Direktlänk till inlägg 17 maj 2009

Vecka 18

Av Jenny - 17 maj 2009 12:33

Då den här veckan har varit ganska omtumlande så har jag inte hunnit skriva om graviditetsvecka 18. Idag går jag tom in i vecka 19 (18 + 0). Men det händer så mycket nytt för varje vecka så här kommer en liten beskrivning om vad som händer i magen vecka 18.


Barnet väger ca 150 gram. Den lille är känslig mot ljus och kan göra grimaser. Det finns fortfarande plats i livmodern och din bebis kommer att vara aktiv under perioder då den kan sparka eller till och med göra kullerbyttor! Runt den här tiden blir kan bebisen också börja känna av alltmer intryck från världen utanför magen och gör sin närvaro känd genom sparkar och slag. Benen genom vilka ljuden passerar till innerörat har förkalkats och hårdnat, och de nervbanor som tar emot och processar signaler från hörselcellerna utvecklas, vilket innebär att bebisen nu kan höra.


Allteftersom graviditeten fortlöper kommer bebisen att vänja sig vid återkommande ljud, så som dina hjärtslag, röster, blodet som strömmar genom navelsträngen och andra vardagliga ljud. Den kan också bli skrämd av höga, plötsliga ljud.


Imorgon ska vi på vårt ultraljud, det ska bli så spännande samtidigt som det är så nervöst. Då kommer vi få veta hur Lilla Stjärnan ligger í förhållande till moderkakan. Vi kommer få veta längd och vikt och kanske tom vilket kön. Magnus ska filma och jag hoppas att man får höra annat än mitt bölande. 
ANNONS
 
Emelie

Emelie

17 maj 2009 13:11

Hej vännen! Förstår att ni är spända inför imorgon. Verkligen det häftigaste man gör under graviditeten! Hoppas att ni får ett par fina bilder med er hem också så ni kan titta på den lilla när som helst. Kram på dig!

http://semlesara.wordpress.com

 
Sara

Sara

17 maj 2009 14:44

Ja, där satte du verkligen ord på känlsan Jenny. :) Det ÄR underbart att veta att vi äntligen är inne och veta att dom har koll på oss.

Nu ska det njutas för fulla muggar, för sen börjar fighten!

Ha en trevlig söndag!!
Kramar

http://langtaneftertresamhet.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Blogkeen
Följ Min sida om barnlängtan och IVF! med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se