Direktlänk till inlägg 21 juni 2009

Gravidhormoner på högvarv

Av Jenny - 21 juni 2009 18:57

Idag har jag varit allt annat än stabil. Vaknade och strosade runt, läste lite, tills Magnus vaknade. Då kände jag att jag var rejält hungrig, det kommer så snabbt ibland. Så redan innan frullen var jag grinig. Juicen läckte när jag skakade den, blev skitarg och slet åt mig pappersrullen och torkade bordet. När jag sen åt min gröt märkte jag att det var väldigt svårt att träffa munnen, så det rann utmed hakan....GRRRRRR.....vad irriterad jag blev. Magnus satt mitt emot och försökte mest hålla sig för skratt. Jag muttrade och svor och var allmänt trevlig.


Förmiddagen fortskred och jag gick runt och kände mig allmänt olustig, som en kastrull med vatten som när som helst kommer koka över. Åt min förmiddagsmacka med chokladmjölk, Magnus tog lite också. Han frågade lite försiktigt hur det var med mig.

- INGENTING, sa jag lite lagom trevligt. Jag är inte arg på dig, jag vill inte ta ut skilsmässa. Men när den jävla juicen läcker och jag inte kan göra något utan att klanta till det blir jag så irriterad.

Då började båda tack och lov skratta, för det lät ju superlarvigt....och lite charmigt på samma gång.

Kände att solen sken ute och här inne sitter vi som två ugglor och trycker. Jag behövde frisk luft, komma ut och iväg någonstans. Jag sa att jag kan gå ut själv med min Ipod om inte Magnus kände för att följa med med tanke på mitt tråkiga humör.

Då började Magnus göra som killar gärna gör....lösa problemet med att ställa olika frågor om hur vi skulle lägga upp dagen. Han föreslog Babyland, Heron City, Mio möbler. Det blev för mycket för min lilla russinhjärna. Orkade inte komplicera till saker, bara gå ut och gå. Tårarna vällde upp och vips kokade kastrullen över och jag började stortjuta:

- Faaaan, nu börjar jag böööla också....och jag har ingen aning om vaaarfööör....uuuäääähh....hulk, hulk.

Då reser sig min underbara man sig upp och går fram till mig, drar upp mig och kramar mig. Sen står vi där i köket, håller om varandra tills mina tårar ebbar ut. Det var så skönt, precis vad jag behövde. både gråta och kramas.


Sen tittar jag upp med mina Rocky-svullna ögon och säger:

- Jag vill nog åka till Babyland.

Magnus skrattade, torkade mina tårar och sa att det gör vi.


Snacka om att vara labil, idag kände jag rejält hur mitt humör var helt ur balans, superjobbigt verkligen. Men efter gråten kändes det lättare. Det var till att blaska av sig med kallt vatten för att inte se ut som knölig potatis. Det är väl skit att man inte kan gråta lika snyggt som på film.


Vi åkte iväg till Babyland och det var nog bra beslut för vi lärde oss mycket om vad man bör tänka på vid barnvagnsköp. Vi provkörde flera stycken i butiken ihop med andra par som var ute i samma ärende. Magar i olika storlekar som vaggade runt i butiken (jag har inte börjat vagga än). Hittade ett märke som vi gillade mycket: Teutonia. Vagnarna är flexibla, många smarta funktioner och de har minst antal reklamationer. Ska kolla upp märket mer på nätet för att läsa omdömen mm.

Tycker min man passar väldigt bra med barnvagn. Han var väldigt engagerad och vek ihop, fällde ut, tryckte på knappar, bytte liftar, kände, klämde och ställde massor av frågor. Mitt hjärta svämmade över av kärlek när jag såg honom i sitt esse.


Vi fick med oss en lapp med modeller och priser så vi kan klura lite hemma. Senast i augusti måste vi ha bestämt oss pga att vissa modeller har längre leveranstid än andra. 

En återställd hormonstinn tjockis. Babyland och TipTop var dagens räddare i nöden.


Åker i vår nya fina bil som är som en dröm. Susade fram och poppade till stereon. Stjärnan boffade och diggade......eller protesterade;o)


Har gjort av med mer överskottsenergi och dåliga hormonvibbar genom att skura hela badrummet från topp till tå, bäddat rent, lagat mat och tvättat en maskin tvätt som ska hängas nu. Sen är det filmtajm. Känner mig normal igen och stabil. Får väl räkna med sådana här utbrott med jämna mellanrum kan jag tänka mig. För visst är det inte bara jag? Alla ni som har varit eller är gravida, säg att ni också är hormonstinna häxor ibland;o)

 
 
Emelie

Emelie

21 juni 2009 19:11

Det är så roligt att läsa för jag känner igen mig så väl. Det mest frustrerande är väl att man inte har en aning om varför man börjar gråta hejdlöst. Haha. Nu på den senaste tiden vet jag vad jag ska göra. Jag och Joel tittar på varanda och säger i kör: "vila lite kanske?" Sen sussar jag en stund och när jag vaknar känns det oftast mycket bättre. =)

http://semlesara.wordpress.com

 
Nina

Nina

21 juni 2009 20:21

Hej Jenny! Jag ser att du har haft en bra midsommar :-) och så fina ni är som blivande föräldrar, din man som känner på barnvagnen, ni måste sväva i sjunde himlen, och din bebismage...otroligt, fint!
Kram Nina

http://kinderwunsch.bloggagratis.se

 
Mamma

Mamma

21 juni 2009 21:00

Längtar verkligen till ni kommer ner till oss. Men den hormonstinna häxan får du gärna lämna hemma;o))
Men jag vet hur det är, fast mina hormonsvängningar har ju berott på övergångsbesvär, fast Jan undrar varför det heter övergångsbesvär, det går ju aldrig över;-)
Sen kan det ju bli lite mycket med två häxor, eller hur?

Vi ses snart
Tusen pussr & kramar till er alla tre.

http://www.havro.se

 
Ninna

Ninna

22 juni 2009 11:24

Hej Jenny, så härligt med humöret :-) Oj vad det kan svänga... Oh så fin Magnus är med barnvagn. Härligt att höra att han är så noga när ni provkört dem!

Ni är SÅ fina ihop, du, Magnus och magen :-)!!!

Varma kramar Ninna

http://villblimammanu.blogspot.com

 
maria

maria

22 juni 2009 12:34

Jag rekomenderar verkligen Teutonia. Vi har en sån och det var aldrig några problem med den. Nu används den ju inte. Inga småbarn här längre. Vi fastnade också för det märket då och jag tycker att de är jättebra.

http://mariaslekrum

 
Jenny

Jenny

22 juni 2009 14:29

Avundsjuk jag blir på er som får prova barnvagnar m.m =) Och du är så fin med din stora mage.
När det misslyckades första gången, kom mensen eller kom den inte förrän du slutade med progesteronet?
Kram

http://www.vivillblifler.blogg.se

 
Jenny

Jenny

24 juni 2009 10:25

Hej Jenny. Jag och Janne hämtade vår Teutonia från Babyland i förrgår. Den står nu och pryder vår hall. Superfin. De sägs att den är superbra. Vi har ju ingen att öva på förrän om (ja, när nu Lille Skrutten vill komma ut). :-) Vi har en Spirit S3. KRAM

http://jennyvakt.blogg.se

 
Ingen bild

Ulrika

26 juni 2009 19:46

Ja men självklart känner jag igen mig... Min man o jag skämtade med varandra en stund en dag och till slut så klarade jag inte ett skämt utan föll i storgråt och jag bad om ursäkt precis som du, men han tog det så bra...
Det var skönt efteråt precis som du beskriver det!
Tänk att små grejer kan bli så stora o jobbiga (o "böliga")!!!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jenny - 13 juli 2009 18:54

Nu fungerar bloglovin för min nya blogg: www.barnlangtan.se Så ni som prenumerar kan nu lägga in den nya istället.   Detta blir mitt allra sista inlägg på bloggagratis.   Välkommen att fortsätta följa mig och min blivande familj på nya bloggen! ...

Av Jenny - 10 juli 2009 21:10

Nu finns ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 9 juli 2009 17:30

Nu finns tre nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se   Alldeles snart kommer du som prenumerar kunna göra det från min nya blogg istället. Den ska bara verifieras av Bloglovin, osäker på hur lång tid det tar. ...

Av Jenny - 8 juli 2009 11:43

Nu finns två nya inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Av Jenny - 7 juli 2009 09:21

Nu har jag skrivit ett nytt inlägg på min nya blogg: www.barnlangtan.se ...

Presentation

Omröstning

Vad tror du? Är Lilla Stjärnan en flicka eller en pojke?
 Flicka
 Pojke

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20 21
22 23 24 25 26 27
28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards