitter nu och upptäcker till min fasa att det är ju lunchdags!! Med andra ord, bort från datorn och ut i köket, bums.

Av Jenny - 7 april 2009 15:09

Haha, jag är så knäpp. Har kollat min blogg några gånger idag och undrat varför ingen kommenterat min snygga mage (ja jag vet att jag är självisk;o). Men så loggade jag in nu för att skriva nytt inlägg och plopp, där låg ett gäng och väntade på godkännande. Ibland glömmer jag bocka i rutan att jag inte behöver godkänna kommentarerna...som igår då. Bara så ni vet, för det är inte fösta gången jag glömmer och säkert inte sista heller, hehe.


Idag har jag varit i Farsta Centrum och köpt mina första mammabyxor. Ja, ni läste rätt. När jag stod i provrummet tänkte jag: herregud, här står jag och provar mammabyxor. Då blev jag så rörd att jag nästan började gråta....stön vad jag är jobbig med allt mitt bölande. Det blev i alla fall ett bar beige linnebyxor, jättefina och jättesköna! Sen köpte jag 6 par trosor, 2 st tröjförlängare (tack för tipset Emelie). Råkade även slinka in på Ecco och köpte ett par svarta ballerinaskor som jag tänkte ha till alla leggings- och tunikakombinationer i vår och sommar. Kan inte knäppa mina jeans nu. Körde med gummisnoddtricket på ett par innan jag åkte iväg. Men det är lite tight när man sitter och kör bil måste jag säga (hehe). Jag passerade Vila-butiken, en favorit, utan att ens hänga läpp över att inte kunna köpa de bedårande kläderna de har. Vill istället att magen ska växa ännu mer:o). Kunde heller inte låta bli att köpa en GB Sandwich Strachiatella, den nya smaken. Mmmmmmumsigt gott var det.Av Jenny - 6 april 2009 19:31

Kära vänner, nu har vi precis tagit nya bilder på mig och min mage där jag inte nyss har gråtit floder;o) Är i vecka 12 + 1 och jag njuter verkligen av att vara gravid, det är så jävla häftigt! Så vad har hänt med Stjärnan sen sist? Här kommer en liten rapport.


Vecka 12

Nu är bebben ca 5,5 cm och väger 25 gram. Barnet rör sig mycket i livmodern utan att du märker det. Det finns redan 60 ml fostervatten i livmodern. Hjärnan är i en viktig utvecklingsfas. Barnet har ögonlock och tandanlagen är på väg. Det går inte att se vilket kön barnet har även om könsorganen börjat utvecklas.

Av Jenny - 6 april 2009 16:36

Imorse dammsög jag lägenheten sen promenerade jag bort till närmaste centrum för att gå på apotek mm. Hade bara mysbrallor och munkjacka på mig och frös inte:o) Gick först in på Lindex och frågade om de har mammakläder, det hade de inte. Herregud varför frågade jag det? Ska jag köpa en present till någon gravid eller....jahaaa, det är till miiiig?! Tänk att jag fortfarande inte kan få in i skallen att det är JAG som har en bebbe i magen, hihi. Gick vidare till apoteket och köpte mina Niferex. Men jag kände mig olustig hela vägen hem, vill inte äta dessa tabletter. Satte igång stora järnforskarprocessen. Chattade med Emelie, googlade och kollade med andra gravida. Kom fram till följande. De flesta får problem med järntabletter och går emot MVC:s råd och skaffar annat istället. Tex flytande järntillskott som inte har biverkningar på samma sätt (nästan inte alls t.o.m.) Började klura lite på det innan det ringde på dörren.


Magnus kära moster, min bonusmoster, kom på besök. Det blev inget förra veckan pga projektet "karva-bort-leverfläckar". Vi åt den goda keso- och rödbetslunchen med ugnsbakad lax. Det gillade hon:o)

Sen tinade jag kanelbullar och vi fikade. Det var så mysigt att ha dig här Jeanette!! Vi pratade och skämtade mycket. Vi kan ha så rak och rå jargong, vilket jag gillar, men alltid med kärlek i rösten:o).


När hon sen åkt hem för att gå ut med sina vovvar fortsatte jag med mitt järnprojekt. Hittade tillslut information om ett flytande som heter Ferronol som jag föll lite för. Därefter tog jag bilen tillbaka till centrum. Orkade inte gå en gång till pga ont i svanskotan. Gick in till hälsokosten och fick hjälp av en jättetrevlig tjej. Hon sa att de man köper på apoteket på 100 mg per tablett inte tas upp helt och hållet av kroppen ändå, sannolikheten är väldigt liten för det. Barnmorskorna rekomenderar alltid en viss sort beoende på olika avtal och provisioner de har. Flytande järn tas alltid upp bättre av kroppen och ger inga eller färre biverkningar.Sagt och gjort, jag slet åt mig en flaska och betalde glatt. Nu får tabletterna jag köpt på apoteket ligga och skrota så får vi se hur jag gör med dem. Kvittot ligger i papperskorgen och är kladdigt av rödbetssaft så jag kan inte lämna tillbaka dem;o)


Känns skönt att jag löst mitt lilla dilemma, har ju som sagt redan problem med magen ibland och vill inte göra det värre. Får bara komma ihåg att inte ta det i samband med mjölkprodukter då järnet inte tas upp lika bra då. Men jucie och massa frukt har jag laddat upp med så jag får i mig c-vitamin istället:o)


En sak till gott folk, jag har INTE MÅTT ILLA PÅ FYRA DAGAR!! Mina seaband har legat och skräpat i jackfickan i fyra dagar nu, det är så underbart. Trots problem med svanskotan så har jag hellre det än illamående. För smärta kan jag hantera på ett helt annat sätt. Hade senast på mig dem när jag tog bort mina leverfläckar sen åkte dem av när jag kom hem. Tänkte att jag måste ju testa och se hur jag egentligen mår.


Nu börjar det suga i tarmen, ska gå och äta nu och sen ta mig ett järn;o)


Appropå önskemål om nya magbilder så kan jag säga att det kommer. Som jag sa till Sara så tog vi bilder igår med nya kameran. Men det var EFTER vi sett filmen. Jag hade ju bölat så jag var alldeles svullen i ansiktet så de bilderna vägrar jag lägga upp. Men vi ska ta nya snart:o)Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Blogkeen
Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se