Alla inlägg under maj 2009

Av Jenny - 9 maj 2009 00:16

Vaknade 06:30 i morse, hörde hur regnet smattrade mot fönsterblecket. Jag njöt av ljudet, det är så rogivande att lyssna på regn och det var längesen jag vaknade till det. Kände dock att jag fortfarande var trött och somnade om i två timmar, vaknade utvilad och gick upp för att förbereda frukosten. En bra start på dagen. Vi bestämde att vi skulle städa och handla mat idag. Jag fixar inte när det är rörigt hemma, blir galen. Började kolla omkring och såg alla kläder som låg slängt över ena fåtöljen och soffan i vardagsrummet, alla papper på skrivbordet och det tjocka lagret av damm på alla förbannade lister. Det räckte för att min bägare skulle rinna över. Blev skitirriterad och muttrade tjurigt över att det ofta är så stökigt (vilket egentligen inte stämmer). Magnus sa till mig att lägga av, vilket så klart resulterade i att jag blev ännu mer irriterad. Veckan har varit fullbokad för båda så det har inte funnits tid att ta hand om hemmet så mycket. Vi bestämde i alla fall att vi åkter och handlar så städar vi tillsammans när vi kommer hem.


Kändes bättre i bilen, blev tom på gott humör och vi hade hög volym på radion och diggade till U96 gamla slagdänga Das Boot. Väl framme på Coop fanns inte allt vi behövde så vi var tvugna att köra till Ica Maxi också....me irriterad again på dessa jäkla butiker som inte kan se till att ha hyllorna välfyllda. Men vi fann tillslut allt och åkte hem. Lite gladare igen. Många gravida säger att de har sådana jäkliga humörsvängningar, men jag har inte haft nämnvärda problem med det. Men idag är det fasen inte mycket som behövs för att trigga igång mig. Har NOLL i tålamod. Vid ett tillfälle räckte det med att juicepaktetet läckte så blev jag skitförbannad. Eller när jag tryckte på fel tagenter på datorn så allt blev felstavat...GRRRRR. Jag lär väl skratta åt det en annan dag...


På väg hem från Maxi pratade Magnus med Alex, det bestämdes en spontanträff med Alex och Sara att de skulle komma över till oss. Vi lagade kycklingstroganoff och städade undan så gott vi hann innan det plingade på dörren. Stackars Sara går på antibiotika pga öroninfalmation hon fick tidigare i veckan. Vi fikade banankakan jag bakade för några dagar sen och hängde några timmar innan vi åkte till Heron City och kollade på bio: State of Play om politiskt maktspel. Med bla Russel Crowe. Den var riktigt bra. Det var skönt att fly in i biomörkret efter dagens tvära kast i humöret. Det var kul att umgås med Sara och få sin behövliga dos av tjejsnack.


Precis innan filmen började ringde Magnus mobil. Det var en som ringde angående vår annons på bilen. Han kommer eventuellt och tittar på den imorgon, hoppas han vill köpa den. Då står vi visserligen utan bil, men hellre det och få det vi begär än att inte få den såld alls.


Överlag har det varit en bra dag, men jag har känt mig labil pga hormoner antar jag. För jag har ingen anledning i världen att känna mig så annars. Får hoppas att morgondagen bjuder på ett mer stabilt humör.

Av Jenny - 8 maj 2009 21:39

Framme på Drottninggatan gick jag förbi min gamla favoritbutik Boutique Surprise. Där handlade jag alltid mina snorkorta klänningar när jag var 20 år. Nu såg jag att det hängde fina klänningar på en ställning utanför som kostade 100 kr. Gick fram och insåg snabbt att det här funkar perfekt när jag är gravid. Det kom fram en kvinna och kände på den jag höll i och sa att den var ju så snygg. Fanns i tre färger, vit, grå och blå. Den blå var finast och det var den jag höll i när kvinnan kom fram, fanns bara en kvar. Provade den och köpte den. Sen vidare till Vero Moda. Alla jeans de hade var i fel storlek, kommer in nya nästa vecka. Så jag köpte ett par andra istället plus några supersnygga överdelar.


Klännig Boutique Surprise, 100 kr.


Blå tunika i ekologisk bomull, med tillhörande band att knyta runt,

Vero Moda, 300 kr.


Underbart linne, Vero Moda, 160 kr.


Linnebyxor som är låga så de sitter under magen. Kan variera benlängden, Vero Moda, 300 kr.


Vit ljuv klännig som är så vacker på, Vero Moda, 260 kr.


Är supernöjd med mina klädinköp. För det bästa av allt är att ALLA kläder går att ha även när jag inte är gravid. Köpte även ett par smala bälten att ha till. Fick även en fin sjal på köpet på Vero Moda som går i vitt och orange, perfekt till min klänning som har orange brodyr längst ner. Mannekängade för Magnus hemma medan han gjorde korv med bröd i köket. Han tyckte mina nya kläder var jättefina och påpekade också att de faktiskt går att ha både som gravid och icke gravid.


Sen smällde vi i oss tre korv med bröd var. Gjorde en smarrig creme fraiche-röra till som vi hade på. Och nu sitter vi och jäser i soffan. Magnus kollar på hockey och utstöter konstiga ljud emellanåt....så som killar brukar göra när de ser på sport. Tack och lov är han inte ett dugg intresserad av sport så länge det inte är VM eller OS. Det var jag noga med att påpeka i kontaktannonsen, haha.

Av Jenny - 8 maj 2009 21:15

Jag kom fram till Söderkliniken i god tid. I väntrummet stod det mönstrade och svarta fåtöljer på rad mot en blekgul vägg. Satt och väntade i 20 minuter, hon var lite försenad. Tacksamt gick jag med in på hennes rum när det äntligen blev min tur. Hon tittade och kände på ryggen och såg, precis som Magnus sagt, att jag var svullen kring svanskotan. Fick lägga mig ner på sidan på en massagebänk. Hon skulle göra akupunktur för att få igång blodcirkulationen och få ner svullnaden. Hon sa att min smärta definitivt är gravidrelaterad och att det med behandling kommer gå bort eller åtminstone bli mycket bättre. Coolt, det var jag inte beredd på. Låg där lite kaxig över att det där med akupunktur kan jag ju nu.

- Nu sätter jag in första nålen, är det ok, frågade hon.

- No problemas, sa jag.

- AAAAAAAAAJJJJJJJJJJ!!!!! vrålade jag i nästa sekund.

Ursäkta språket, men det gjorde så satans inihelvete ont. Jag förstod ingenting.

- Jag försår att det kan göra ont, sa sjukgymnasten. Har du fått akupunktur någongång tidigare.

- Ja, jag gick många gånger i samband med min senaste IVF. Men det gjorde inte ont jämfört med det här.

- Nä, men då fick du behandling mot infertilitet. Nu sätter jag nålar där du redan har en smärta, därför gör det ont.

- Aha....det tänkte jag inte på, så klart det är så.

Sammanlagt blev det cirka 8-10 nålar, när nålarna väl var på plats var det lugnt igen. Hon satte även en värmelampa bakom mig som gjorde min rygg varm och avslappnad. Sen fick jag ligga där i 30 minuter och läsa min bok. Blev lite sömnig som vanligt.


Vi ska ses en gång i veckan med personlig träning och akupunktur. Så i helgen ska jag köpa en pilatesboll då mycket av träningen kommer ske på en sådan. Jag får inte ligga på rygg på golvet from nu, sa hon.


Glad i hågen gick jag därifrån och slank in i närmaste affär och köpte en Magnum mandel, jag drelgade flera liter innan jag ens betalat. Sen gick jag långa vägen från Södermalm till Drottninggatan och dagens mamma-klädes-shopping. Härlig promenad med många avstickare in i flera mysiga butiker. Shoppa med ögonen kostar ju inget.

Av Jenny - 8 maj 2009 19:58

Kom hem för ca två timmar sen, läste mina senaste kommentarer från förra inlägget och såg att M I N blogg har hamnat på nättidningen Boombabys lista över Sveriges bästa gravidbloggar!!!! Jag blev helt chockad och ropade på Magnus som kom springande väldigt snabbt. Det kom lite tårar också, för det här måste ju betyda att ni som läser har nominerat mig. Eller hur jag annars hamnat där?


Åh, vad jag blir lycklig. Flera gånger har jag upprepat: Näääää, va häftigt! Magnus är jättestolt och påpekade att jag borde fortsätta med mitt skrivande. Han ser hur gott det gör för mig. Detta kunde jag inte drömma om i min vildaste fantasi när jag startade min blogg i september 2008, visste knappt vad en blogg var. Men jag älskar verkligen att skriva, det ger mig så mycket och jag vill säga TACK till er alla som stöttar mig och som tom har satt mig på en lista över de bästa gravidbloggarna.


Ska smälta det här en stund och sen skriva ett inlägg om min dag idag:o)


Puss & kram och TACK till er alla!

Av Jenny - 8 maj 2009 09:34

Det underbara fågelkvittret som jag brukar sitta och njuta av till frukost är numera utbytt mott, hackande, borrande, brummande och dånande. De bygger cykelväg utanför vårt hus och de för ett jävla liv på morgnarna. Fåglarna har säkert flyttat till Afrika igen. Ända sen vi flyttade hit har det varit oljud. Mittemot vårt hus har de smällt upp fyra hus med 40 bostadsrätter och knappt hinner sista flyttkartongen bäras in så sätter de igång nedanför vår balkong med cykelvägen. Var tvungen att kliva ur sängen och gå och titta att det inte var någon som höll på att slita upp vårt vardagsrumsgolv, för de lät som de var inne i lägenheten. Det är naturligtvis bra att de gör cykelväg, men jag ser verkligen fram emot när det är dags att inviga med champage och att högtidligt klippa av det sidenröda bandet.


Idag ska jag äntligen iväg till sjukgymnasten och få hjälp med min pensinärsrygg. Efteråt funderar jag på att promenera in till stan och kolla mammakläder på Vero Moda. Behöver lite mer överdelar då mina egna linnen och tröjor börjar töjas ut lite av någon skum anledning.


Pratade med min söta mormor igår. Vi ska snart åka och hälsa på henne. Vi har inte setts sen jag blev gravid. Känns viktigt att hon också får se och klappa på min växande mage. Det första hon säger varje gång hon ringer är:

- Hej det är mormor, hur mår bebisen?

Eller:

- Hej det är mormor, hur är det med bulan?

Hon är verkligen engagerad och det känns så kul att kunna glädja henne med något vi längtat efter så länge. Hon har redan lyckan att vara både gammelmormor och gammelfarmor, men en till vore ju inte dumt:o) Min moster Britt-Inger har försörjt henne med bilder på min mage som hon tagit från bloggen och gett henne när de träffats. Tack Britt-Inger!! Mormor har radat upp dem så de står lutade på köksbordet så hon kan titta varje dag. Det värmer mitt hjärta. Hon blir 80 år i december och min stora önskan är att vi ska få ta en bild på fyra generationer. 


Här är en "fyra-generationers-bild" från 1972 med lilla jag i gammelmormor Ebbas knä. Till vänster sitter mormor Maj-Britt och till höger min vackra mamma Anne-Marie. Lägg märke til det förtjusande modet.




Av Jenny - 7 maj 2009 20:40

Åh, va roligt att ni redan är 18 personer som röstat. Det verkar som att majoriteten tror att Lilla Stjärnan är en tjej. Guud va spännande det ska bli att få veta facit sen. Fortstätt gärna rösta ni som inte gjort det ännu.


Har precis bölat åt Sjukhuset som går på trean. Idag var det fortsättning på en liten bebis som föddes 5 veckor för tidigt. Han hade massor av vatten i kroppen och var därför alldeles svullen och hade svårt att andas själv. Familjen var samlad; mamma, pappa och två storasystrar (små söta tjejer), för att vaka över den nya familjemedlemmen. Idagens program mådde han mycket bättre efter omfattande vård och de skulle få åka hem. Det var så vackert att se deras lycka att mina egna tårar inte gick att hejda. Så fort det är små barn på TV i olika situationer börjar underläppen darra. Klappar på min egen magen och känslorna riktigt stormar i mig.


Tittar ofta på våra bilder vi har sparat på datorn. Måste ju visa upp min superfina gudson Alvin som en avslutning på den här kvällen.

 Sötnosen Alvin och Magnus ena arm:o)


Alvin och jag sommaren 2006.


Mamma Malin med storebror Adrian.

Av Jenny - 7 maj 2009 13:52

Här till höger ser ni nu att jag har skapat en omröstning med frågan om Lilla Stjärnan är en flicka eller en pojke. Är så nyfiken att se vad ni tror så rösta gärna:o)


Förhoppningsvis kommer facit den 18 maj:o)

Av Jenny - 7 maj 2009 13:17

Big Comedy på Cirkus igår var kanonkul. De som deltog i showen var: David Batra, Johan Glans, Petra Mede, Lennie Norman, Johan Rheborg, Henrik Schyffer och Peter Wahlbeck. De bästa var faktistk Lennie och Henrik. Sämst var Petra. De som känner mig vet hur högt jag skrattar, överröstar ofta alla andra. Så även igår. Lennie Norman gick ut först och jag minns knappt idag vad han sa, men jag skrattade så tårarna sprutade. Var nog nära att kvävas ett par gånger. Magnus klappade mig på ryggen när jag satt framåtböjd i stolen och tjöt. Henrik hade en klockren show där han drev med Christer Sjögren i Vikingarna som åkte runt på turne i Sverige och drog över alla damer. Henrik bytte dialekt i varje mening när han sammanfattade Sverigeturnen. Showen filmades, publiken fick inte fota eller filma. Men så fort det släpps så ska jag lägga ut de jag tyckte var bäst på bloggen.


Efter showen åkte vi till en Italiensk restaurang på Storgatan och åt god mat. Jag var trött och hade ont i ryggen, var slut efter allt skratt. Det var skönt att komma hem men vi hade verkligen en toppenkväll.





Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards