Direktlänk till inlägg 4 maj 2009

Så många medsystrar som kämpar!

Av Jenny - 4 maj 2009 21:23

Idag har jag promenerat och tränat mina ryggövningar + styrketräning. Det var skönt att köra lite igen. På fredag när jag träffar min sjukgymnast ska jag fråga om mer personligt program för mina problem.


Hade ett gäng på gränsen till övermogna bananer i fruktskålen och bakade därför en banankaka för en stund sen. Fasen va saftig och god den blev. Det saknas ca en fjärdedel av kakan nu......(ser mycket oskyldig ut nu)


Till Sandra som skrev en kommentar på mitt förra inlägg:

Först och främst GRATTIS till att du är gravid:o) Och Tack för din kommentar. Det värmer mitt hjärta när min blogg kan vara till hjälp och stöd för andra i samma situation. Jag kan lugna dig med att jag kände inte ett skvatt före vecka 7, då började jag må illa. Vissa känner inget alls. Antar att du vilken dag som helst ska på ditt första VUL och se det lilla hjärtat. Du får gärna fråga om du undrar något eller bara vill "prata av dig"

Kram och Lycka till!!


Har suttit nu på kvällen och surfat runt och hittat flera nya bloggar om par som kämpar med IVF-behandlingar och barnlöshet. Det ploppar upp nya hela tiden. Tänk vad många vi är som behöver hjälp och så många som säkert känner sig ensamma i sin kamp att få bli föräldrar. Till er som läser detta kan jag varmt rekomendera IRIS föreningen för barnlösa som har träffar en gång i månaden. Det var underbart att gå dit, att få träffa andra som förstår exakt vad man går igenom. Se att det är människor som finns "på riktigt" med samma dilemma som jag. Låter så knäppt att säga så, men det var faktiskt så jag kände när jag var där första gången: Wow, finns ni på riktigt, ni ser ju ut som vanliga människor?


Det känns så orättvist att vissa måste kämpa så jäkligt och betala en halv förmögenhet för att bli med barn (med vetskapen att det kanske inte ens fungerar). Likaså är det så orättvist att vissa tillslut måste finna sig i att de aldrig kommer få barn. Innan vår andra IVF, var vi mycket inne på adoption (som också kostar en förmögenhet och med LÅNG väntetid), men vi var även inne och nosade på alternativet att förbli barnlösa och verkligen acceptera det. För bitter gammal häxa vägrade jag bli. Men när vi satte igång andra försöket så var jag så klart fokuserad igen, det måste jag vara. Magnus sa från början att jag var mer harmonisk och cool under andra försöket så han kände på sig från början att det skulle lyckas.....och han hade rätt.


Jag är stolt över allt vi gått igenom för att lyckas. Minns hur jag satt hos gynekologen i januari 2007 och hon berättade hur en IVF går till. Över min döda kropp att jag utsätter mig för något dylikt, sa jag då. Som tuppar av för ett blodprov, hur fan ska jag då kunna göra allt som ingår i behandlingen utan att få ett neurotiskt anfall. Men visst, sätt oss på kö du (1 år och 9 månader) om det känns bättre för dig......mina taggar var utåt pga rädsla.


Vips var vi igång och nu har jag tagit så många blodprov att jag tappat räkningen, genomgått IVF, med sprutor i magen och den trevliga äggplockningen TVÅ gånger......frivilligt! Va fan, om jag klarade av det gör vem som helst det. För jag har alltid, sen jag var liten, varit så mesig och rädd för allt som har med sterila rum och vita rockar att göra.


Så jag är förbannat stolt över vad jag klarat av och jag håller tummarna för alla er som kämpar och är mitt inne i processen, ska börja behandling, står i kö inför behandling, blivit gravida.


STOR KRAM TILL ALLA ER!


IVF
 
 
Ingen bild

Sandra

5 maj 2009 18:50

Hej igen
Tusen tack för att du "skrev tillbaka" Jo snart får vi se ett litet hjärta den 15maj. Både jag och min man är nervösa men mest jag eftersom jag hela tiden letar symtom, som idag har jag mindre ömma bröst och då är jag orolig för det, jag trodde att det skulle vara annorlunda när man såg det där efterlängtade plusset på stickan, och visst blev vi jätte lyckliga och det är vi fortfarande men nu börjar oron för vad som händer den 15maj, kommer det finnas en liten bebis där? Jag kommer önska och be och hoppas så mycket den dagen.
Får jag fråga dig hur det var för dig, har du någonsin varit super trött i början av din graviditet? Jag läste i din blogg att ni också var super nervösa inför första VUL, det hör väl till antar jag :-)
Vi går på Carl Von linné kliniken i Uppsala som har underbar personal så vi känner oss trygga.
Tack så jätte mycket igen för din underbara sida, jag önskar er all lycka i världen. Om du inte vill svara på din blogg på min fråga så har jag en e mail adress sukeina_y@hotmail.com Stor kram från Sandra

 
Gittan

Gittan

6 maj 2009 12:12

Oj vilka minnen som väcks när jag läser det du skriver:-) Minns så väl känslan av att det växte ett litet pyre inom mig. Overkligt och verkligt på samma gång.
Tänk att du redan är i vecka 17 - snart halva tiden avklarad. Jag blir så himla glad när jag läser om dig och alla andra som har kämpat för att få barn och blivit hjälpta av IVF - vet ju vad ni har fått gå igenom. Fantastiskt vad man kan göra inom sjukvården nu för tiden. Däremot tycker jag att det är fruktansvärt orättvist att det skiljer så mycket mellan olika landsting vad det gäller synen på ofrivilligt barnlösa. Hos vissa ländsting sparar får man bara ett försök och på andra tre. Vissa klassar inte barnlöshet som en medicinsk åkomma men det är det ju - fysiskt i vissa fall och framför allt så är det ett psykiskt lidande.
Det borde vara lika för alla landsting - att få hjälp om man inte kan bli gravid på det naturliga sättet är en självklarhet anser jag och man ska inte behöva ruinera sig heller.

Klappa lilla magen och sjung och läs mycket för den - det gjorde jag. Jag började till och med låna barnböcker på biblioteket och läste högt för magen hi hi.

Kram från Gittan

http://cybermorsan

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards